Weekoverzicht | Fotoblik week 33

Fotoblik week 33De laatste week van de vakantie is alweer aangebroken. Wat is dat snel gegaan! Aan de ene kant fijn om weer wat meer ritme te krijgen, maar ook wel weer jammer. Ik kijk namelijk helemaal niet uit naar die ochtendstress. We namen het er deze week nog wel even van. Grote Zus had een week voor logeerpartijtjes en we deden nog een heleboel leuke dingen. Misschien wel zoveel, dat we eigenlijk wel weer toe zijn aan vakantie 🙂
Normaliter schrijf ik deze blog t/m zaterdag. Maar omdat we vandaag zo’n geweldige, maar drukke dag hebben gehad, houden jullie die te goed van mij. Ik ben doodmoe van vandaag en heb geen puf meer om het allemaal op te schrijven. Dat wordt dus een bonus dag voor volgende week. Nieuwsgierig wat we dan deden vandaag? Kijk dan maar snel even op de Facebook pagina en Instagram van Mama’s Liefste.

Zondag 14 augustus 2016

Vanochtend waren de meisjes alweer vroeg beneden. Toen ik beneden kwam, zaten ze gezellig met hun nichtje op de bank een filmpje te kijken op de laptop. Omdat we plannen hadden voor de middag werd ons nichtje rond het middaguur alweer opgehaaldVorige maand hadden we bij de postcodeloterij toegangskaartjes gewonnen voor een dagje uit naar keuze. We konden daarbij ook kiezen voor Duinrell. Toevallig waren we daar recent langs gereden en had ik me gerealiseerd dat we daar nog nooit met de meiden heen geweest. Als kind ben ik er zelf heel vaak geweest en vond het altijd erg leuk. Vandaag was dan de dag dat we er met z’n alle heen gingen. Het viel gelukkig wel mee met de drukte, maar we moesten voor de monorail toch wel een tijdje in de rij staan. Het leek me leuk omdat als eerste te doen, zodat ze een beetje konden zien wat er te doen was. Het leek wel of we niets veranderd was in al die jaren. We liepen rond bij de sprookjes, gingen naar de kikkerplaybackshow en de Kwakus Kwebbel show.

IMG_9211 IMG_9225
We lunchte bij de grote speeltuin in het midden van het park. Ook de speeltoestellen daar, kwam me nog zeer bekend voor.
De volgende stop was kikkerachtbaan. Grote Zus is niet zo’n held, maar Kleine Zus stond te popelen om er in te gaan. Niet dat ze ooit eerder in een achtbaan is geweest, maar ze wilde er graag in met Papa. Ik bleef met Grote Zus achter. Gelukkig ging de rij snel en na 2 ritjes waren ze aan de beurt. Ze vond het geweldig en deed zelfs haar handen in de lucht. Toen ze er uitkwam, wilde ze meteen nog wel een keer. Grote Zus kon zich nu niet laten kennen en wilde toch ook wel mee. We kregen ook nog het karretje helemaal vooraan, maar ook dat vond Kleine Zus geen probleem. Oef toch wel, want na dit ritje zei ze toch wat buikpijn te hebben en niet nog een keer meer te willen.

IMG_9274Bij de Splash zijn we achter het glas gaan staan! Hoe spectaculair is dat om die enorme golf op je af te zien komen en niet nat te worden. Het was mooi weer, dus voor het glas stonden een aantal stoere jongetjes die wel nat wilden worden. Dat wilde Kleine Zus ook wel en had al bijna haar jurk uitgetrokken. Ik was een beetje bang dat ze zou wegspoelen, dus hield haar maar lekker bij me achter het glas. Ze kon er geen genoeg van krijgen en ik denk dat we wel 8 golven over ons heen hebben gekregen.
Het laatste uur hebben we doorgebracht in de speeltuin.
Ter afsluiting had ik nog een verrassing, want ik had met vrienden afgesproken om bij het pannenkoekenhuisje naast Duinrell te gaan eten. Altijd lekker pannenkoeken en erg gezellig.
Op de terugweg, dropte we Grote Zus nog af bij haar vriendinnetje, waar ze zou slapen. Op maandag speelt ze daar altijd na school en omdat wij gewoon moesten werken, zou ze daar morgen de hele dag gaan spelen en mocht nu alvast blijven slapen.

Maandag 15 augustus

Vanochtend maar een meisje om wakker te maken en aan te kleden. Vandaag zou zij naar de creche gaan en wij aan het werk. Na het avondeten werd Grote Zus weer thuis gebracht. Ze had al gegeten en Kleine Zus op de creche, dus maakte wij het ons voor het avondeten ook lekker makkellijk.

IMG_9276[1]

Omdat haar vriendinnetje de volgde dag de hele dag bij ons zou spelen, mocht ze nu bij ons blijven slapen. Van slapen kwam natuurlijk niet heel veel. Ik zag op Facebook zag ik dat we Zeevonk zichtbaar was in Katwijk. Maar toen ik boven kwam om ze te halen en in de auto te zetten, was het toch stil. Volgende keer beter ;Da

Dinsdag 16 augustus 2016

Heel vroeg waren de meiden gelukkig ook niet wakker. Rond 9.00 hoorde ik het eerste gestommel. Omdat het allemaal toch wel wat laat was geworden, deden we het de rest van de ochtend lekker rustig aan en rommelde wat.
Na de lunch had ik de meiden beloofd naar het zwembad te gaan. Dus met een bakfiets vol fietste we naar het zwembad. Ondanks de vakantie was het er gelukkig niet heel erg druk. De zon scheen wel lekker, maar ze wilde toch liever zwemmen in het binnenbad. Terwijl de grote meiden lekker samen gingen zwemmen, bleef ik bij Kleine Zus. Ik hoopte dat ze zich zelf een beetje zou vermaken in het pierenbadje, zodat ik wat kon bladeren in mijn tijdschrift. Helaas vond ze het grote bad veel interessanter en wilde daar veel liever in. We vonden een foam bord en daarop kon ze lekker drijven. Er was ook een mini snelstroombad en dat blijft ze toch wel het leukste vinden. Ook de glijbaan lonkte, maar daar had ik niet zo’n zin in eigenlijk. Gelukkig wilde haar zus wel een keertje mee. Na 2 rondjes kwam ze een vriendinnetje tegen van de crèche en samen gingen ze nog wel 10x er vanaf, hand in hand. Heel schattig. Toen ze daarna ook samen naar het pierenbadje gingen, hebben ze daar ook nog heel zoet samen gespeeld en kon ik toch nog even mijn boekjes lezen.
Aan het einde van de middag was het toch wel weer tijd om naar huis te gaan, maar natuurlijk niet zonder ijsje.
Thuis aangekomen zat te moeder van haar vriendinnetje in de tuin al op onze te wachten. Nog even een dikke knuffel en tot maandag, als school weer begint.

IMG_9294[1] IMG_9313

Woensdag 17 augustus 2016

Alsof er nog niet genoeg gelogeerd was, zou Grote Zus vanmiddag naar een ander vriendinnetje gaan om te gaan logeren.
Eerst gingen we nog even koffiedrink in de stad met mama’s van de pufclub. Niet te geloven dat onze baby’s dit jaar allemaal naar school zullen gaan. Terwijl koffiedrinken, kon Grote Zus nog mooi even wat Pokémons vangen.
Na de koffie gingen we de stad in, op zoek naar een cadeautje voor papa. Hij is vrijdag jarig en we hadden nog niets (wisten ook niets). Bij de Xenos kozen ze zelf voor een paar hardloopsokken en een zak drop. Altijd goed

IMG_9321[1]
We wilde eigenlijk net gaan bellen of Grote Zus al naar haar vriendinnetje mocht komen, toen we ze in de stad tegen kwamen. Ze wilde nog even wat boodschappen doen. Zo kon ik Grote Zus meteen overdragen.
Omdat Kleine Zus en ik nu een hele middag samen hadden, besloot ik met haar naar het Fiep Festival bij het Meermanno Museum in Den Haag te gaan. De trein alleen al is een avontuur, ook al is het naar Den Haag maar een kort ritje. Op het station spraak ik nog snel even af met mijn zus, die weer op de terugweg was naar huis. Ik had nog niets voor mijn nichtje, dat ze vergeten waren na het logeerpartijtje van afgelopen weekend. Dat kon ik dus zo mooi terug geven.
Het Meermanno museum is maar 10 min lopen vanaf het station, maar we namen toch maar de tram. Omdat Fiep Westendorp dit jaar 100 zou zijn geworden, was er het Meermanno een tentoonstelling over haar werk ingericht. En deze week was er ook een special festival in de tuin met limonade, ijs en pannenkoeken.

IMG_9336 IMG_9344

Het eerste wat we tegenkwamen op weg naar de tuin, waar het festival was, was het bad van Floddertje in de kelder. Dit bad was gevuld met paarse ballen. Voor de kinderen natuurlijk super om daar in te duiken. Maar ook voor vaders, want toen wij aankwamen was er een ballengevecht aan de gang en een van de vaders was lekker fanatiek. We gingen dus eerst maar even een kijkje nemen in de tuin. Er was van alles te doen, schilderde, schminken, wasgoed kleuren en ballon figuren maken. Het was prachtig weer, dus dat maakte sfeer nog gezelliger. Om 15.00 was er ook nog een voorpremière van de nieuwe kindervoorstelling Pim&Pom, waarin de katjes de verjaardag voor Fiep gaan organiseer. Echt een aanrader als je hem het komende seizoen tegenkomt in het theater in de buurt. We hebben ons meer dan vermaakt de hele middag. Zo erg zelfs dat we de tentoonstelling binnen helemaal niet gezien hebben… We komen dus zeker nog eens terug.

IMG_9350 IMG_9407 IMG_9372

Donderdag 18 augustus 2016

Omdat Grote Zus de hele dag nog bij haar vriendinnetje zou blijven, had ik voor Kleine Zus een extra dagje geregeld op de crèche. Haar beide vriendinnetjes waren er ook, dus die zou zich daar wel vermaken. En zo had ik een dagje helemaal voor mezelf.
De ochtend besteedde ik het beantwoorden van mijn mail en wat werken aan mijn blog. Met de meiden de hele dag om me heen is dat toch wat lastiger om me op te kunnen concentreren.
Na de lunch ging ik terug naar Den Haag. Bij de Hema was een Back-to -School event waarbij je je schriften kon pimpen voor het nieuwe schooljaar. Ook was er een Meet&Greet met de bekende vloggers D is for Dazzle en Niek Roozen. Toen ik aankwam stonden ze buiten al in de rij. Ik keek wat rond bij de nieuwe schoolspullen van de Hema. Wat een hoop leuke spullen, zou bijna zelf weer naar school willen. Nadat ik nog wat foto’s had gemaakt ging ik weer weg.

IMG_9424 IMG_9439[1] IMG_9446
Op weg naar het station loop je dan langs de Primark en ik kon het natuurlijk niet laten om nog even te gaan kijken. Helemaal nu ze nog een laatste sale hebben.Met een tas vol kwam ik dus weer naar buiten.

IMG_9458

In plaats van uit te stappen in Leiden, bleef ik zitten tot Amsterdam Sloterdijk. Kleine Zus zou uit de creche worden gehaald door onze huisvriend. Grote Zus was met haar vriendinnetje naar Avifauna gegaan en zou ook thuis gebracht worden. Zo hadden wij opeens een spontane date-night. Helemaal spontaan was het natuurlijk niet, want aan het begin van de week had ik namelijk 2 kaartjes gewonnen voor een speciale voorvertoning van Ben Hur in IMAX 3D. Je kunt je voorstellen dat dat best wel een spektakel zou zijn. We werden op de rode loper ontvangen, kregen ijs, drinken en popcorn. Gelukkig waren we op tijd gekomen en hadden we zo mooie plekken, lekker achterin en in het midden. Het verrast me toch steeds weer hoe groot zo’n IMAX scherm is. De film vond ik best wel heftig. De tijd van de Romeinen was niet de leukste tijd en de Romeinen zeker ook geen lieverdjes. Het grootse gedeelte van de film heb ik met gespannen kaken, zweethandjes en samengeknepen billen zitten kijken. De scène in de Arena met de paard en wagen was zeker spectaculair.
Thuis gekomen, lagen de beide meisjes lekker in bed en was alles goed gegaan. Snel ook maar gaan slapen, want morgen gewoon weer werken, laatste dag van de vakantie én zou Papa’s Liefste jarig zijn

IMG_9465 IMG_9470

Vrijdag 19 augustus 2016

We begonnen de dag met het zingen van Lang Zal Hij Leven voor Papa’s Liefste en het uitpakken van de cadeautjes. Daarna snel douchen, aankleden en ontbijten. De meiden gingen naar de creche en BSO en wij naar werk.
’s Middags weer thuisgekomen deden we snel nog wat verjaardagsboodschappen en ruimde het huis wat op. Niet dat we de verjaardag groots gingen vieren, maar zijn vrienden zouden wel langskomen voor een biertje. Ik had gehoopte lekker buiten te kunnen gaan zitten, maar helaas kwam de regen echt met bakken uit de hemel.
Het was een gezellige avond en werd gelukkig niet al te laat De volgende dag hadden we namelijk een verrassing voor de meiden en een knaller van een afsluiting van deze vakantie. We moesten dus vroeg weer op en het zou een lange dag worden.

IMG_9502[1]

Zaterdag 20 augustus 2016

Deze krijgen jullie volgende week als bonus. Het was vandaag namelijk een hele lange en mooie dag, maar ik moet nu echt gaan slapen!

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.