couple taking picture

Zo houd je het samen leuk als je kinderen hebt

Na de geboorte van je kind of kinderen is het soms lastig om het ook samen leuk te houden en af en toe tijd voor elkaar te maken. Toch is dit heel belangrijk, zeker in de eerste jaren van de kinderen, want veel relaties ervaren die eerste jaren als een zware tijd. Met deze tips kun je zorgen dat je het samen ook leuk houdt.

Maak tijd voor elkaar

Het klinkt als een eenvoudige opdracht, want ooit konden jullie samen geen dag zonder elkaar. Maar wanneer de relatie langer duurt en er ook kinderen komen, wordt het toch een stuk lastiger. Dat blijkt ook wel uit de scheidingscijfers van de afgelopen jaren. Vaak nemen werk, zorg voor de kinderen, het huishouden en de sociale verplichtingen al jullie tijd op. Tijd voor elkaar wordt daardoor dan ook vaak als eerste opgeofferd. Zorg dus dat jullie hier samen goede afspraken over maken.

Date Night

In de liefde gaat het vaak om de spontaniteit. Maar wanneer je kinderen hebt, is dat minder mogelijk. Stel daarom voor dat jullie minimaal 1x per maand samen wat tijd doorbrengen. Dit kan zijn met een avondje weg of zelfs een weekendje weg. Regel dit dan ook ruim van tevoren en blok een avond in jullie agenda. Je zou kunnen afspreken dat jullie om de beurt zorgen voor de invulling van deze avond. Heel belangrijk is dat er ook een oppasser is voor de kinderen. Dit kan een van jullie ouders zijn, maar voor oppaswerk kun je ook terecht bij oppascentrales zoals Charly Cares. Zo kun je bijvoorbeeld voor het hele jaar al je oppas in één keer regelen en is dat meteen een stok achter de deur.

Verras elkaar

Binnen een goede relatie is het zo dat de ander zich gehoord en gewaardeerd voelt. Nu kun je elke vrijdag natuurlijk een bloemetje meenemen van het benzinestation, maar beter is om elkaar af en toe te verrassen. Dat hoeft niet met iets heel groots te zijn. Luister goed naar wat je partner nodig heeft of wat de wensen zijn. Neem bijvoorbeeld een keer nieuwe deodorant voor hem mee, als je ziet dat deze bijna op is. Of zeg haar dat je de kinderen een middagje meeneemt naar de kinderboerderij, zodat zij even het huis voor zichzelf heeft en kan genieten van de rust. Vaak zijn het juist de kleine dingen, waar je de ander heel blij mee kan maken.

Maak ook tijd voor jezelf

Naast tijd maken voor jullie samen is het ook belangrijk om af en toe even tijd voor jezelf te maken. Door deze momentje in te plannen, kun je weer even opladen. Denk bijvoorbeeld aan een lange wandeling, een avondje in bad of tutten in de badkamer, het lezen van een boek of weg met vriendinnen. Maak hierover ook goede afspraken met elkaar, zodat je deze tijd voor jezelf ook kunt vrijmaken. Daarbij is natuurlijk belangrijk dat je je partner deze tijd voor zichzelf ook gunt.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.