Weekoverzicht | Never a dull moment week 11

Het is alweer even geleden dat ik een weekoverzicht heb geplaatst op mijn blog, maar vandaag vertel ik je graag over onze afgelopen week. Zo gingen we naar de 4HX-3D bioscoopfilm, een beurs, sporten, de kapper, bierproeverij en spelen bij vriendinnetjes. Geen bijzondere week, maar waarschijnlijk zullen al dit soort activiteiten er voorlopig niet meer in zitten…. Maar gelukkig zijn wij allemaal gezond en niet verkouden en dat is in een tijd als deze iets om erg blij om te zijn.

Zondag 8 maart

Vandaag alweer de laatste dag van onze vakantie. We begonnen de zondag zoals altijd bij de yoga van de kinderen. Terwijl zij vrolijk binnen waren, dronken wij koffie en werkten wat achter onze laptops. Er staat altijd een grote tafel waaraan we prima kunnen zitten.

Na de yogales hadden we verder geen plannen en besloten we de vakantie bijzonder af te sluiten met een bezoekje aan de bioscoop. Nu zul je misschien denken, hoe bijzonder is dat. Nou de film die we graag wilden gaan zien, ONWARD, draaide namelijk in 4DX-3D in de Pathé in Scheveningen. Tijdens de film zit je dan in een stoel die kan bewegen, je stoten in je rug geeft, lucht langs je oren blaast en flibbers bij je benen heeft. Alles afgestemd natuurlijk op het verhaal van de film. Daarnaast zijn er ook lichtflitsen in de zaal, geurtjes en rook.

De kinderen vonden het superspannend, maar zeker een leuke gebeurtenis. Alleen waren ze wel een beetje misselijk van hun stoel geworden. Zelf denk ik dat het ook kwam door de geur die door de zaal verspreid werd. Van mij mogen ze die weglaten. Een andere tip is ook om niet te veel te drinken tijdens de film, want van dat trillen van je stoel, moet je ook sneller plassen.

Na de film gingen we naar huis. Morgen komt de schilder en we moesten zorgen dat hij goed bij de kozijnen kan. Een goed moment ook om even weer goed op te ruimen en achter de kasten schoon te maken. Onze buffetkast werd onder de TV gezet. Dit betekende ook dat de kabels verlegd moesten worden. Dat gaf even paniek, want toen Boer Zoekt Vrouw begon, hadden we geen beeld. Gelukkig was het snel opgelost.

Maandag 9 maart

Terwijl nog snel die vreselijke lamellen van de muur werden geschroefd, bracht ik de meiden naar school. De schilder was mooi op tijd en kon meteen aan de slag. De katjes hebben we zolang maar even boven opgesloten. Binnen no time was ik ze al kwijt. Vanwege het harde geluid van het schuren verstopten ze zich onder mijn bureau, achter dozen en onder de verwarming.

Halverwege de ochtend kwam Miriam en kleine Sofieke mij ophalen voor een bezoekje aan de retailbeurs Spotlight Event. Natuurlijk hebben we even getwijfeld of we zouden gaan vanwege het Coronavirus. Maar omdat er toen nog geen dringend advies was thuis te blijven, zijn we toch gegaan. Deze keer waren er meer bedrijven dan de vorige keren, waaronder ook een paar oude bekenden. We hebben een gezellig rondje gelopen en meteen een sneak preview gekregen van de nieuwe producten.

Van één van de standhouders kreeg ik een doos met Diamond Dotz mee naar huis voor de meiden. We hebben ooit wel eens een klein schilderijtje gemaakt, dus ze weten wel wat het is. Vol enthousiasme werd er meteen aan gewerkt.

’s Avonds was er op de sportschool weer een Body Shapeles. Helaas gaat dat echt niet meer na mijn hernia. Gelukkig is er het uur daarop een Pilatesles en mag ik switchen. Zo kom ik toch nog een beetje aan mijn sportuurtjes.

Dinsdag 10 maart

Tweede dag dat de schilder in huis is. We zijn erg blij met hoe de kozijnen eruit komen te zien. Kiezen voor een heel donkere kleur blijft toch altijd wel een risico.

Ik moest de hele dag werken, dus fietste ik nadat de schilder binnen was naar het verpleeghuis. Het blijft daar nog even zoeken naar de weg en de juiste mensen om mee te overleggen. Raar is ook dat, als ik iemand voor het eerst spreek, ik geen hand mag geven. Er wordt ook een beetje lacherig op gereageerd, maar het is toch een dwingend advies van de regering en daarbij werk ik wel in een doelgroep met kwetsbare mensen.

Om 15.00 uur stond ik op het schoolplein om de meiden op te halen. Omdat ze eigenlijk al tijden beiden naar de kapper wilden, belde ik snel nog even of ze plek hadden. Dat was er, maar niet meteen, dus gingen we eerst maar even een ijsje eten in de ijssalon op de hoek. Terwijl de meiden voor ijs kozen, nam ik toch liever een warme wafel.

Kleine Zus had het in haar hoofd gehaald dat ze een stuk van haar haar wilde laten knippen. Terwijl Grote Zus voor een soort van pony ging. Omdat haar toch weer aangegroeit en ik er niet mee hoef te lopen, mochten ze het deze keer dan ook helemaal zelf aangeven bij de kapper. Beiden waren blij met het resultaat, al had Grote Zus toch een ander soort pony in gedachten.

’s Avonds was het weer tijd voor een lesje boksen. Helaas is onze boksmeester fan van de laatste 5 minuten buikspieroefeningen en dat is na een lesje pilates best een opgave. Thuis hadden ze gelukkig het bad al voor mij vol laten lopen, dus kon ik er meteen in.

Woensdag 11 maart

De schilder had toch nog een extra dagje nodig om de kozijnen af te schilderen. Maar hij was precies klaar toen ik de meiden van school ging halen. Ik had de meiden al gezegd dat ze beter met een vriendinnetje konden afspreken en niet thuis. Daar hadden ze gehoor aan gegeven, dus reed ik met alleen de tassen weer terug naar huis en had ik zo een heerlijk rustige middag.

Donderdag 12 maart

Vandaag ook een rustig dagje thuis kunnen werken, terwijl de meiden op school zaten. Op advies van een vriendin had ik een afspraak gemaakt voor ritmische massage. Deze manier van masseren richt zich op de rug en kuiten. Door het basale ritme van de massage zorgt het ervoor dat het lichaam meer in balans komt. Omdat ik de afgelopen maanden wat minder lekker in mijn vel heb gezeten, leek mij dat een prima start voor meer balans.

Thuis gekomen ging ik eerst kleine Zus ophalen van haar dansles. Daarna heb ik net als de rest van Nederland gekeken naar de persconferentie van de minister-president. De komende tijd zullen alle bijeenkomsten met meer dan 100 man worden afgelast. De scholen blijven voorlopig nog wel open. We gaan een bijzondere tijd gemoet, want ik vermoed dat het hier niet bij zal blijven.

Vrijdag 13 maart

Toevallig was de poli waar ik op vrijdag werk al afgezegd, dus kon ik prima thuiswerken. Omdat ik in een verpleeghuis werk, heb ik dat dan ook maar gedaan. De kinderen hoesten en snotteren niet, dus konden ook gewoon naar school. Ik settelde mij dus maar met laptop aan de eettafel en werkte lekker rustig. Dat zal wel anders zijn als de kinderen thuis zullen moeten blijven als de scholen sluiten.

Rond 15.00 uur fietste ik wel naar het schoolplein, maar ik wist al dat Kleine Zus deze kans dat ze niet naar de BSO hoefde (ik ben tenslotte thuis) zou gebruiken om bij een vriendinnetje te gaan spelen. Zo kon ik ook ’s middags nog een paar uurtjes werken.

’s Avonds hadden we lekker een bank-hangavondje en kitten Zusje vond dat een prima idee. Helemaal out lag ze in de armen van Grote Zus.

Zaterdag 14 maart

Weekend! Voor ons geldt de totale lockdown nog niet. Enkele weken terug had ik een leuke Social Deals gevonden om te gaan doen met mijn (blog) vriendinnen Miriam, Lisette en Merel. We gingen bierproeven bij de Bierbrouwerij De Koperen Kat in Delft. Helaas was Merel toch verkouden en besloot thuis te blijven uit voorzorg. Ik had nog wel even contact gehad met de Brouwerij en de proeverij ging gewoon door.

In totaal kregen we 6 kleine glaasjes bier te proeven; Blonden Anouk, een blondbier met algen ipv mout, een Lentebok, een Prinsenbier, een Tripple en tenslotte de Kater met 10%. Tussendoor kregen we bitterballen (en we hebben er ook een paar bijgesteld) en een kleine uitleg en rondleiding door de brouwerij. Daarnaast was het ook erg gezellig. We zijn ons dan ook erg bewust dat dit waarschijnlijk ons laatste uitje voor de komende weken zal zijn. Lang leve Whatsapp 🙂

’s Avonds wilden we nog even wat chips halen voor bij de finale van Wie is de Mol. Of meerdere mensen hadden dat bedacht of ook chips wordt gehamsterd, want de schappen waren bijna helemaal leeg. Gelukkig is Grote Zus dol op augurkenchips en die hadden ze nog in overvloed.

Natuurlijk keken we gezamelijk naar de finale van Wie is de Mol. Kleine Zus en ik dachten dat het Nathan zou zijn, maar Grote Zus had het alweer (voor het 4e jaar!) bij het juiste eind. Dit jaar was Rob de Mol!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.