Dit kan een vruchtbaarheidskliniek voor jou betekenen

Dit kan een vruchtbaarheidskliniek voor jou betekenen

Zwanger raken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Terwijl de één binnen een korte tijd zwanger is, kan een ander er maanden of jaren over doen. Dit kan veel frustraties opleveren. Tegelijkertijd brengt het ook veel twijfel met zich mee. Want wat als je helemaal niet zwanger kunt raken en alle pogingen tevergeefs zijn? Je kunt alle twijfels wegnemen door naar een vruchtbaarheidskliniek te gaan. Deze kliniek zorgt ervoor dat jij weet of een zwangerschap mogelijk is en welke stappen hiervoor eventueel ondernomen kunnen worden. Maar wat kan de kliniek precies doen? En wanneer is het een goed moment om hier naartoe te gaan? We leggen je het graag uit.

Onderzoeken voor de vruchtbaarheid

Een vruchtbaarheidskliniek is dé plek waar je onderzoeken kunt doen omtrent jouw vruchtbaarheid. In eerste instantie zal hierbij bij de vrouw een onderzoek plaatsvinden, om te zien of er iets met de hormoonhuishouding aan de hand is of dat iemand zelfs helemaal niet vruchtbaar is. Indien hier niets vreemds uit komt, moet de man een onderzoek ondergaan. Traag zaad en onvoldoende zaadcellen zijn slechts enkele redenen waardoor een zwangerschap uitblijft. Nadat de onderzoeken zijn uitgevoerd weten beide partners of zij vruchtbaar zijn. Indien beide partijen vruchtbaar zijn, kunnen er ook andere oorzaken gezocht worden voor het uitblijven van een zwangerschap. Er kan immers altijd iets aan de hand zijn met onder andere de gezondheid.

Verschillende behandelingen bij de vruchtbaarheidskliniek

Na het verkrijgen van de uitslag van de onderzoeken kun je kijken naar eventuele vervolgstappen. De fertiliteitskliniek heeft namelijk ook een groot aantal behandelmethodes om een zwangerschap te verkrijgen. Denk hierbij aan een ovulatie-inductie, zodat de eisprong opgewekt wordt, de intra-uteriene seminatie, Intra Cyptoplasmatische Sperma Injectie of in-vitrofertilisatie. Indien de man niet vruchtbaar is, kan ook een kunstmatige inseminatie door middel van donorzaad plaatsvinden. Zo kan de kinderwens toch in vervulling gaan en genieten jullie binnen een korte tijd van jullie kind. Iedere behandelmethode is vooraf goed doorgenomen, zodat je weet waar jullie aan kunnen denken en wat de mogelijkheden zijn.

Leefstijladviezen volgen voor een grote slagingskans

Hoewel er verschillende behandelmethoden zijn, kan een vruchtbaarheidskliniek jou ook helpen bij het veranderen van jouw leefstijl. De leefstijl kan namelijk ook van invloed zijn op de mate waarin het zwanger raken verloopt. Aan de hand van deze adviezen kun je de kans op een zwangerschap vergroten. Het is daarbij wel van belang dat je de adviezen ook daadwerkelijk opvolgt. Indien je dit niet doet, zal het proces vertragen en kunnen ook inseminaties en andere behandelmethoden geen goede kans van slagen hebben. Iedere stap die jij zet in de goede richting, vergroot jouw kans op een zwangerschap. Jij kunt jouw kinderwens daarom altijd uit laten komen als je de adviezen van de kliniek opvolgt en de behandelmethoden start.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.