Dit zijn de basis meubel voor de babykamer

Dit zijn de basismeubels voor de babykamer

Als je begint met het inrichten van de kinderkamer start je vaak met het ledikantje, een commode en een kledingkast. Dit zijn de basismeubels voor de babykamer. Maar waar moet je op letten als je deze meubels gaat aanschaffen? Lees hier een aantal tips en dingen waar je op moet letten.

Dit zijn de basis meubel voor de babykamer

Het bedje

Bij het kiezen van het juiste bedje en het gebruiken van geschikt beddengoed draait alles om ervoor te zorgen dat de baby veilig slaapt. Een veilige wieg is een wieg met spijlen of één waarvan de zijkant een open structuur heeft zoals een open, geweven stof. De afstand tussen de spijlen of de diameter van gaten in de wanden van de wieg ligt tussen de 4,5 en 6,5 cm. Een wieg is minimaal 27,5 cm diep en maximaal 90 cm lang.

Kinderen produceren in hun slaap veel vocht; de bedbodem moet daarom goed ventileren. Een goed passend matras zorgt er voor dat het goed aansluit. Er mag geen ruimte zitten tussen het matras en de zijwanden.

De commode

Ook hier is de veiligheid belangrijk. Dit betekent in ieder geval voldoende ruimte om het kindje te verzorgen. In de regel is er een minimale werkhoogte van 90 cm. Een bovenblad van minimaal 75 centimeter breed en 60 centimeter diep zijn prettige afmetingen. Zorg dat er een opstaande rand is aan de zij- en achterkant. Zorg ook dat de kast stabiel is en dat het blad van een materiaal is dat goed schoongemaakt kan worden. Een commode biedt ook de nodige extra bergruimte in de babykamer.

Kast

Een kast voor de babykleding is handig. In het begin houd je veel ruimte over, omdat de kleertjes nog zo schattig klein zijn. De kast is dan prima te gebruiken om ook andere spullen op te bergen of alvast de kleertjes in een maatje groter. Linnenkasten zijn erg populair als kast in de babykamer. Koop een mooie kast, want ze blijven ook bruikbaar als het kind ouder wordt.

Accessoires

Basismeubels in de babykamer zijn functioneel. Leuk en gezellig maken doe je met originele accessoires. Kies voor speelgoed in vrolijke kleuren en knuffelbeesten. Leg niet te veel knuffels in zijn bedje en liever helemaal geen grote, zachte knuffels. Het is een kwestie van eigen creativiteit. Muurstickers of een muurschildering, verlichting, schilderijtjes, passende verlichting. Een vloerkleed kopen is mooi in combinatie met gordijnen en behang.

Sophie de giraf is een hit bij baby’s. Gemaakt van natuurlijk rubber, lekker om op te kauwen en te kwijlen als er tandjes doorkomen. Vroeger hét geboortecadeau van opa en oma, een klassieke teddybeer van het oerdegelijke merk Steiff.

Lees ook: 3 tips om de muren van de kinderkamer op te leuken


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.