https://pixabay.com/nl/persoon-vrouwelijke-meisje-jong-690132/

Zomer Gastblog | Yoga met passie

Deze zomer laat ik een aantal gastbloggers aan het woord over hun passie. Vandaag is dat Lisanne. Zij heeft een grote passie voor gezond eten, gezond leven en yoga. Inmiddels leeft zij al ruim drie jaar helemaal gezond en is daarmee ruim 20 kilo afgevallen! Deze lifestyle is dan ook niet meer weg te denken uit haar levenstijl. Vanuit de passie voor gezond leven is zij Superyoga.nl begonnen, een webshop en blog rondom een healthy lifestyle waarbij zij zich focust op yoga en gezond leven.

Zomer Gastblog | Yoga met passie

Als je op volle kracht je leven kunt leiden, kom je heel ver. Kracht en energie zijn essentieel, maar hoe zorg je ervoor dat je iedere dag vol energie zit? Daarvoor is het goed om te kijken naar wat jouw drijfveer in je leven is, wat is jouw passie? Passie is niet per se hetzelfde als interesse en gelukkig maar, want we kunnen in een boel dingen interesse hebben, terwijl we in werkelijkheid hooguit maar een paar passies hebben. Een passie geeft je motivatie, energie en kracht. Je kunt het blijven doen en raakt er niet op uitgekeken.

Wat is jouw passie?

Het kan even duren voordat je achter jouw passie komt, het is een kwestie van tijd maken. Zoek een rustig moment op en focus je op je ademhaling. Adem in voor vier seconden door je neus en vier seconden uit door je mond. Als je gedachten afdwalen leg je iedere keer weer de focus op de ademhaling en het puntje van je neus. Als je je kalm voelt stel je jezelf vragen: waar krijg ik energie van? Wat zou ik doen als ik niet meer hoef te werken? Waar ben ik goed in? Het is heel normaal als je niet direct de antwoorden weet op de vragen. Neem je vragen mee gedurende een periode, test dingen uit en praat er met geliefden over.

Wat is Yoga?

Yoga kan een mooi middel vormen om beter met jezelf in contact te komen staan. Bij yoga draait alles om balans tussen geest en lichaam en werk je niet alleen aan soepele spieren, maar ook aan je innerlijke rust. Het mooie van yoga is dat je niet hoeft te presteren en dat het geschikt is voor iedereen. Voor jonge kinderen bestaat er zelfs een vorm van yoga waarbij wordt gewerkt aan het concentratievermogen, de creativiteit en het zelfvertrouwen. Hoe heerlijk! Als je op jonge leeftijd al leert dicht bij jezelf te leven, dan sta je sterker in je schoenen en pak je de uitdagingen in het leven met vertrouwen aan.

Yoga met passie

Yogastijl

Er schieten steeds meer yogastudio’s uit de grond en ook zien we meer en meer sportscholen die het aanbod uitbreiden met een yogales. Er bestaan honderden yogastijlen en dat is heel prettig, zo kun jij kiezen wat op dat moment bij jou en je leven past. Als je aan je uithoudingsvermogen en lenigheid wilt werken dan is Hot Yoga een mooie vorm van yoga. Is dit niet aan jou besteed en wil je de focus leggen op ontspanning dan is Yin Yoga jouw yogastijl. In een verwarmde ruimte neem je iedere houding een aantal minuten aan wat zorgt voor een diepe stretch en een volledige focus op je ademhaling. Je maak het jezelf comfortabel met de juiste yoga mat en accessoires zoals een yoga bolster, blok en deken. Je wilt namelijk de juiste ondersteuning en grip en de focus kunnen leggen op de practice, niet op een harde ondergrond of afgeleid raken door vervelende pijntjes.

Yogaschool of sportschool?

Bij een yogastudio of sportschool bieden ze vaak een aantal basis spulletjes aan, informeer van te voren zodat je je kunt voorbereiden. Vind je het minder hygiënisch om met geleende spullen je practice uit te voeren? Dat zou je kunnen voorkomen door het meenemen van een eigen yoga handdoek, zo ben je verzekerd van hygiëne, een fluweelzachte ondergrond en de juiste grip. Natuurlijk kun je yoga ook thuis uitvoeren, tegenwoordig is het aanbod met goede YouTube kanalen en smartphone apps zo groot dat je zorgeloos je eigen yoga practice opbouwt. Bepaal waar jij je prettig bij voelt.

Een goede nachtrust

Om met energie de dag door te komen, spelen een goede nachtrust en de juiste voeding ook een rol. Een goede nachtrust kun je bevorderen door overdag genoeg daglicht te zien, naar buiten te gaan en je hoofd leeg te maken voordat je naar bed gaat. Je hoofd leegmaken kan heel simpel en effectief door hetzelfde meditatie moment als beschreven aan het begin. Ga lekker op een meditatiekussen zitten zodat je geen last hebt van een harde of koude ondergrond en je makkelijker in de juiste houding komt. Een app zoals Headspace zou je heel goed kunnen begeleiden in dit moment.

Gezonde voeding

Je energiek voelen, kun je bereiken door de juiste voedingsstoffen te nemen en sommige te vermijden. Wist je dat je lichaam de meeste vitaminen zelf kan aanmaken? Daarom is het belangrijk om je te goed groenten en fruit te eten en deze dagelijks te varieren. Toch blijft het voor vele een uitdaging om al deze belangrijke vitaminen iedere dag binnen te krijgen. Supplementen fitness kunnen hierbij een ondersteuning bieden.

Let verder goed op het eten van eiwitten en vermijd verzadigde vetten, alcohol en geraffineerde suikers.

We bestaan voor meer dan de helft uit water en om alle processen in je lichaam soepel te laten verlopen heeft je lichaam genoeg water nodig. Een bijkomend voordeel is dat je huid een boost krijgt waardoor je glimlach wordt vergezeld door een stralende huid!

Dankjewel Lisanne voor je inspireerde verhaal. Mocht jij ook een grote passie hebben voor iets en het leuk vinden om je verhaal terug te lezen op Mama’s Liefste, stuur mij dan een mailtje!

Foto’s: Pexels.com en Pixabay

Spread the love

11 thoughts on “Zomer Gastblog | Yoga met passie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.