Wat te doen met je digitale foto's?

Wat te doen met je digitale foto’s?

We leggen tegenwoordig alles van onze kinderen vast, van de eerste glimlach, eerste tandje tot het bord pap dat vanochtend over de vloer ging en het uitje naar de speeltuin. Waar we gaan, de camera is altijd binnen handbereik en zonde om het moment niet te delen met familie en vrienden. Maar wat doe je daarna met de foto’s op je telefoon? Hier een paar tips om ze te laten afdrukken, leuk voor nu en voor later.

Wat te doen met je digitale foto's

Back in the old days

Vóór de mobiele telefoons, werden alle foto’s gemaakt met een camera. Pas als het rolletje vol was, werd deze afgedrukt en kon je een week later de printjes ophalen. Soms zat er flink wat tijd tussen de fotosessies, dus het was altijd een verrassing wat er op de foto’s zou staan. De volgende stap was dan om van de leukste foto’s bijbestellingen te laten maken voor de opa’s en oma’s, ooms en tantes en wie er nog meer op de foto stonden. Tot slot werden de foto’s netjes ingeplakt in een album, zodat ze later nog vele malen bekeken konden worden.

Digitaal fotoalbum

Het hele fotoproces is nu een stuk meer versneld. Je hoeft niet meer te wachten tot het rolletje vol is of dat de fotograaf alles voor je heeft ontwikkeld. Eén druk op je telefoon en je kunt meteen zien of iedereen zijn ogen open heeft en goed in de camera kijkt. Er worden geen mislukte foto’s meer afgedrukt, maar eigenlijk worden er nog maar nauwelijks foto’s afgedrukt. Zeker ook geen nabestellingen, want via sociale media worden alle foto’s meteen gedeeld met de wereld. Eigenlijk zonde, want juist het samen terugkijken in een fotoalbum is zo leuk. Maar gelukkig biedt de digitale wereld daar een mooi en makkelijke oplossing voor. Na een avondje digitaal knippen en plakken maak je de mooiste fotoalbums. Maak elke maand een boek of een aantal pagina’s voor een superdik jaarboek. Ook leuk als nabestelling voor opa en oma.

Foto’s aan de muur

Naast nabestellingen voor opa en oma werden de mooiste en leukste familiekiekjes ook in grotere formaten besteld voor aan de muur. Zo hadden we een hele serie hangen op de muur naast de trap naar boven. Gelukkig is dat nog steeds mogelijk. Maar in plaats van dat deze foto’s in lijstjes gestopt kunnen worden, kun je nu de leukste foto op canvas laten printen. Met maar een paar klikken op je computer of telefoon, bepaal je zelf de uitsnede, de grote en zelfs de kleuren kun je naar lieve lust aanpassen. Je kunt je favoriete foto op canvas bestellen, maar er zijn veel meer opties mogelijk zoals hout, plexiglas of zelfs behang. En kun je niet kiezen uit 1 foto, maak dan een mooie collage van je favoriete foto’s.

Lees ook: Cadeautip voor opa en oma; Kiki&Co digitale fotolijst

Fotokaartje sturen

Zeker in deze tijd is een persoonlijk kaartje een leuke manier om met elkaar in contact te blijven. Helaas is het in coronatijd niet mogelijk om je familie op regelmatige basis te zien. Zeker bij opgroeiende kinderen kan het hard gaan met hun ontwikkeling en verandering. Stuur opa en oma daarom regelmatig een leuke fotokaart van hun kleinkinderen. Dit kan ook vaak al makkelijk via je telefoon en de kosten zijn niet al te hoog. De blijdschap van opa en oma zal onbetaalbaar zijn.

Wanneer heb jij voor het laatst een digitale foto laten afdrukken?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.