Zomer Gastblog _ De passie van Brent - Diamond painting

Zomer Gastblog | De passie van Brent – Diamond painting

Vandaag in de reeks Zomer Gastbloggers met Passie, het verhaal van Brent. Hij kwam in aanraking met diamond painting. Ondanks zijn ongeduld en korte spanningsboog, verloor hij zich hier helemaal in en maakt nu de mooiste schilderijen. Vandaag vertelt hij hier meer over en legt je uit wat diamond painting precies is.

Wat is diamond painting eigenlijk?

Om te begrijpen wat diamond painting is, en waarom het zo leuk is, zal ik je eerst vertellen waarom ik ermee begonnen ben. Ik was namelijk altijd dat jongetje dat alleen zat op school. Andere mensen vond ik vaak raar, en kinderen van mijn leeftijd al snel kinderachtig. Ik paste nergens bij, en had dus ook niet veel entertainment. Uiteindelijk begon ik met gamen op de computer, zonder te beseffen dat het geen positieve inbreng had in mijn leven. Het was mijn stiefbroer bij ons kennis liet maken met een diamond painting. Hij zei dat hij er vrij goed in was, en dat je heel geduldig moet zijn. Met andere woorden was het dus niets voor mij. Althans dat dacht ik.

diamond painting - Brent

Toch ben ik iemand die vrij competitief is en ik doe altijd mijn uiterste best om te winnen. Ik besloot het eens te proberen. Al had ik meteen spijt dat ik er mijn geld aan had uitgegeven. Bij het uitpakken waren de hoeveelheid steentjes overweldigend. Echter toen ik eenmaal begon, kon ik niet meer stoppen. Bij ieder steentje dat ik plaatste zag ik verandering, ik zag het volledige plaatje. Echter vond ik het zo leuk dat ik vergat dat ik ongeduldig was, en van concentratie problemen was al snel geen sprake meer. Het leukste van al is dat het goedkoop is. Ik zelf heb lang op een budget geleefd, en hobby’s waren vaak te duur. Maar Diamond painting hield mij lang bezig, waardoor het het waard is.

diamond painting - Brent

Wat is diamond painting?

Diamond painting is een hobby waarbij je strass steentjes plaatst op een canvasdoek met een voorbedrukte afbeelding. Het is dan ook zo dat als je een painting koopt je er alles bij krijgt om deze af te maken. Toch schrikt het vele mensen af dat je er zoveel aan moet doen voor je resultaat ziet. Echter is dat net het leuke eraan, met ieder steentje dat je plaatst merk je vooruitgang. Je kan het dan ook doen met kindjes van boven de zes jaar.

Naast mooie afbeeldingen kun je tegenwoording ook kiezen voor een set Diamond painting eigen foto. Upload je eigen foto en deze al worden omgezeten met de Painting Expert diamond painting-generator in een extreem gedetailleerde diamond painting. Hoe leuk is het om deze te maken en aan de muur te hangen of cadeau te geven.

diamond painting - Brent

Ik zelf heb diamond painting geprobeerd met mijn neefje die ADHD heeft. Concentreren is heel moeilijk voor hem, net zoals stilzitten. Toch vanaf wij begonnen met de painting, was er geen stoppen aan. Dan lijkt het net alsof hij nooit geen last had van concentratie problemen. Toch was hij er eerst geen fan van. Het is dan ook te begrijpen, de jeugd van tegenwoordig speelt coole spelletjes op de computer, daartegen lijkt diamond painting niets natuurlijk. Althans dat dacht hij, tot hij het probeerde. Het is dan ook zo dat het op school ook een stuk beter gaat sinds hij diamond painting probeerde. Hij heeft zich leren concentreren, en geduldig af te wachten. Met andere woorden is diamond painting het beste wat hem, en mij, is overkomen. Van ongeduldige jongens die er niet echt bij hoorden. Vonden we iets waar wij goed in waren, waar ik goed in was.

diamond painting - Brent

Iets wat ik graag deed en vervolgens mij in contact bracht met honderden anderen painters. Ja hoor, er zijn veel groepen op Facebook waar mensen hun painting in bespreken. Het is gewoon geweldig. Daarom is het mijn passie, het is veelzijdig en is ook gewoon heel leuk om te doen. Iedereen kan het, en je kan dus ook snel vrienden maken.

Waar heb jij eindeloos geduld voor?

Mocht je zelf ook een grote passie hebben en het leuk vinden om dit te delen, dan kun je mij altijd mailen voor een plekje in deze Zomer Gastbloggers Reeks.

Lees ook: Zomer Gastblog | Yoga met Passie

Spread the love

10 thoughts on “Zomer Gastblog | De passie van Brent – Diamond painting

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.