Review | Stan en de negen rovers – Jowi Schmitz

Mijn vader kwam vlak voor de kerstvakantie bij ons langs met een nieuw boek voor Grote Zus,
Stan en de negen rovers van Jowi Schmitz.
Hij was erg onder de indruk geweest van Grote Zus haar voorlees-kunsten van de Sinterklaas gedichten. Hij had goede recensies gelezen over dit boek en daarbij is het ook nog geschreven door de dochter van een vrienden van hem.

stan_3d

Het boek past bij het AVI-niveau E4, voor kinderen in groep 4 en vanaf een jaar of 7, perfect voor Grote Zus. Het verhaal gaat over Stan, die samen met zijn ouders in een rustige straat wonen. Die hebben zijn ouders expres zo uit gekozen, want ze haten gegil. Maar opeens zijn daar rovers in de tuin. Ze hebben hun roversnest in de boom en graven in de tuin, op zoek naar schatten en het roversland. Daar willen ze graag zijn, omdat hun moeders daar wonen en die hebben bergen met liefde. Ondanks de stoere verhalen van de rovers, willen ze daar het liefste zijn. Stan is een bang jongetje en een beetje zwak, maar mist vooral de liefde en aandacht van zijn ouders. Stan leidt namelijk aan ouder-kou en komt hierdoor zelfs in het ziekenhuis terecht. Gelukkig vinden de rovers roversland en brengen hem moederlucht. Door de schrik zien zijn ouders in dat ze wel heel veel van hem houden en wordt Stan weer helemaal beter.

Stan en de negen rovers is een erg leuk leesboek en stan_3ds22met name ook omdat het op rijm geschreven is. Hierdoor leest het lekker vlot en daar hou ik zelf erg van. Het is een stoer verhaal met een grappige knipoog en een onderliggende boodschap (bestaan de rovers echt of alleen in zijn fantasie en valt Stan echt van de auto van de buurman af of stort hij in door zijn ellendige leven). Het is dan een boek voor jongens en meisjes.

Naast dat het boek vol vrolijke illustraties staat van Hugo van Look, bekend van Dolfje Weerwolfje, zit er ook een leuke boekenlegger aan met Stan. Het verhaal eindigd met het een heus Roverslied dat terug te vinden is op YouTube.
Het boek staat op de tiplijst van de Nederlandse Kinderjury 2016

Auteur; Jowi Schmitz
Illustrator; Hugo van Look
Uitgever: Kluitman
Druk; oktober 2015
Pagina’s; 32
Leesniveau: AVI E4
Leeftijd; 7 jaar, Beginnende lezers
ISBN nummer; 9789020678147
Serie; Leren lezen met Kluitman
Uitvoering; Gebonden
Bestel het boek nu op Bol.com voor € 9,99

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.