Tips voor een afscheidcadeau voor je collega

Tips voor een afscheidcadeau voor je collega

Wanneer een collega afscheid neemt of met pensioen gaat, kan het soms lastig zijn om een geschikt cadeau te vinden. Graag geef je dan een cadeau dat zowel persoonlijk als professioneel is. Daarbij wil je een cadeau dat zowel de inzet en prestaties weergeeft, maar tegelijkertijd ook een leuke herinnering is aan de tijd samen. Vaak wil je ook een cadeau namens alle collega’s geven. In dit artikel geef ik een aantal originele afscheidscadeautips voor je collega.

Een gepersonaliseerd afscheidcadeau

Het geven van een gepersonaliseerd cadeau is natuurlijk al een zeer gebruikelijk cadeau wanneer een collega met pensioen gaat. Denk maar aan het gegraveerde gouden horloge, wat in de vorige eeuw een erg populair afscheidcadeau. Maar je kunt op veel meer manieren een gepersonaliseerd cadeau geven. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een eigen tijdschrift met de collega die afscheid neemt in de hoofdrol. Bij MyGlossy vind je verschillende templates voor een tijdschrift. Deze website helpt je verder helemaal bij het samenstellen. Het enige wat je nog nodig hebt zijn leuke verhalen en foto’s over de collega. Als iedereen iets aanlevert maakt dat een stuk makkelijker. Als je helemaal tevreden bent, wordt de glossy daarna gratis afgewerkt met een luxe glossy of robuust matte finish. Binnen 5 dagen ligt hij daarna op de mat. Er is ook een online versie beschikbaar, zodat alle andere collega’s het tijdschrift ook kunnen inzien. Niet alleen de voorpret is al erg leuk, maar de ontvanger kan er thuis nog lang in doorbladeren en alle verhalen lezen en foto’s bekijken.

Een ervaringscadeau

Het kan zijn dat een heel tijdschrift maken minder goed past bij degene die afscheid neemt. Dan is een ervaringscadeau wellicht een betere manier om je collega te bedanken. Deze kunnen variëren van een leuke uitje met alle collega’s of eentje met alleen zijn/haar partner of gezin. Denk bijvoorbeeld aan een luxe diner of wijnproeverij tot een ballonvaart of een helikoptervlucht. Het belangrijkste is dat dit afscheidcadeau past bij de interesses van je collega en iets biedt om zich op te verheugen na het pensioen.

Een donatie aan een goed doel

Mocht je echt niet weten wat je kunt geven aan je collega, omdat er geen wensen zijn, dan kan een donatie aan een goed doel namens je collega ook een mooie manier zijn om hen te bedanken voor hun jarenlange inzet en prestaties. Wellicht is er een goed doel dat past bij de functie of interesses van je collega. Doe dit dan ook altijd in overleg met je collega die afscheid neemt, zodat ze zelf een mooi doel kunnen aanwijzen. Het is een geweldige afscheidscadeau waarbij andere ook geholpen zijn.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.