Tips voor de indeling van jouw ideale badkamer

Tips voor de indeling van jouw ideale badkamer

Ben jij aan het dromen over een nieuwe badkamer? Dan zie je vast al een prachtige ruimte voor je met een fijn bad, een ruime inloopdouche, schitterende tegels en een relaxte sfeer. Hoewel het uitzoeken van al dit soort dingen het leukste is aan de verbouwing van je badkamer, zijn er nog wel meer dingen waar je rekening mee moet houden. Hoe ga je om met de indeling van de ruimte? En hoe zorg je ervoor dat de ventilatie en afvoer in orde zijn? Onder andere een dakdoorvoer is onderdeel van dit gedeelte van de planning. Misschien iets minder spannend dan de perfecte tegel uitzoeken, maar wel minstens net zo belangrijk.

Tips voor de indeling van jouw ideale badkamer

Begin met de praktische zaken

De indeling van jouw nieuwe badkamer bepalen is één van de belangrijkste dingen die je voor de verbouwing moet doen. Hoewel je veel van de indeling zelf kunt bepalen, moet je rekening houden met een paar factoren. Waterleidingen zijn over het algemeen redelijk eenvoudig te verplaatsen, maar de afvoer van je toilet is een ander verhaal. De plaats van het toilet staat dus vaak al vast. De rest van de indeling kun je om dit punt heen plannen.

Ventilatie

Ook de ventilatie van de ruimte is iets om rekening mee te houden. Door de warme, vochtige lucht in de badkamer krijgen schimmels en bacteriën snel de kans om te groeien. Om dit te voorkomen moet je dus voor goede ventilatie zorgen. Een dakdoorvoer is hier een goede oplossing voor. Zo wordt er voldoende frisse lucht de badkamer ingezogen. Deze plaat of dakpan moet wel zo in het dak worden geplaatst dat er geen lekkage kan ontstaan. Daardoor is het een gespecialiseerde klus die je het beste door een ervaren vakman kan laten uitvoeren.

Maak meerdere indelingen voor het beste resultaat

Nu je weet waar je rekening mee moet houden, is het tijd om de daadwerkelijke indeling van jouw nieuwe badkamer te gaan maken. Eerst bepaal je dus waar de afvoeren en de dakdoorvoer moeten komen. Vervolgens kun je de plaats van de douchecabine of inloopdouche, eventueel bad en de wastafels gaan bepalen. Vergeet ook niet om rekening te houden met voldoende bergruimte en bewegingsruimte. Maak niet maar één indeling, maar speel met de mogelijkheden. Zo kom je tot het meest ideale resultaat.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

One thought on “Tips voor de indeling van jouw ideale badkamer

  • Ik droom zeker ervan om mijn eigen badkamer te hebben. Misschien kan ik mijn echtgenoot overtuigen om de oude slaapkamer van mijn zoon te veranderen in mijn droom badkamer? Deze tips zullen zeker mee helpen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.