Never a Dull Moment week 11

Weekoverzicht | Never a dull moment #11 een nieuwe woonkamer en ongenodigde gasten

Het was een afwisselende week met drukke dagen en avonden en ook veel rustmomenten. We kregen de lente in onze bol, dus verbouwde we hele woonkamer en maakte meteen weer eens grondig schoon achter en onder alle banken en stoelen. Maar helaas kregen we deze week ook te maken met ongenodigde gasten op onze bolletje…

Never a Dull Moment week 11

Zondag 11 maart

Een zondag met een lege agenda, dat komt bij ons niet al te vaak voor. We maakt daar maar meteen goed gebruik van. Terwijl de kinderen lekker in pyjama benende op de bank hingen, sliepen wij lekker uit. Maar niet te lang, want we waren gisteren op de Beurs Eigen Huis geweest en hadden daar zoveel inspiratie opgedaan, dat we de meubels in de woonkamer wilde gaan verplaatsen. Helaas heb ik geen voor-foto’s gemaakt, maar alleen naar na-foto’s. Na een hele middag schuiven, stofzuigen (ook geen foto’s gemaakt van wat we onder de bank vonden) was alles omgegooid en wij tevreden over het eindresultaat.

 
’s Avonds waren we te moe om nog te koken, dus haalde we lekker pizza en genoten daarna van het nieuwe uitzicht vanaf de bank.

Maandag 12 maart

Maandag werd er gewerkt, naar school gegaan, naar de BSO, zwemmen, spelen en eten bij vriendinnetje en tot slot sporten. Ik was blij toen ik ’s avonds in pyjama kon genieten van mijn heerlijke Falafel salade.

Dinsdag 13 maart

Ik had vandaag geen afspraken overdag staan, dus lekker een dagje thuis kunnen rommelen en aan mijn blog gewerkt. De meiden kwamen uit school allemaal met vriendjes en vriendinnetjes thuis, dus het was een drukke boel. Nadat het vriendje was opgehaald en ik een vriendinnetje had thuisgebracht, deed ik nog snel even een boodschap voor het avond eten. Ik maakte lekker snelle pasta met spinazie voor de meiden, maar at zelf niet mee. Ik had namelijk een diner-date met een vriendinnetje.

Door ons drukke leven, hadden we elkaar al in tijden niet meer een-op-een gesproken en was het de hoogste tijd voor een inhaalronde. We aten daarom ook in een snelle-hap-restaurant, want het eten was bijzaak voor onze date. Toch smaakte de biefstuk met blauwe kaassaus heerlijk en na een wijntje te veel, fietste we weer vrolijk naar huis.

Woensdag 14 maart

Het was niet de alcohol van gisteren, maar gewoon de hectische werkdag, dat ik wel 2 van deze grote koppen koffie kon gebruiken vanochtend. Tegen 15.30 was al het werk voor de dag weer gedaan en kon ik de meiden ophalen bij hun vriendinnetjes. Grote Zus vond het nog wat te vroeg en zou later door de moeder van haar vriendinnetje worden thuisgebracht.

 

Nadat ik Kleine Zus had opgehaald, ontdekte ik iets waar ik de hele week al een beetje bang voor was, een luis! Snel dus naar de apotheek gefietst om lotion en een kam te halen. Kleine Zus haar haar meteen ingesmeerd en laten inwerken. Net nadat we uit bad kwamen, kwam Grote Zus thuis en kon dezelfde behandeling ondergaan. Na het kammen bleek Kleine Zus de aanstichter te zijn en kwam er bij Grote Zus gelukkig weinig uit haar haren. Kleine Zus had de laatste weken nogal de neiging om haar haar los te maken op school, dus mogelijk zo de luizen opgelopen. Voor de zekerheid zelf ook maar mijn haar gecontroleerd, maar ik vond niets (ondanks de jeuk die ik er meteen van kreeg). Dat wordt de komende tijd maar extra controleren en preventief inspuiten. Gelukkig kreeg ik net een perspakketje met Paranix preventieve spray van Viata, de online apotheek.

Donderdag 15 maart

Ik was al weer een tijdje niet in mijn vaders huis geweest, dus het was de hoogste tijd om daar weer een beetje verder te gaan met opruimen. Mijn zus was er ook en er kwam iemand kijken naar een aantal van zijn boeken. Vanuit daar reed ik rond 15.00 langs school om Kleine Zus op te halen. Grote Zus mocht met haar vriendinnetje mee, die ging afzwemmen voor haar C-diploma. Om dat te vieren mocht ze ook blijven om een patatje mee te eten. Voor Kleine Zus maakte ik alvast een pannenkoek (ook al was het pas morgen nationale pannenkoekendag), want zelf zou ik onderweg naar Vredenburg Tivoli wat eten met een vriendinnetje.

 

Voor mijn verjaardag had ik namelijk van haar een kaartje gekregen voor Chef’s Special. Het vinden van een Mac was toch nog wat lastig (afslag gemist) en via kleine boerenweggetjes kwamen we uiteindelijk bij de Mac in Woerden uit. Door deze omweg, waren we ook net op tijd in Utrecht en was het concert net begonnen. Het was zo als altijd, een echt feestje met deze band.

Vrijdag 16 maart

De wekker ging weer vroeg en iedereen was op tijd weer waar hij/zij zijn moest. Wij hadden bij de koffie weer heerlijk warme gevulde koeken, omdat het de laatste dag van onze stagiaire was. Ook trakteerde een collega op roze en blauwe chocolaatjes vanwege haar zwangerschap. Als laatste blijf er een blauwe flik over – zou het dan een jongetje worden????

 

De avond was verder rustig en deden we niet veel bijzonders. De plek van de bank en de eetkamer begint steeds meer te wennen.

Zaterdag 17 maart

Het programma voor vandaag was behoorlijk vol. Eerst moesten we naar balletles, waarna we meteen doorreden naar Baak Tuinmaterialen. Hier hadden we vorig jaar een tuinontwerp laten maken van onze voortuin, maar eigenlijk daar niets verder mee gedaan. Ook was ik er niet bijgewerkt en had ik de combinaties van tegels en klinkers nog niet gezien. Dit jaar willen we het echt gaan aanpakken, dus tijd voor actie. Gelukkig bleken de keuzes van toen nog steeds te kloppen en is nu de volgende stap om een aannemer te vinden.

 

Daarna reden we door naar Amsterdam. In een oude pakhuis zit daar Uitgeverij Rubinstein gevestigd en waren we uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie van het voorleesboek Johannes de Parkiet. De schrijver Mark Haayema en de tekenares Medy Oberendorff waren natuurlijk ook aanwezig. Mark las voor uit het boek en de kinderen mochten mooie kleurplaten kleuren en beplakken met veertjes. Ook was er nog (paas)eieren verstopt en was er de mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren. Van de uitgever kreeg ik 2 boeken mee om te verloten en die heb ik natuurlijk ook laten signeren. Wie je daarop kans maken, dan kun je hier meedoen!

 

Thuis was er nog even tijd om samen te spelen met het vriendje uit de straat. Het nieuwe nummer Fitlala van Kinderen voor Kinderen voor de KoningsSpelen is uit, dus die werd meteen flink geoefend. Het dansje is best pittige dit jaar, dus de online dansles komt goed van pas. Leuk is ook dat er dit jaar ook een zangles te vinden is.

Als afsluiting van de dag, gingen we met mijn schoonfamilie eten bij de Gouden Wok in Den Haag. Vandaag zou mijn schoonvader jarig zijn geweest (en mijn oma 106 geworden zijn). In het restaurant was er keuze genoeg voor iedereen en ook heerlijke sushi voor mij.

Heb jij al meegedaan met de winacties van deze week?
Een aantal lopen nog tot vanavond, dus doe snel nog mee!

Spread the love

5 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #11 een nieuwe woonkamer en ongenodigde gasten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.