De oorbellen trends van 2021

De oorbellentrends van 2021

Ik heb meerdere gaatjes in mijn oren. Het begon met gewoon 2 toen ik 6 jaar was, maar op mijn 15e liet ik er stiekem 2 bijprikken. Ik had namelijk ontdekt dat mijn oma vroeger ook 2 paar gaatjes had. Van 4 in totaal werden het 4 aan één kant en eentje boven in mijn oorschelp aan de andere kant. Maar het einde was nog niet daar. Ik liet ook een gaatje in mijn Tragus (zoek dat maar op) piercen. Mijn laatste gaatje liet ik schieten toen mijn jongste dochter ook gaatjes in haar oren mocht. Omdat ik vrij lange oorlellen heb, kon deze mooi bovenin mijn oorlel, zodat ik daar nu een driehoekje aan gaatjes heb. Genoeg plek dus voor oorbellen in mijn oren. Het leuke is dat er naast knopjes en hangers veel meer soorten oorbellen zijn te vinden. Vandaag dus meer over de oorbellentrends van 2021.

De oorbellen trends van 2021

Oorknopjes en hangers

Iedereen met gaatjes in zijn of haar oren heeft waarschijnlijk meerdere knopjes en hangers in het juwelenkistje liggen. Van gouden oorbellen dames tot zilveren hoops in alle maten. In de loop der jaren zijn deze oorbelen niet heel erg onderheven geweest aan de grillen van de mode. Met uitzondering misschien van de grootte van de ringen. De knopjes kunnen voorzien zijn van een steentje of een parel. Wel zie je steeds meer knopjes in de vorm van sterretjes, tijgerkoppen en veertjes.

Hoops met bedeltjes en steentjes

Hoops is natuurlijk een ander woord voor ringen. Deze oorringen zien we al jaren in het straatbeeld, van heel kleintjes tot ringen tot op je schouders. Op het plaatje hierboven zie je 2 soorten ringetjes, die je nu steeds vaker ziet; een ringetje met een bedeltje en ringetje met Zirconia steentjes. De wat oudere dames onder ons droegen misschien vroeger zelf ook wel het sleuteltje van hun dagboek aan hun grote jaren ’80 hoop. Daarna is het weer een beetje uit het beeld verdwenen. Nu zijn het vaak kleinere ringetjes en zie je veel verschillende soorten bedeltjes er aan bungelen. Voor wie van wat meer glitter houdt zijn de ringetjes met Zirconia steentjes echt een must-have voor nu.

Chain oorbellen

Iets wat wel steeds vaker gezien wordt zijn oorbellen met een chain. Denk hierbij aan oorknopjes met een klein kettinkje van de vootkant naar het achterkantje van de oorbel. Maar er zijn meerdere varianten. Zo zijn er ook oorbellen waarbij je, als je 2 gaatjes in 1 oor hebt, je ook deze kunt verbinden met een chain. Chain oorbellen die ikzelf echt heel tof vind zijn die waarbij je de chain door je gaatje steekt en de ketting er door heen laat hangen.

Earcuffs

Tot slot zijn er ook nog de earcuffs. Ook deze is te zien in het linkerplaatje hierboven. Een earcuff is eigenlijk niet echt een oorbel, maar een klemmetje. Je hebt er dus geen gaatje voor nodig. Iedereen kan dus een earcuff dragen. Vaak worden deze geklemd om het smalle stuk van je oor, of zoals op de rechterfoto aan het begin van dit artikel, boven in het oor. Earcuffs zijn er in verschillende soorten, denk aan de sieraden goud, zilver of met gekleurde steentjes.

Lees ook: Dames sieraden, de magie voor de feestdagen

Oorbellen voor mannen

Ook echt een trend van nu is dat steeds meer mannen opvallende oorbellen gaan dragen. Oorknoppen met grote diamanten kenden we al bij de rappers, maar steeds vaker zijn het ook oorbellen met een hanger en opvallende steentjes. Oorbellen zijn al lang niet alleen meer voor vrouwen en ook de mannen mogen uitpakken.

Hoeveel gaatjes heb jij in je oren?

Spread the love

2 thoughts on “De oorbellentrends van 2021

  • Mooi veel verschillende manieeen van oorbellen dragen. Heb zelf als man 2 gaatjes in allebei mijn oren en ooit ook eentje bovenin mijn oor gehad. Draag nu meestal een ring en knopje per oor. Hangertje in 1 gaatje vind ik ook leuk maar durf die niet goed buiten te dragen.

    • Inderdaad mooi om iets of zelfs meerdere te dragen.
      Heb ook 2 gaatjes in elke oor als man. Draag ook graag hangers. In het begin durfde ik ook niet goed, maar ondertussen draag ik ze gewoon.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.