Cadeautips voor de boys of toch voor girls? Genderneutraal speelgoed

Cadeautips voor de boys of toch voor girls? Genderneutraal speelgoed

Genderneutraal is uitgeroepen tot het meest irritante woord van 2017. Toch durf ik er nog een blog in 2017 aan wijden. Het viel mijn namelijk op dat op de verlanglijstjes van mijn meiden diverse speelgoed stond dat wellicht gezien wordt als meer jongensspeelgoed. Toch maken kinderen daar zelf weinig onderscheid in; iets is leuk of niet. Vandaag daarom een overzichtje met het favoriete “jongensspeelgoed” van mijn meiden. Ook mag ik een Nerf Nitro Flashfury Chaos verloten onder alle jongens en meisjes

Cadeautips voor de boys of toch voor girls? Genderneutraal speelgoed

Boek Dagboek van een Noob Krijger

Beide meiden spelen graag Minecraft op de iPad. In dit spel kunnen ze zelf een eigen wereld bouwen en zijn daar helemaal vrij in. Dit geeft ze ruimte voor hun creativiteit. Ook kunnen ze bij elkaar in hun werelden komen en elkaar helpen. Omdat we toch proberen de schermtijd in te perken, stond er op het verlanglijstje het Dagboek van een Noob Krijger. Minecraft meets ‘Dagboek van een Muts’

dagboek van een krijger

De twaalfjarige Minecraftbewoner Minus staat voor zijn beroepskeuze op de Minecraftia-school. De opties zijn niet heel spannend: boer, ambachtsman of mijnwerker. Stiekem droomt Minus ervan om Krijger te worden, zoals zijn grote held Steve. Dan kan hij de monsters verslaan die het dorp voortdurend aanvallen. Alleen de vijf beste leerlingen mogen een opleiding tot Krijger volgen. Het zal een loodzware strijd worden. Maar Minus is vastbesloten en zet alles op alles. Dit jaar zal niemand hem meer behandelen als noob! Het boek is oa verkrijgbaar bij bol.com voor €12,50

BeyBlades are back

BeyBlades zijn razend populair op school en de BSO. Meestal zijn het de jongens die het spelen, maar de meiden doen ook graag een potje mee. Tijdens een persdag bij HASBRO, waren ze niet weg te slaan uit de BeyBlades hoek. In 1999 veroverde de Beyblade de wereld en de schoolpleinen al. Nu zijn ze terug! Interactiever, sneller en spannender dan ooit, met Beyblade Burst en een eigen app.

De Beyblade is een tol waarmee je de gaafste stunts kunt uit halen. De tol bestaat uit 3 onderdelen die uit elkaar kunnen ‘bursten’ op verschillende snelheden. Als je tol uit elkaar spat, krijgt de andere speler de punten. Deze nieuwe Beyblade Burst tollen hebben onderdelen die uitwisselbaar zijn met andere Beyblade Burst tollen. Daarnaast kun je de code op de energielagen van de tol scannen. Zo activeer je de lagen in de Beyblade Burst app en kan je met verschillende Beyblade Burst onderdelen in een stadion-omgeving spelen.

ScienceX® Elektro huis van Ravensburger

ScienceX® Elektro huis is eigenlijk één grote ontdekdoos. Met het Elektro huis’ komen jonge onderzoekers vanaf 8 jaar (en… vaders) aan de hand van superleuke en uitdagende opdrachten alles te weten over de wereld van de elektrotechniek. Samen bouw je eigen 3D elektro huis met mooie licht- en geluidseffecten en ontdek de geheimen achter elektriciteit. Stap voor stap bouw je je huis op met kartonnen onderdelen en… tijdens iedere opdracht wordt je huis uitgerust met nieuwe fascinerende elementen. Plaats een geprogrammeerde printplaat, een schemersensor en geluids- en lichtmodules. Maak niet alleen schakelingen met kabels, maar gebruik ook de fascinerende, stroom geleidende inkt op de verborgen vlakken voor nog meer effecten. Wat gebeurt er als je de deur opent? Wat schuilt er achter de magische spiegelfolie in het raam, wat is een LED? Ontdek het met de spannende elektronische experimenten van ScienceX®!

Verliefd op PORG uit Star Wars

Zelf ben ik nooit aangestoken met het Star Wars virus, maar mijn vriend wel en wil het nu ook overgaan brengen naar de meiden. Hoe beter kan dat met het in huis nemen van een eigen PORG. Porgs zijn de überschattige wezentjes uit de nieuwe Star Wars film, The Last Jedi. Ze bevolken in grote getalen het eiland waarop Luke Skywalker in ballingschap verblijft. Porgs zijn gebaseerd op de papegaaiduiker met grote ogen, waar je in kunt verdrinken. Waggelend en fladderend met zijn vleugels is de kletsende pluchen Porg een aangenaam nieuw huisgenoot.

Nerf Nitro Flashfury Chaos

Net als de BeyBlades lijkt ook Nerf misschien in eerste instantie meer iets voor jongens, dan voor meisjes. Maar niets is minder waar, want Nerf heeft zelf een meisjes producten lijn. Mijn meiden hebben tijdens de HASBRO persdag kennis gemaakt met de NERF Nitro FlashFury Chaos set. Hierbij kunnen kinderen allerlei spannende stunts creëren met meer auto’s tegelijk, opspringende doelwitten, een lange springschans en maar liefst 6 obstakels! Schiet in een hogere versnelling met NERF Nitro sets!

In de blaster plaats je meteen drie foam auto’s tegelijk. Vuur ze achter elkaar af en voer zo nog meer stunts uit. Doe spannende tricks met meerdere auto’s tegelijk, met opspringende doelwitten, een lange springschans en met 6 obstakels! De set bevat een blaster, een springschans, 3 auto’s, 2 doelwitten, 6 obstakels en een handleiding. Laat de doelwitten opspringen als je ze met de auto raakt en beleef gegarandeerd spring- en stuntplezier!

Winactie Nerf Nitro Flashfury Chaos

 • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij met welk typisch meisjes of jongens speelgoed jouw kind het liefste speelt.
  Laat een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
 • Like Mama’s Liefste op Facebook Instagram Twitter Bloglovin. Dit is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd.
 • De winactie loopt t/m 24 december. De winnaar wordt in de week erna bekend gemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Doe ook mee aan de andere winactie en maak kans op spelletjes voor de kerstdagen

Spread the love

39 thoughts on “Cadeautips voor de boys of toch voor girls? Genderneutraal speelgoed

 • elisabeth maria martina says:

  dit zijn allemaal hele coole gadgets
  de nerf zal voor mijn kleinzoon wel de favoriet zijn
  terwijl mijn kleindochter denk ik het sciencehuis zou kiezen

 • Sonja Hubregtse says:

  Hot Wheels…. en dan vooral van die stoere (meestal goud of zwart) auto’s.

  Ik riep al toen ze baby waren…een pistool komt er niet in,
  hoe tegenstrijdig nu ook…ik hoop dat ik ‘m win.
  Want het “hoort” toch een beetje bij het ‘jongens zijn’
  die vinden ruige dingen nou eenmaal fijn.
  Deze Nerf ziet er ook veel mooier uit dan ik had verwacht,
  zo kunnen onze boys dus goed op jacht.
  Ik zie mezelf al door de tuin rennen,
  omdat de jongens mij aldoor gaan jennen 😉
  Het kan geen kwaad… een beetje actie,
  vandaar nu toch van mij een erg positieve reactie !
  De boys zouden er enorm van genieten,
  dus vandaar dat ik deze actie niet laat schieten…

 • Mijn zoontje speelt toch voornamelijk met jongensspeelgoed. Vanaf baby af aan vond hij auto’s (voertuigen) heel erg interessant. Dit pakket zal hij dan ook zeker leuk vinden! Mijn dochtertje lijkt nu nog geen voorkeur te hebben, speelt met alles (eventjes)

 • Dochter Elise is een echt poppenmoedertje en sjouwt de hele dag met haar poppen rond en speelt schooltje en vader-moedertje met ze. Zoontje jarno speelt het liefste op zijn autoweg-mat met autootjes, maar ze spelen ook graag met elkaar!

 • Onze dochter speelde toen ze kleiner was leuk met Cars autootjes maar ja als haar broertje dit nou wint dan doet ze natuurlijk wel mee ? dus plezier voor twee ???

 • Voor mijn zoons eerste verjaardag hebben we de toettoet garage gegeven en voor mijn dochters eerste verjaardag het magische speelhuis van vrolijke vriendjes. Maar ze spelen ongeveer evenveel met beide speelgoed, mijn dochter racet graag met de toettoet auto’s door de kamer en mijn zoon speelt heel graag met het speelhuis. De Nerf Nitro Flashfury Chaos zal dan ook bij beiden erg in de smaak vallen

 • In ons gezin zie je inderdaad dat clichés doorbroken kunnen worden ! We zijn gezin met drie kids, mijn man was zo blij met een jongen, maar wat blijkt…de middelste een meisje genoemd Robin(alsof het zo bestemd is), is ons stoere Chickie en one off de Guys ! Het zegt dus helemaal niets, want ze spelen alle drie met zowel verkleedspullen, poppen of een voetbal !Ik ga er vanuit dat dus ook de Nerf Nitro Flashfury Chaos voor alle drie gaaf zou zijn !! Meisje/ jongen/ 5, 10 of 11 jaar komt altijd goed !

 • Adriana de Ruiter says:

  Onze pleegzoon houdt enorm van knutselen, strijkkralen, armbandjes maken, loombanden, enz. enz. De jongens in zijn klas vinden het typisch meisjesachtig als je van knutselen houdt…

  Onze pleegdochter speelt dan weer de hele dag met autos, dus dat is weer mooi in evenwicht… 😉

  Zou leuk zijn om deze te winnen!!!

  Fijne feestdagen! 😀

 • Mijn kleinzoon speelt het liefst met mijn tablet, maar als dat niet mag, dan het allerliefste met zijn racebaan en auto’s.
  Puzzelen doet hij ook graag bij ons. Ook het spelen met poppen vindt hij wel leuk, vooral samen met zijn zusjes.
  Voor hem doe ik graag mee met deze winactie, want deze Nerf Nitro Flashfury Chaos vindt hij zeker heel Cool.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje.
  Ik wens je een fijne Kerst en een gelukkig en vooral gezond 2018.

 • Sandra Benedick Elzinga says:

  Onze identieke tweeling meisjes zijn niet zo identiek qua karakter
  Evalynn is een meisje dat ervan houd om papa te helpen in het hok (meubelen schuren, timmeren enz) en Kayleigh is een meisje/meisje ze houd van poppen, roze en tea parties
  Wat ze wel gezamelijk heel lief vinden is PORG uit Star Wars

 • amanda vd broek says:

  Mijn 2 meiden spelen toch echt graag met poppen. Maar voor mn neefje wil ik graag kans maken want dat is een echte jongen die met Nerf speelt en van dat soort speelgoed

 • Saskia van Berkel says:

  Mijn zoon is gek op Ninja’s, Transformers, auto’s, vrachtwagens, treinen, Dinotrux, draken. Heel genderneutraal allemaal haha. Nerf is ook echt favoriet. Ze doen vaak met een clubje kids uit de buurt “nerf-battles” met allemaal verschillende teams. Deze prijs zou echt helemaal te gek zijn om te winnen voor mijn mannetje.

 • Mijn dochtertje speelt heel graag met My Little Pony en klei.
  Mijn zoon is gek op Lego maar Nerf trekt hem sinds kort (hij wordt bijna 8) ook erg. Ik vind het leuk dat Nerf nu in plaats van die geweren ook dit soort leuk speelgoed heeft.
  Mijn zoon zou ik graag verrassen met Nerf Nitro Flash Fury!

 • Mijn zoontje is eigenlijk erg van het genderneutrale tekenen, kleuren en knutselen haha maar hij speelt ook graag met auto’s of leeft zich uit op de bokszak. Buiten is natuurlijk van alles te beleven als hij buiten op de boerderij zijn gang kan gaan is hij helemaal gelukkig, met een vriendje, de skelter een voetbal of gewoon met zand/modder haha kost niks en doet het geweldig ;-l

 • ik vind alles prachtig voor mijn kleinkinderen.de Nerf is toppie , PORG is lief ………..en het ELECTRO huis is erg leerzaam……..mijn kleindochters zijn 7 & 9 jaar en mijn kleinzoon word binnen kort 2 jaar ., maar ook nog 2 grote kleinkinderen van 13 en 15 dus ik kan ze met alles wel blij maken.
  Suc6 allen en fijne feestadegn

  Anton Hompe
  Almere

 • Claudia Diependaal says:

  Mijn kleindochter van 3 is gek op geweren. Mijn zoon is nu 14 en heeft er een aantal. Als ze die in haar vizier krijgt wilt ze dasr altijd mee spelen. Dus haar eigen met auto’s zou te gek zijn. Al zal onze 6 jarige kleinzoon dan erg jaloers en teleurgesteld zijn. Dus moeten ze maar samen spelen ?

 • Joran Kuiper says:

  Mijn Zoontje speel het liefst dat hij een spion is samen met mijn oudere zoon. hij wil mensen oppakken met handboeien. hij heeft alleen nep wapen die niet kunnen schieten, want dat vind ik te gevaarlijk als het pistool echt kan schieten. maar dit is de oplossing. de zachte pijltjes zijn niet gevaarlijk en zo is mijn zoontje een spion met pistool. alvast bedankt

 • Viv Schobben says:

  Playmobil en Lego Ninjago is hier een grote hit in huis! Gisteren is onze kanjer 7 geworden en zijn Lego uitzet is weer wat uitgebreid ;-). De Nerf nitro heeft hij op tv gezien en het eerste dat hij riep was “Ohhhh mama dat is niet met geweren maar met autootjes…die is vet cool hè! Mag ik die wel?” Uhmmm…tja…deze mama is niet zo van de Nerf met pijltjes maar met deze versie heeft Nerf wel mijn hart gestolen hoor. Deze mag hij zeker en zal ook absoluut een grote hit zijn/worden!! Waag graag een kansje voor mijn topper! Hele fijne Kerstdagen voor jullie!

 • Hee wat een leuke cadeautips!! Hier ook een dochter die gek is van Minecraft 🙂 Mijn zoon was van de ‘eerste’ generatie Bey bladers, grappig dat dat allemaal terugkomt he.

  X Lazy Bird

 • Hoewel wij zelf helemaal niet zo stereotype denken (denken we toch 😉 ), zijn onze jongens dat wel, sinds ze naar school gaan. Hier dan ook grote fans van lego, auto’s, …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.