Wat te geven als kraamcadeau? 7 leuke tips en ideeën

Wat te geven als kraamcadeau? 7 leuke tips en ideeën

Wat is er leuker dan een nieuw gezinnetje te mogen feliciteren met de geboorte van hun kleine spruit? Als je dan ook nog eens het geluk hebt dat je dit schattige baby’tje mag komen knuffelen, wil je niet met lege handen aankomen. Maar wat geef je nou eigenlijk het beste als kraamcadeau? Mocht je dus op zoek zijn naar een goed kraamcadeau, dan geef ik je hier een aantal leuke tips en ideeën.

Wat is een goed kraamcadeau?

Wat is een goed kraamcadeau? Dit is een vraag die je je vast wel eens hebt gesteld. Een goed kraamcadeau is een cadeau dat de ouders én het kindje blij maakt. Een cadeau waar de ouders dankbaar voor zijn, maar waar het kindje ook later nog wat aan heeft. Kies dus bijvoorbeeld niet voor een cadeau waar het kindje maar een maand of twee plezier van heeft, maar kies juist voor iets wat ze langer kunnen gebruiken. Maar aan de andere kant krijgt een baby’tje vaak al heel veel spullen en zou je ook kunnen kiezen voor een beleving of cadeaubon, die de ouders op een later moment kunnen gebruiken.

1. Gepersonaliseerd cadeau

Een gepersonaliseerd cadeau is altijd een heel leuk en origineel kraamcadeau. Er zijn talloze opties en online is het ook makkelijk te bestellen. Denk bijvoorbeeld een rompertje, logeerkoffertje of speelgoedkist met de naam erop. Ook de afbeelding op het geboortekaartje kun je hierbij betrekken. Maar ook leuk is een mooi houten trein met de naam erop.

2. Kraampakket

Met een zelf samengesteld kraampakket kun je alle kanten op. Je kunt een mandje vullen met uiteenlopende babybenodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan een kraampakket het jouw eigen favoriete babyproducten of een setje met essentiële babyproducten, zoals een bodylotion, babyolie, babyshampoo, een badcape of fijne, grote hydrofiele doek en natuurlijk een speeltje voor in bad. Zo’n pakket kun je ook met meerdere mensen geven, zoals collega’s of een vriendenclub.

3. Babyknuffel

Een schattige babyknuffel is ook altijd een geweldig kraamcadeau. Een knuffel is leuk, schattig en onmisbaar in de eerste weken met een nieuwe baby. Kies bijvoorbeeld voor een knuffel in de vorm van een teddybeer of een konijn. Kies wel een knuffel die niet te groot is, zodat het niet in de weg gaat zitten tijdens het voeden of in de wieg. Wil je wel een grote knuffel geven, geef er dan eentje van tenminste 50-55cm. Zo kan deze knuffelbeer straks het eerste kledingsetje aan van de baby en blijft het zo altijd mooi bewaard.

4. Cadeaubon voor een babymassage

Wellicht wil je niet zorgen voor nog meer spullen voor de baby, dan is een bon voor een leuke ervaring voor baby en ouders een goed idee. Denk bijvoorbeeld aan een cadeaubon voor een babymassage of babyspa. Een relaxerende babymomentje is niet alleen goed voor de baby, maar ook voor mama en/of papa.

5. Babyfoto

Van een mooie babyfoto wordt elke ouder blij. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie lijst of een (bon voor) een foto op canvas, maar je zou ook een baby-fotoshoot cadeau kunnen doen. Een fotoshoot is altijd leuk, maar met een pasgeboren hummeltje is het nog leuker en maakt een mooie herinnering aan een bijzondere kraamtijd! De kers op de taart is wanneer je de fotoshootcadeaubon in een mooi fotolijstje presenteert. Kies wel voor een fotograaf die gespecialiseerd is in newbornfotografie, zodat je zeker weet dat je mooie en kwalitatief goede foto’s krijgt.

6. Een babykameraccessoire

Een schattig accessoire voor de babykamer maakt het geheel af en is dus een leuk cadeau voor het nieuwe gezinnetje. Denk bijvoorbeeld aan een mooie lamp, een schattig kussen of een leuke muursticker. Kies wel voor iets dat past bij de stijl van de babykamer, zodat het niet als vreemdste mannetje tussen de andere spullen staat.

7. Cadeautje voor de ouders

Natuurlijk mag het kraamcadeau ook gericht zijn aan de ouders. Denk bijvoorbeeld aan een bon voor een massage voor de moeder, zodat ze lekker kan bijkomen van de bevalling, of een bon van haar favoriete (sushi)restaurant. Maar vergeet de vaders ook niet te betrekken bij dit cadeau. Zo zou je ook kunnen denken aan een bioscoop- of theaterbon met oppasbonnenboekje. Zo kunnen ze lekker samen er even tussenuit. Maar vaak zullen de meeste kersverse ouders ook heel blij zijn met een homemade maaltijd, zodat ze zelf even niet hoeven te koken en met de voetjes lekker omhoog kunnen op de bank.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.