Never a Dull Moment week 4

Weekoverzicht | Never a dull moment week 4, een winters weekje

Deze week deed de winter eindelijk echt zijn intreden en was de wereld mooi wit. Met name de meiden hebben er erg van genoten. Ook was het Blue Monday en zagen we de rode Bloedmaan aan de hemel staan. Onze week eindigde in Kaatsheuvel bij de opening van een nieuw gezinshotel. En tja als je dan toch in de buurt bent…
Never a Dull Moment week 4

Zondag 21 januari 2019

De winter deed deze week echt zijn intreden. Toen we in de auto stapten om naar yoga te gaan, zaten de ramen vol met ijsbloemen. De meiden vonden het prachtig, maar door de zon verdwenen ze ook vrij snel weer.

Na de yogales – wist je dat je deze week een workshop kinderyoga kunt winnen op mijn blog? hadden we een hele lege agenda. zo kon iedereen even lekker niets doen of klusjes wegwerken. Zo zaten we gezellig aan tafel en huiswerk. Toen dat allemaal af was, mochten de meiden het nieuwe spel op de Nintendo Switch – Super Mario Deluxe spelen. Een ideale manier om de zondagmiddag te spenderen

Na het eten, toen de meiden in bed lagen, kroop ik lekker op de bank. Niet voor Heel Holland Bakt (die neem ik op), maar voor mijn nieuwe verslaving La Casa de Papel op Netflix! Echt een aanrader!

Maandag 21 januari 2019

De wekker was een paar keer gezet om de maansverduistering te zien. Gelukkig kunnen we de maan heel mooi zien door de deur van ons dakterras. Hierdoor hoefde we niet naar buiten en konden we ook snel weer onze warme bedjes in duiken

De rest van de dag was niet heel bijzonder. De meiden gingen naar school en wij naar werk. Kleine Zus ging na school gezellig spelen bij een vriendinnetje en ook Grote Zus kwam pas na het eten thuis. Het was een rustig begin van de week.

Dinsdag 22 januari 2019

Nadat we de meiden op school hadden afgezet, bracht Papa’s Liefste mij heel lief ook weg. Ik moest een paar uurtjes werken in het ziekenhuis en zo daarna naar Amsterdam gaan. Daar was vandaag de MamaJury dag van de baby innovation Award. Terug zou ik met Mamaliefde meerijden en nu bleef mijn fiets dan niet staan op het station. Dat de sneeuw wat roet in het eten zou gooien, had ik niet gedacht. In het ziekenhuis heb ik geen raam naar buiten, dus werd verrast door de witte wereld. Helaas vielen verschillende treinen uit, maar met ruim half uur vertraging kwam ik aan bij de RAI. Gelukkig had ik de inlooptijd aangezien voor het begin en was ik net op tijd.

Tijdens deze middag kregen we uitleg over alle genomineerde producten van de bedrijven zelf. Heel leuk want het enthousiasme van hen werkt aanstekelijk. Mijn keuze was dan ook heel anders dan die ik online had ingevuld (stemmen kan nog tot 1 februari)

 

Ondanks het winterse weer waren er geen files en reden Linda en ik vrij vlot weer naar huis. Daar trof ik Grote Zus met haar vriendin en 2 buurtkinders op de bank aan. Ze mochten even alleen thuis zijn na school en waren natuurlijk meteen Super Mario Deluxe gaan spelen. Eigenlijk mag dat pas vanaf 5 uur, maar voor deze keer zag ik dat door de vingers.

Na het eten wilden de meiden nog heel graag buiten spelen in de tuin met de sneeuw. Normaal zijn ze nooit zo enthousiast over buitenspelen, dus lieten we ze lekker gaan tot zelfs na bedtijd. Lekker moe en rozig van de koud gingen ze daarna zo hun bedjes in.

Woensdag 23 januari 2019

Omdat er toch nog een beetje sneeuw lag, waren de meiden al vroeg weer buiten te vinden. De slee kwam uit de schuur, maar helaas voor hen vond ik ze op de slee naar school brengen toch niet zo’n goed idee. Al was fietsen ook niet helemaal zonder gevaar. Echt fan van dit weer ben ik niet.

Vandaag geen leesmoederrol voor mij, want het was Nationaal Voorleesontbijt. De kinderen van groep 7 gingen gezellig lezen met de klas, dus hoefde ik niet te blijven en kon ik snel weer terug (toch maar deels lopend) naar huis voor een kop warme koffie.

Maar na een uurtje stapte ik toch weer op de fiets. De PR-afdeling van de BSO had gevraagd of ik een keertje met ze wilde brainstormen over hun website en meer interactie daarop met de ouders. Het was een erg leuk en gezellig gesprek, waar veel leuke ideeën uit ontstonden. Benieuwd hoe we dat in de toekomst samen meer vorm kunnen geven.

Uit school werd er snel geluncht, want de meiden konden niet wachten om weer buiten te gaan spelen in de sneeuw. Toch heb ik ze nog een uurtje binnen kunnen houden om eerst huiswerk te maken en Engelse woordjes te oefenen. Daarna trokken de meiden er samen op uit, om van de bult naast ons huis te gaan sleeën. Heerlijk dat ze nu groot genoeg zijn, dat ik binnen kan blijven en ze mij via WhatsApp leuke foto’s en filmpjes sturen.

Donderdag 24 januari 2019

Vandaag was het voor mij een echte op-en-neer-fietsdag. Nadat ik de meiden naar school had gebracht, haalde ik een uur later Kleine Zus weer op. Omdat ze af en toe zo boos kan zijn om niets (frustratie?) en dit voor de kerstvakantie echt een paar keer heel heftig was, hadden we besloten op zoek te gaan naar hulp. Onze keuze viel op kunstzinnige therapie voor kinderen, omdat Kleine Zus gek is op tekenen. Via een moeder op school waren we terecht gekomen bij Praktijk Floor. Papa’s Liefste en ik waren al geweest voor een kennismakingsgesprek en hadden er een goed gevoel bij. Vandaag was het dan de beurt aan Kleine Zus. Het eerste kwartier mocht ik er nog bij zijn en werd er een mooie tekening gemaakt met waterverf. Daarna mocht ik in de wachtkamer plaatsnemen. Geen straf, want met het gedimde licht en pianomuziek op de achtergrond, had ik mijn eigen zen-momentje en werkte ik heerlijk ontspannen mijn blog verder uit.

Kleine zus zette ik met de lunch weer op school af en fietste zelf nog even langs de supermarkt voor mijn lunch. Thuis had ik nog een paar uur om te werken, voordat ik de meiden weer van school zou halen. Daarna zat mijn fiets-dagje er nog niet op, want na een dik halfuurtje thuis, stapte we weer op de fiets om naar dansles te gaan. Het scheelde dat de sneeuw nu wel bijna weg is en het ook droog was. Ook stond ik wonder boven wonder, maar één keer voor een dichte brug.

’s Avonds stapte ik nog een keer op de fiets, om gezellig naar de ouder-borrel te gaan van de klas van Kleine Zus. Erg leuk om zo de andere ouders te leren kennen, al zitten er een paar tussen die ik al veel langer ken en zelfs mee op school gezeten heb. Grappig om elkaar dan na zoveel jaar weer tegen te komen.

Vrijdag 25 januari 2019

Doordat ik de afgelopen dagen erg druk ben geweest met de voorbereidingen voor mijn bezoek aan de speelgoedbeurs in Neurenberg, stond er geen blog op tijd klaar. Normaal vind ik wel een moment om het in te halen, maar vrijdag is een werkdag en lukt dat toch niet.

Ook ‘s avonds schoot het er bij in. Terwijl de meiden een filmavondje hadden, viel ik in slaap en maakte zo een nacht van bijna 11 uur, waar van bijna 6 in diepe slaap. Dat had ik dus blijkbaar heel hard nodig.

Zaterdag 26 januari 2019

Vandaag was dan de dag waar zeker Kleine Zus al bijna 2 weken naar uitkeek en de dagen op haar kalender voor afstreep. Vandaag zouden we naar Kaatsheuvel gaan voor de opening van een nieuw gezinshotel, vlakbij de Efteling. Maar eerst gingen de meiden nog een paar uur naar de scouting.

Nadat alles in de auto zat, reden we richting het zuiden. ‘t Peperhuys hotel staat midden in Kaatsheuvel, in de winkelstraat. Ik ben wel een paar keer in de Efteling geweest, maar nooit echt in Kaatsheuvel. Best zonde, want het is een erg leuk dorpje. Bij de ingang van het hotel werden we opgewacht door 3 vrolijke bakkers-muzikanten en de aardige gastvrouw. We kregen allemaal wat te drinken en moesten even wachten op de officiële opening. Linda en Miriam waren er ook met hun gezin, dus het was erg gezellig.

De opening werd gedaan door de wethouder. Nadat het praatje van de wethouder en het lintje doorknippen, mochten we eindelijk binnen kijken. We hadden al wel een preview gezien op de site, maar in het echt is het toch anders. Er zijn 7 grote kamers en een heel appartement. Alle kamers zijn ruim en modern ingericht. Niet alleen in interieur, maar zo zijn er ook meerdere USB-ingangen naast het bed en zit er Netflix op de TV.

Ook kun je in elke kamer met een ander soort gezinssamenstelling overnachten. Zo is er een kamer met een 2-persoonsbed en een stapelbed erboven, één maar met een tweepersoonsbed en een stapelbed. Een andere kamer heeft een stapelbed voor 3 kinderen en weer een ander heeft 2 tweepersoonsbedden en een stapelbed. Zo kunnen opa en oma ook blijven slapen. In het appartement heb je ook nog je eigen keuken erbij. En nergens is er bezuinigd op de ruimte, alle kamers zijn gigantisch.

Nadat alle plechtigheden geweest waren, waren er naast de drankjes ook lekkere hamburgers en broodjes curryworst. Ook kregen wij alvast de sleutel van onze kamers, zodat de kinderen een beetje konden spelen. Op de kamers met een zitje, zijn ook kasten vol met spelletjes. Ook wij ploften neer op de kamer met 2 tweepersoonsbedden en kletsten gezellig bij. Uiteindelijk verdwenen alle kinderen ook naar onze kamer om daar op bed film te kijken.

Door al het eten en drinken, hoefde we ook nergens meer heen. De kleinste kinderen werden in bed gelegd en wij keken natuurlijk nog even naar Wie is de Mol en MolTalk, om daarna ook zelf in de kraakverse bedjes te duiken. Morgen gaan we naar de Efteling en moet iedereen dus fit en uitgerust zijn.

Wanneer ben jij voor het laatst in de Efteling geweest?

Spread the love

2 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment week 4, een winters weekje

  • De Efteling, dat is lang geleden. Meer dan 10 jaar geleden, denk ik. Ik vind het erg leuk, maar zó duur.
    Ik denk dat we binnenkort wel een keer gaan, voordat peuter 4 jaar wordt. Want dan wordt zo’n dagje uit nog weer duurder…

  • Ziet er super uit het hotel. De laatste keer was vorig jaar (of was het nu het jaar ervoor?). In any case. Dat was niet zo heel erg geslaagd. Er was destijds iets met een brug (scheurtjes of iets dergelijks). Dus veel file en later gearriveerd dan we dachten. Geen parkeerplek meer dus heel ver weg parkeren. En kind die al blij was met het sprookjesbos. Letterlijk hebben we alleen dat gezien en een attractie. Dat was het…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.