Cadeautip voor opa en oma; Kiki&Co digitale fotolijst

Cadeautip voor opa en oma; Kiki&Co digitale fotolijst

De feestdagen staan voor de deur en deze zullen er naar alle waarschijnlijkheid heel anders gaan uitzien. Geen grote familiediner of -bezoekjes. Zeker de grootouders zullen misschien extra voorzichtig zijn om naar buiten te gaan. Wellicht dat je daarom dit jaar op zoek bent naar een extra bijzonder cadeautje om hen te laten weten dat je aan ze denkt en mist. Op de RVG-paneldag spotte ik de digitale fotolijst van Kiki&Co en denk daarmee zo’n mooi en dierbaar cadeau gevonden te hebben.

Cadeautip voor opa en oma; Kiki&Co digitale fotolijst

Foto’s delen met je geliefde

Toen ik klein was, maakte mijn vader speciaal voor de feestdagen een paar mooie foto’s van ons voor de opa’s en oma’s. De vraag was dan altijd of het ook gelukt was, want dat wist je pas als je dagen later de foto’s had laten ontwikkelen en opgehaald. Iets wat toen ook nog wel een best kostbaar iets was. Des te blijer waren de grootouders dan ook als er een foto uitkwam waar we allemaal lachend op stonden.

Dat is nu wel anders! Foto’s worden dagelijks gemaakt met de mobiele telefoon en via sociale media gedeeld met de hele wereld. Toch zijn er nog genoeg grootouders die op dat soort platforms niet heel erg bedreven zijn of niet in het bezit zijn van een mobiele telefoon.

Digitale fotolijst

De digitale fotolijst bestaat al veel langer. Ik denk dat wij ruim 12 jaar geleden er al eentje cadeau gaven aan mijn oma. Zij vond het prachtig om er naar te kijken. Omdat een deel van mijn familie in het buitenland woont, spraken we af dat zij hun foto’s naar mij mailden, zodat als ik bij oma kwam, ik een nieuwe versie op haar digitale fotolijst konden zetten. Toen bedachten wij al hoe mooi het zou zijn als er een mogelijkheid was om deze foto’s direct naar de digitale fotolijst te kunnen sturen.

Toen niet veel later de eerste iPad verscheen, kochten wij deze voor oma en leerden wij haar op haar 96e(!) nog e-mail te gebruiken. We waren allemaal verbaasd hoe goed ze dat nog onder de duim kreeg. Maar het bedienen van de app en er zelf foto’s op zetten was toch nog wel lastig en dat bleef ik dus doen bij elk bezoekje.

Kiki&Co digitale fotolijst

Eigenlijk is dus de digitale fotolijst van Kiki&Co precies wat ik toen zocht; een fotolijst waarbij je op afstand foto’s met tekst toe kan sturen. De 10,1″ inch digitale Kiki&Co fotolijst heeft een mooi en helder HD-scherm met een brede rand. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, wit en hout-look en kan worden opgehangen of neergezet (horizontaal en verticaal) met bijgeleverde standaard. In de doos vind je ook een adapter voor zowel Nederland als het buitenland. Zo kun je dus ook de lijst cadeau doen aan je familie over zee.

Hoe werkt het?

Zelden ben ik iets tegen gekomen wat zo makkelijk en snel te installeren is. Nadat je de digitale fotolijst uit de verpakking hebt gehaald en aangesloten met de stekker, word je stap voor stap door de installatie geleid. Je geeft de fotolijst een naam en locatie en zoekt verbinding van het Internet en klaar is kees. Aan de andere kant installeer je de app Frameo op je telefoon (Apple of Google Play) en geeft deze toegang tot je fotoalbums op je telefoon. Door middel van een persoonlijk nummer van de fotolijst kun je met elkaar in contact komen. Het is dus ook mogelijk om naar meerdere fotolijsten een foto te sturen en zo de hele familie aan te sluiten.

Kiki & Co digitale fotolijst

Het enige wat je dan hoeft te doen is een foto uitzoeken, een kleine tekst erbij te plaatsen en het deel te selecteren wat het belangrijkste op de foto is. Dit voorkomt dat de staande foto juist wordt uitgesneden in de liggende modus van de fotolijst, of natuurlijk andersom. Al merkte ik wel dat dit toch niet altijd helemaal goed gaat. Maar gelukkig kun je op het scherm van het digitale fotolijstje deze later alsnog makkelijk bijstellen.

UItleg

Na het drukken op de verstuurknop wordt de foto vrijwel direct zichtbaar in de fotolijst en wordt meteen meegenomen in de slideshow. De ontvanger hoeft dus niets te doen. Linksboven staat ook vermeld als er nieuwe foto’s zijn toegevoegd. Vanwege het touchscreen zie je met een klik meteen welke dat zijn. Makkelijker dan dat is het gewoon niet.

Instellingen

Ook kun je natuurlijk achteraf op de fotolijst nog de foto’s beheren en instellingen aanpassen. Zo zijn er meerdere talen waar je uit kunt kiezen, maar ook kun je een slaapstand inschakelen. Zo kun je het digitale fotolijstje bijvoorbeeld tussen 23.00 uur en 07.00 uur uitschakelen om stroomgebruik te besparen. Alle foto’s die gestuurd worden zijn ook te bewerken. Zo kun je ze naar wens passen in het frame of ze kunnen verborgen worden of helemaal verwijderd worden. Er is een opslag mogelijkheid van 12GB.

Kiki & Co digitale fotolijst

Foto’s kunnen ook via de computer of Micro SD (max 32GB) worden toegevoegd aan de digitale fotolijst. Verder kun je nog kiezen in welke volgorde de foto’s getoond worden (willekeurig of op datum) en is de helderheid en volume aan te passen. En dat alles via een overzichtelijke menu dat met met één druk op het scherm werkt. Dit werkt zo intuïtief dat ook alle digibete grootouders hier makkelijk mee overweg kunnen.

Video’s delen Kiki & Co

Kiki & Co is opgericht door Marieke van Wel, trotse moeder van vijf kinderen en ook gezegend met twee grootmoeders van 90+. En die grootmoeders waren het begin van Kiki & Co. Ze hebben elk meer dan 10 kleinkinderen. Die net als Marieke dol zijn op reizen en in het buitenland wonen. Sinds de oma’s een digitale fotolijst hebben, worden zij elke ochtend wakker met updates van over de hele wereld.

Kiki & Co digitale fotolijst

De oma’s zijn er echt heel erg blij mee! En daarom besloot Marieke dat het tijd is om dit breder te delen. Naar meer ouders, grootouders en andere mensen die graag dicht bij elkaar blijven, zelfs als er afstand is. En Marieke wilde niet alleen geluksmomenten brengen in Nederland, maar ook in Vietnam waar zij op dit moment woont. Voor elke Kiki & Co fotolijst die gekocht wordt, doneer zij 3 (of zelfs 6 als jij je aankoop deelt op sociale media!) aan alleenstaande kinderen en ouderen in Vietnam. 

Het cadeau voor deze feestdagen

Zeker nu, in deze dagen, waarin de eenzaamheid van ouderen alleen maar groter is, is een cadeau zoals de digitale fotolijst van Kiki & Co, echt een aanrader! De prijs is 109 en wellicht niet voor iedereen betaalbaar. Maar wat nu als iedereen in de familie een beetje er aan bijdraagt en het cadeau gezamelijk gegeven wordt? Ik weet zeker dat veel grootouders liever één groot cadeau krijgen, zoals deze fotolijst, waar ze het hele jaar plezier van hebben, dan een zak vol kleine cadeautjes.

Helaas leven mijn grootouders en (schoon)ouders niet meer, maar ik neem de digitale fotolijst van Kiki & Co mee naar mijn werk in het verpleeghuis. Wellicht kunnen we ook daar samen met families onze bewoners kennis laten maken met de digitale fotolijst van Kiki & Co en voor hen ook zo’n digitale fotolijst op hun kamer plaatsen.

Trouwens, de digitale fotolijsten van Kiki & Co zijn natuurlijk niet alleen leuk voor de grootouders. Ook voor alle papa’s en mama’s is het een leuk cadeautje om op hun (thuis)kantoor te zetten 🙂

Aan wie zou jij een digitale fotolijst van Kiki & Co willen geven deze feestdagen?

Spread the love

3 thoughts on “Cadeautip voor opa en oma; Kiki&Co digitale fotolijst

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.