Vaderdag Winactie #2- Vaderdag mokken Greetz

Vaderdag winactie #2 | Vaderdagcadeautjes van vroeger

Gelukkig heb ik nog even de tijd om een goed Vaderdag cadeau te verzinnen, want ik blijf het elk jaar weer erg lastig vinden. Vaders zijn aan de ene kant minder kieskeurig qua cadeaus, maar aan de andere kant is de keuze toch ook een stuk minder. Om inspiratie op te doen, moest ik opeens denken aan wat ik vroeger zelf aan mijn vader gaf met vaderdag.

Vaderdag Winactie #2- Vaderdag mokken Greetz

Ontbijt op bed en een knutselwerkjes op school

Nu is het alweer best een tijdje terug dat ik als klein meisje aan mijn vaders kant van het bed stond met Vaderdag met een eigen gemaakte ontbijtje voor hem. De tijd was toen wel een stuk anders dan nu en was Vaderdag naar mijn idee nog niet zo commercieel als nu. Uiteraard maakte we een ontbijt op bed en was er een knutselwerkje van school. We leerde ook altijd een lief Vaderdag versje (link met versjes) uit ons hoofd op school. Heel trots was ik dan als ik die op zondagochtend dan nog helemaal uit mijn hoofd wist. Nu doen ze dat eigenlijk niet meer. Althans, ik hoor van mijn dochters geen versje meer.

De juffen van toen hadden nog een Pinterest, maar wisten toch elk jaar wel weer een origineel kuntselwerkje te verzinnen. Zo herinner ik mijn nog het sigarendoosje met schelpjes op de deksel geplakt. Waarschijnlijk herinner ik mijn die, omdat mijn vader dat doosje nog jaren (en misschien eigenlijk nog steeds wel) gebruikt om kleine dingetjes in te bewaren, zoals postzegels, paperclips en belangrijke dingen die niet weg mochten raken. Verder heb ik denk ik ook weleens een asbak van klei voor hem gemaakt. Dat kon toen nog…

Vaderdag Cadeaus

Omdat Buurman en BuurmanVaderdag ruim 30 jaar geleden nog niet zo commercial was, was het ook nog niet zo gebruikelijk om naast een knutselwerkje ook nog een ander duur cadeau te geven. Maar ik mogelijk dat mijn moeder wel een klein cadeautje voor hem kocht. Zo spaarde mijn vader altijd stripboeken van onder andere Suske en Wiske, Astrix en Obelix en Jan Jans en de Kinderen. Meestal rond Vaderdag was er wel een nieuwe editie te vinden en gaven we een van deze aan hem. Voor dit jaar heb ik toevallig ook al een stripboek voor hem klaar liggen; een stripboek van Buurman en Buurman én een mooie tas met daarop de Rode Kater van Jan Jans en de Kinderen.

Wat ik mijn ook nog wel kan herinneren is dat mijn vader altijd een mok kreeg met daarop de kalender van het jaar. Geen idee waarom hij deze altijd kreeg, maar we hadden er een kast vol van staan. Dat bracht mij op het idee om voor Vaderdag een leuke mok te bestellen. Met de technieken van nu, kun je alles op een mok laten zetten wat je maar wilt. Ook een foto van je kinderen is een kleine moeite. Op de website van Greetz mokken vond ik deze leuke! Ze zijn helemaal te personaliseren met namen en foto’s. Ook ideaal als last-minute cadeau, want als je hem voor 14.00 bestelt, is hij de volgende dag al in huis.

Vaderdag Mokken Greetz

Vaderdag Winactie #2; Gepersonaliseerde Vaderdag mokken van Greetz is gesloten

Gefeliciteerd Nathalie en Will

Greetz Mokken 1 Greetz Mokken 2

De winnaars worden in de week voor Vaderdag bekend gemaakt, zodat je nog op tijd je Vaderdag cadeautje in huis hebt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

 

Kijk hier voor de andere Vaderdag Winacties
1. 3x Wilkinson Hydro 5 Groomer
2. 2x Gepersonaliseerde Vaderdag mokken van Greetz
3. 2x Bulldog mannenverzorging pakket
4. 3x €25 shoptegoed bij Coolgift
5. 3x DVD Jeuk
6. 3x Papa Poster
7. 3x A-dam Boxers
8. 3x Etos pakket voor hem

 

Spread the love

57 thoughts on “Vaderdag winactie #2 | Vaderdagcadeautjes van vroeger

 • Marjolein says:

  Leuk idee. Hier drinkt mijn man nog altijd uit zijn lievelings mok waarvan het oor al jaren eraf is.. tijd voor een nieuwe:)

 • Patricia de crom says:

  Supergaaf wat ik me nog goed kan herinneren dat ik een grote steen geschilderd had en er op stond voor een kei van een vader.die staat nog steeds naast zijn bed

 • Heidie van der Steeg says:

  Ik heb wel eens op de kleuterschool of basisschool een asbak gemaakt, en die werd volgens mij in een oven gebakken zodat we die daarna nog hebben geverfd. Ik zie hem vaag voor me als ik eraan denk. In de huidige tijd waarin roken echt een no-go is, denk ik niet dat kinderen nog asbakken voor de papa’s zullen maken…. Mijn vader is altijd rond Vaderdag jarig, soms dezelfde dag zelfs. Altijd lastig om met minimaal twee leuke cadeaus aan te komen zetten.
  Het zou mooi zijn als ik dit jaar zelf maar 1 cadeau hoef te bedenken, en de andere zo’n gepersonaliseerde gewonnen mok zou zijn!

 • Marian B says:

  Leuk dat je dit doet, eerst de moederdagacties en nu de vaderdagacties! Ik heb ooit een foto met een lijstje van macaroni of schelpen gegeven en een bakje van klei, sleutelhanger verder weet ik het even niet meer. De mokken zijn erg leuk, loot graag mee.

 • Ik vind dat vader en moederdag spontaan moet zijn! Als je je kind dwingt om iets Duits te kopen of een bepaald iets dan ben je niet goed bezig (zoals mijn moeder deed) Dit jaar heb ik voor het eerst een knutsel voor moederdag gehad en ik vind het geweldig! Nu nog iets leuks maken voor haar papa 😀

 • Evi Huys says:

  Wij maakte vroeger papieren dassen beplakt met watten en kraaltjes voor vaderdag. Niet dat mijn papa daar iets mee kon doen, maar geweldig dat we dat vonden!

 • Ik weet nog dat wij een kleerhanger hebben beschilderd met daarop liefste papa. Mijn vader leeft helaas niet meer , maar de hanger hangt na bijna vijftig jaar nog steeds in de kledingkast van mijn moeder. Blijft toch bijzonder hoe iets simpels blijft.

  • Mijn bonusdochter heeft pas een zoontje dus haar man beleeft zijn eerste vaderdag, dus voor hem dit kadootje zou leuk zijn tot zijn zoon het zelf kan maken.

 • Weet je dat ik het mij niet kan herinneren.. miss werd erbij ons thuis vroeger geen aandacht aan geschonken. Want nu voor de vader van mijn kinderen vind ik het belangrijk dat ie zich geliefd voelt als vader. Niet alleen op deze dag, op alle dagen. alleen deze dag net iets uitgebreider 😀

  Trouwens je link naar instagram werkt niet.

 • Super leuk idee. Zag die mokken ook al voorbij komen bij Jamin.. natuurlijk niet gepersonaliseerd. Ik sla deze actie over, want ik gun het andere meer, aangezien ik in het buitenland woon.

  Mijn vader krijgt dit jaar een palmboomzaag. Kan hij alle takken van de palmboom eraf zagen.

 • Het is al heel lang geleden dat ik iets maakte voor vaderdag.
  Ik weet dat het een keer een asbak van klei was, want mijn vader rookte in huis , dat was toen heel gewoon. Ook heb ik een schilderijlijstje gemaakt, waar ik toen een foto van mijzelf had ingeplakt.
  Deze mokken zijn ook heel leuk. Die zijn leuk voor mijn kleindochter. Zij kan hem aan haar vader ( mijn zoon) geven op vaderdag. Waarschijnlijk krijgt hij ook nog een leuk zelfgemaakt cadeautje.
  Facebook heb ik niet, maar ik volg je op Bloglovin.

 • erika panjer says:

  Goh dat is lang geleden ik weet nog wel dat we een asbak hadden gemaakt maar die van mij was toen mislukt maar toch vond ie hem ontzettend mooi

 • Anne Dierselhuis says:

  Vorig jaar heb ik mijn partner een gezonde zoon geschonken en lag ik tijdens vaderdag nog in het kraambed… dus dit jaar een stoere mok is een leuk en gepast cadeau ?

 • Marian Zw says:

  Een mok met een eigen tekst is altijd een leuk kado. Ik kan me van vroeger nog wel herinneren dat we van die sleutelrekjes maakten.. drie haakjes eraan en dan kon je een sleutel eraan hangen. Ook hebben we, ik denk van klei eens iets gemaakt om aan je sleutelbos te hangen.

 • Wat een leuk idee, ik doe graag mee! Ik weet alleen nog dat ik een keer een asbak voor mijn vader heb gemaakt, dan doen ze tegenwoordig vast niet meer haha

 • Cindy Framke says:

  Wat een leuke actie! Ik doe ook graag mee. Kan helaas mijn eigen papa niet meer verrassen maar wel de papa van mijn eigen kindjes. Het is al weer even geleden, zeker 30 jaar geleden haha, maar wat ik me nog heel goed kan herinneren is dat ik ooit een stropdas heb gemaakt voor mijn vader, terwijl hij totaal niet van stropdassen hield haha, hij heeft jaren boven hun bed gehangen

 • Zo Fleur daar vraag je me wat! Ik moest er even over nadenken. Mijn moeder was een kei in breien en maakte elk jaar een dikke sjaal met muts voor ons pap. Ik heb toen ooit eens op school een button gemaakt, deze heeft minn vader een hele winter lang op zij muts gedragen! Leuke herinnering, was het bijna vergeten.

 • Anita H. says:

  Ik doe mee! Wat ik vroeger voor mijn pa maakte, dat hing af van de “opdracht” op school. Zo creatief was ik niet, om zelf iets te bedenken. Maar eh… ik kan me dus werkelijk helemaal niet herinneren wat ik gemaakt heb. Ik vrees dat het niet veel voorstelde. ;o)

 • Greetje Heller says:

  Ik maakte altijd verschillende dingen voor vaderdag.Maar wat me nog bij gebleven is een papieren stropdas beplakt met gekleurde papier propjes.Wat een werk was dat.

 • Mirjam Hellingman says:

  Het staat mij bij dat ik ook een asbak heb mogen kleien en dat die met een paar knikkers in de oven werd gezet, De knikkers smolten en werden een mooie glaslaag. Mijn vader rookte helemaal niet, maar het was een mooi bakje om kleine dingetjes, zoals paperclips in te bewaren.

 • yessica Leidner says:

  Ik heb helaas geen vader maar ik doe wel heel graag mee voor mijn lieve aanstaande en hij is vader van ons lieve dochtertje dit zal John erg leuk vinden kan ons dochtertje dit aan haar papa geven volg je op alle kanalen

 • Gea Jager says:

  Ik knutselde vroeger op school van een conservenblik een pennenblik. Hierop heb ik als kleuter allemaal plakcirkels geplakt. Deze heeft mijn vader nog steeds

 • Wat een leuke winactie. Ik doe graag mee.
  Ik geloof dat ik vroeger ook een keer een bakje van klei heb gemaakt en een papieren stropdas, maar voor de rest weet ik het niet meer.
  Ik volg je ook op facebook (lieke van veen)

 • Leuk. Ik maakte altijd een ontbijt, niet op bed, maar gewoon aan de keukentafel incl. menu / placemats en zelfgeplukte bloemen. Ik volg via FB/BL/IG. Liefs melissa

 • lisanne bons says:

  Mijn ouders rookte dus hij kreeg een asbak van klei.

  Ik weet nog wel dat we met mijn moeder een cadeau gingen kopen. We hadden net een cd-speler dus we gingen bij de Free Record shop een cd kopen. Allemaal dingen die we nu niet meer doen. We downloaden muziek en mijn ouders zijn gelukkig gestopt met roken.

 • Zou erg leuk zijn, aangezien zijn mok begint te barsten. Manlief begint elke dag met een grote mok koffie. Hij is geen ontbijter.

  Wat ik vroeger maakte:
  Een sleutelhanger, een bordje voor in de auto met pas op hier rijd mijn Super papa, boekenlegger, pennenbakje, placemat, foto met ik ben ondersteboven van jou (ondersteboven hangend aan duikelrek), bierviltjes…

 • Linda Smeets says:

  Wat leuk en bijzonder! Persoonlijk e/zelfgemaakte cadeautjes zijn altij het leukste natuurlijk! Ik doe graag mee. Ik maakte vroeger knutselwerkjes, gedichtjes en een ontbijtje voor mijn vader.

 • Mijn vader kreeg vaak zo’n standaard cadeautje van school. Een toffe ‘peer’ of een bord om zijn sleutels op op te hangen. Of een schilderij met handjes van mij

 • Sara Ahmed says:

  Het zou leuk zijn voor mijn broertje van vijf om aan zijn vader te geven. Hij maakt nu altijd een tekening. Toch een keer weer iets anders.

 • Carolien Schilder says:

  deze mok is ideaal, want mijn man neemt steeds voor zijn drinken de mok van de kinderen en daar zijn ze niet zo gecharmeerd van , daarom is dit voor de gezelligheid in huis, het ultieme Vaderdag cadeau en ik weet zeker dat mijn man helemaal verrast zal zijn 🙂

 • Tingue van der plas says:

  Leuk! Vroeger natuurlijk gedichtjes wat je dan uit je hoofd leerde en waar je stiekem een beetje zenuwachtig voor was om ‘m voor te dragen .

 • Annemieke says:

  Ik herinner me nog mijn eerste vaderdag cadeautje op school. Een fotolijstje met plakkers, wat was ik er trots op? net zo trots als mn vader!
  Ik doe graag mee met de win actie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.