Kerstballen

Kerstballen voor het goede doel

Bij veel mensen staat de kerstboom al weer in de woonkamers. Het is altijd weer een gezellige periode, maar ook een periode om even extra stil te staan bij anderen die het wat minder goed hebben. Dit jaar kun je dit doen door bijvoorbeeld een (digitale) kerstbal te kopen of doneren. Een mooie manier om tijdens deze kerstdagen een ander blij te maken.

Strong Babies digitale kerstbal

Dagelijks krijgen gemiddeld 50 kersverse ouders te maken met de veel te vroege geboorte van hun zoontje of dochtertje. Dagelijks overlijden in Nederland 2 baby’s als gevolg van hun vroeggeboorte. 10 baby’s per dag houden blijvende gevolgen aan hun vroeggeboorte over, variërend van cognitieve problemen tot een fysieke of geestelijke handicap. We realiseren ons dat vaak niet, maar daarmee is vroeggeboorte de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboorte met 30% terugbrengen. Dat betekent duizenden baby’s die een gezonde start van hun leven mogen ervaren.

Strong Babies digitale kerstballen

Hang dit jaar een Stong Babies kerstbal de digitale Strong Babies kerstboom. Je kiest zelf hoeveel ballen je ophangt en bepaalt je eigen bedrag. Betaal gemakkelijk en veilig via iDEAL. Met de opbrengst van deze kersballenactie financieert Strong Babies onderzoek naar oa. vroeggeboorte. Meer informatie is te vinden op de website: Strongbabies.nl

Alzheimer Nederland Herinneringen Kerstbal

Bij Alzheimer Nederland kun je nu mooie glazen herinneringskerstballen kopen. De bal zit in een doosje samen met 10 kleine kaartjes en elastiekjes. Deel met je dierbaren de mooiste herinneringen van afgelopen jaar en schrijf deze op de kaartjes. Stop ze opgerold in de glazen bal, sluit deze af met het kurkje en hang de bal met jaartal in de kerstboom. Zo maak je er een heel persoonlijke kerstbal van. Beleef iedere Kerst de herinneringen van dit jaar opnieuw!

De kerstballen zijn te koop voor €7,95 bij Karwei, in de winkel of online per twee. Van iedere verkochte kerstbal gaat €3,50 naar dementieonderzoek. En dat is hard nodig. Op dit moment krijgt 1 op de 5 mensen namelijk dementie. Alleen door méér onderzoek kunnen we dementie stoppen. Help mee door de Herinneringen Kerstbal te kopen.

Geef oude kerstballen een tweede leven door ze te doneren

Heb je dit jaar gekozen voor een andere kleur kerstballen of heb je ballen die je elk jaar weer ongebruikt terug in de doos doet? Dan is het nu een goed moment om ze te doneren. Dit kon de hele novembermaand bij een filiaal van Intratuin of kringloopwarenhuis Het Goed. Van alle ballen worden dan pakketten gemaakt, die samen met een kunstkerstboom geschonken worden aan gezinnen die het niet breed hebben.

Geef oude kerstballen een 2e leven door ze te doneren

Begin december kunnen bezoekers in elke vestiging van Intratuin doorgeven welk gezin zij een 2e kans-pakket gunnen. Door dit op een papieren gouden kerstbal te schrijven en in een speciale kerstboom te hangen. Door elke vestiging worden vervolgens 5 gezinnen met een pakket verrast. Eventuele overgebleven kerstballen komen ook goed terecht.

Koop een Semmy kerstbal!

Semmy kerstballen

Wil jij iemand een leuk kerstcadeau geven en tegelijkertijd een goed doel steunen? Bestel dan nu de Semmy Kerstbal. Je geeft hiermee niet alleen een leuk en origineel cadeau, maar je steunt het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen. Stichting Semmy heeft als doel om de levensverwachting en uiteindelijk de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker te vergroten. Bestel de Semmy kerstbal in de Semmy webshop voor €10 (per 2 stuks).

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.