Belangrijke Vitamines in de winter

Deze vitamines hebben jij en je kindje extra nodig in de winter

De winter kenmerkt zich door de lage temperaturen en kortere dagen. Dit zorgt ervoor dat ons lichaam extra uitdagingen moet overwinnen. Denk aan een tekort aan zonlicht en alle virussen die rondgaan. Ook is onze voeding in deze tijd van het jaar vaak minder gevarieerd, waardoor er aan sommige vitamines en mineralen een tekort kan zijn. Het is dan ook goed om deze aan te vullen. Welke dat zijn vertel ik je graag en hoe je ervoor kunt zorgen dat jij je tekorten makkelijk aanvult.

Vitamine C

Vitamine C is wel de bekendste vitamines en zeker eentje die in de winter erg belangrijk is. Tijdens de wintermaanden is het soms lastiger om verse groenten en fruit te krijgen, waardoor de hoeveelheid vitamine C die je via de voeding krijgt, kan afnemen. Daarnaast lopen we in de winter allemaal meer risico op een verkoudheid of de griep. Vitamine C is een krachtige antioxidant, die helpt het immuunsysteem te versterken en de symptomen van verkoudheid en griep te verlichten. Ook worden we in deze maanden minder blootgesteld aan zonlicht en is de opname van vitamine D ook minder. Vitamine C speelt een belangrijke rol bij de opname en gebruik van vitamine D.

Vitamine D

Zoals ik hierboven ook al noemde is Vitamine D ook een van de vitamines die je in de winter minder makkelijk opneemt. Vitamine D wordt ook wel de “zonnevitamine” genoemd, omdat het door het lichaam wordt aangemaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht. In de winter, wanneer de dagen korter zijn en we minder tijd in de zon doorbrengen, kunnen veel mensen een tekort hebben aan vitamine D. Vitamine D speelt een cruciale rol bij de opname van calcium en dat is weer noodzakelijk voor gezonde botten.

B-complex vitamines

In totaal zijn er 8 soorten vitamine B, met allemaal een eigen eigenschap, maar samen noemen we ze het vitamine B-complex. Ze spelen een belangrijke rol in onze energiehuishouding. Zeker in de winter is het soms lastig om voldoende energie te hebben om leuke dingen te doen. Dit wordt ook wel herkent als de winterdip. Ook spelen de B-vitamines een rol in het beheersen van stressniveaus. Zeker rond de feestdagen kunnen we die dus allemaal wel een beetje extra gebruiken. Tot slot helpen de vitamines B6, B11 en B12 ook bij het opbouwen van een goede weerstand, net als Vitamine C.

Vitamine E

Vitamine E is een belangrijke antioxidant die ons lichaam helpt beschermen tegen de schade die vrije radicalen kunnen veroorzaken. In de winter kan ons lichaam extra vitamine E nodig hebben omdat we in deze tijd van het jaar vaker worden blootgesteld aan koude en droge lucht, wat de huid uitdroogt en schade kan veroorzaken. Vitamine E kan helpen om de huid gezond en beschermd te houden door te helpen bij het bevorderen van de natuurlijke barrière van de huid.

Bovendien kan de winter ook het risico verhogen op verkoudheid en griep, en vitamine E is bekend om zijn rol in het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen.

Supplementen van Laveen

Om ervoor te zorgen dat je de winter in goede gezondheid doorkomt, is het dus belangrijk om je dagelijkse behoefte aan de bovenstaande vitamines binnen te krijgen. Dit kan door gezond te eten, en dan met name voldoende groenten en fruit. Maar helaas is dat niet altijd mogelijk en kun je eventuele tekorten ook aanvullen met goede voedingssupplementen. Laveen is opgericht door Jo, een moeder die op zoek was naar 100% natuurlijke supplementen, die daarnaast ook suikervrij en zuiver waren. Na meer dan twee jaar onderzoeken, testen en ontwikkelen in Nederland, werd Laveen geboren. Deze supplementen voor het hele gezin hebben een begrijpelijke ingrediëntenlijst, zonder poespas en onnodige toevoegingen. Het assortiment van Laveen bestaat uit capsules en druppels voor zuigelingen, baby’s, kinderen, mama’s en iedereen in het gezin. Een deel van de supplementen zijn ook vegan en ondersteunen jouw natuurlijke levensstijl.

Naast dat de supplementen van Laveen 100% natuurlijk zijn, zitten ze in een in een duurzame verpakking en is het voor sommige mogelijk om een navulling te bestellen.

Winactie Laveen pakket voor Mama & Kind is gesloten

In samenwerking met Laveen mag ik 2x Mama&Kind-pakket verloten t.w.v. ruim €50 met daarin:

  • Weerstand Drops voor baby en kind; De Weerstand Drops voor baby en kind zijn speciaal afgestemd op de behoefte voor baby, peuter en kind vanaf 6 maanden. Het is een mix van natuurlijke plantenextracten, zoals echinacea, rozenbottel en zwartebessen met gebufferde vitamine C en zink.
  • Olive Drops Vitamine D3K2 voor baby en kind; Olive Drops zijn pure vitaminedruppels die je aan jezelf en je gezin kunt geven. De Olive Drops hebben een neutrale smaak. Ze kunnen gemakkelijk met een lepel worden toegediend of door melk of andere dranken worden gemengd. Natuurlijk zijn deze vitamine D-druppels gemaakt zonder toevoegingen.
  • Rust & Relax capsules: Tijdens een stressvolle periode kunnen je lichaam en geest soms wat extra ondersteuning gebruiken. Als steuntje in de rug voor dit soort momenten heeft Laveen Rust en Relax ontwikkeld. Rust en Relax bevat de natuurlijke rustgever Ashwagandha. Maar ook Passiebloem, Magnesium, taurine, vitamine C en vitamine B-complex. Geen verdere toevoegingen. Ook geschikt voor sporters en kinderen vanaf 5 jaar oud.

De winnaars zijn bekend en krijgen persoonlijk een mailtje van mij. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

34 thoughts on “Deze vitamines hebben jij en je kindje extra nodig in de winter

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.