Feelgood Winactie #4 Theepakket van Evans & Watson

Feelgood Winweek #4 | Evans & Watson Theepakket [gesloten]

Tijdens de koude dagen in de winter vind ik het heerlijk om lekker mezelf terug te trekken met een dekentje op de bank, een goed boek en een lekker kopje thee. In de winter kies ik dan vaak voor een lekkere warme, sterke thee, zoals bijvoorbeeld Lapsang Souchong. Deze thee is gerookt en heeft daardoor en zeer zware geur en smaak. Heerlijk voor op een winterse dag! Misschien is deze thee je niet zo bekend, maar er zijn tegenwoordig zoveel soorten thee, met allemaal een andere smaak, geur en achtergrond. Zo was yerba maté voor mij geheel nieuw. Ik mocht deze proberen van Evans & Watson en mag van hen ook nog eens een theepakket deze week verloten.

Feelgood Winactie #4 Theepakket van Evans & Watson

Yerba mate

Yerba Mate - bron WikipediaZelf drink ik graag koffie, maar weet ook dat thee veel beter is om te drinken. Een goed alternatief is dan ook de Yerba Maté. Deze drank staat namelijk bekend om de kracht van koffie, de gezondheidsvoordelen van thee en de verrukking van chocolade. Door die laatste zin was ik in om deze thee zeker eens te proberen.

Yerba’ staat voor de thee- of kruidenblaadjes en ‘mate’ is de drinkkop (een kalebas) waaruit je de Yerba drinkt. De blaadjes gaan in de kalebas, waaroverheen vervolgens heet water wordt gegoten. Traditioneel drink je de drank vervolgens door een ‘bombilla’ (filterrietje). Doordat Yerba Maté wel cafeïne bevat, kun je deze thee dus ook drinken als koffievervanger.

yerba mate starterspakket traditioneel

Yerba Maté wint de laatste tijd veel aan populariteit ook in het westen omdat aan dit drankje veel gezondheidsvoordelen zitten. Zo zitten er in deze thee maar liefst 24 vitaminen en mineralen, 15 aminozuren en 11 polyfenolen, een groep krachtige anti-oxidanten. Naast polyfenolen, bevatten de Yerba Maté-bladeren ook saponinen. Saponinen versterken het het immuunsysteem en beschermen het lichaam tegen ziekte.

Ook wordt er gezegd dat de thee kan helpen bij het verliezen van gewicht. De Yerba Maté verhoogt de vetverbanding, reguleert de eetlust en stimuleert de spijsvertering. Doordat de thee thermogeen is, wordt het lichaam gestimuleerd om zo extra calorieën te verbranden.

Evans & Watson TeaCompany

Evans & WatsonEvans Watson is een webshop waar je meer dan 250 verschillende soorten thee kunt vinden. Van individuele theezakjes tot elegante op maat gemaakte geschenkdozen en alles ertussenin. Maar ook vind je er kruiden, specerijen en theepotten.

Naast de bekende Earl Grey-thee en rooibos vind je hier ook meerdere soorten van de Yerba Maté. Zo is er Yerba Maté Green, Limon of Pepermint. Vind je het lastig om een keuze te maken, kies dan voor een proefpakket Yerbe Maté. Hierin vind je 5 verschillende soorten, waaronder 2 pure Yerba Mate’s. Elke Yerba Maté in het proefpakket bevat 10 gram, goed voor zo’n 5 koppen per soort en kost € 5,40. Als je voor 15.00 uur bestelt, heb je het morgen al in huis! (er komen nog wel verzendkosten bij)

Feelgood Winactie #4 Evans & Watson theepakket twv €35 is gesloten

De winnaar is

Samenwerking

Spread the love

69 thoughts on “Feelgood Winweek #4 | Evans & Watson Theepakket [gesloten]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.