Mamachallenge Recept Watermeloen IJs

MamaChallenge #8 | Recept voor watermeloen ijs

Terwijl wij weer naar school gaan, heeft het grootste deel van Nederland nog lekker vakantie. Vandaar dat ik vandaag toch nog een MamaChallenge plaats. De temperaturen lijken ook weer wat te gaan stijgen (bijna 30’C gisteren), dus voor deze challenge maakte ik watermeloen ijsjes, die niet in de vriezer hoeven.

Mamachallenge Recept Watermeloen IJs

Fruit en ijsjes is altijd een goede combinatie. Voor deze ijsjes hoe je ze niet eens in de diepvries te doen en zijn ze meteen klaar om op te eten. Ik maakte deze ijsjes namelijk met de Watermeloen ijsjes uitsteker van de Leukste Lunch. Ik had ze al een keertje eerder genoemd in de blog over leukste picknick ideetjes.

Benodigdheden

Met deze uitsteker heb ik zo een heerlijk ijsje gemaakt. Veel benodigdheden heb je er niet voor nodig

  • (water)meloen
  • een snijplank
  • de ijssteker
  • een scherp mes
  • eventueel prikkers

Gebruiksaanwijzingen – bereiding 10 min

Met behulp van de uitsteker bepaalde ik de dikte van de plak watermeloen. Ik sneed hem wel iets dunner dan de totale uitsteker, omdat de uitsteker wel helemaal door de watermeloen moet kunnen gaan. Met het mes sneed ik de dikke plakken water.

Druk vervolgens het ijsje uit de watermeloen. Het mooiste is als je de schil aan de onderkant van het ijsje laat zitten. Dan is het ijsje straks goed vast te houden en kun je de prikker er stevig doorheen prikken. Hoeveel ijsjes je uit een schijf meloen kunt halen is afhankelijk natuurlijk van de grote van de plak.
Omdat ik de ijsjes achteraf toch te dik vond, besloot ik ze nog een keertje door de midden te snijden.

De overblijfsels van de meloen sneed ik in blokjes. Deze zijn dan goed te gebruiken in een fruitsalade of in je water fles. Samen met ander zomerfruit geef je zo makkelijk je water een heerlijk smaakje.

 

En zo maak je ijsjes van watermeloen, zonder ze te hoeven invriezen. Dit kan wel, maar niet te lang ( max. paar uur tot een paar dagen, want anders zal de watermeloen na het invriezen niet meer hetzelfde smaken als daarvoor. Maar direct opeten kan natuurlijk ook. 

Tip voor volwassen feestje

Mocht je de ijsjes een extra twist willen geven voor een feestje met volwassenen, dan kun je de meloen vooraf vol gieten met bijvoorbeeld wodka. Maak een diep gat in de watermeloen. Giet de wodka met een trechter erin. Er gaat aardig wat wodka in zo’n meloen, hoeveel je erin wilt doen kun je dus zelf bepalen. Leg de meloen 1 dag of iets langer in de koelkast. Snijd vlak voor het serveren in plakken en snij de ijsjes eruit.

mamachallenge recept ijs

MamaChallenge 2017

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! De komende weken zul je verschillende zomerchallenges terugvinden op Mama’s Liefste. Deze uitdagingen kunnen je wellicht inspiratie geven om ook te gaan doen deze zomervakantie. De challenges voor dit jaar zijn:

Waterpret  Knutselen
Gratis Uitstapje Picknicken
Leukste speeltuintjes uit de wijk Recept ijs of recept fruitwater
Me-time Pimp je tuin of pimp je balkon
Het Regent! Zomerse OOTD

 

Niet alleen wij gaat de uitdagingen aan, maar ook vele andere Mamabloggers. Benieuwd hoe de andere Mamabloggers deze uitdaging invullen? Vind hun blogs via de onderstaande links

Take50 Lifestyle Kimberley Mama Minke
Kaboutertuin blogt Batboy Met Mirjam
Fatimama Mijn Kind kan de Was doen Monique van Bokkum
Miz Flurry Go or No Go Unicorns and Fairytales
Blond en Bruin Lodi Blogt Volgmama
Kreanimo Maaike Schrijf Top Veusteveul
Janske Mammie Mammie Meisje Eigenwijsje
Juliaflynn Marstyle Glim
Good Girls Company Marieke Blogt Kijk Mama
Joy from Joyce Mama’s met Thee Roelina
Mama Kletst By Jon Roxxy 84
Mommy Loves Pink Mamalou Blogt Saskia’s Wereld
Krachtige Moeders Je Kindje doet het zo Life by Xenia
Gewoon Wij Lotus Writings

 

Wil je ook mee doen? Dat kan! Word lid van de facebookgroep MamaChallenge 2017. Hierin kun jij ook je uitgevoerde challenges delen met ons delen. Ben je nu geen blogger bent, laat dan een foto en beschrijving achter. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en inspiratie opdoen!

Heb jij nog een lekker recept voor een zomerijsje of watermeloen?

Flow Nidal rookmelders voor op de kinderkamer

Spread the love

29 thoughts on “MamaChallenge #8 | Recept voor watermeloen ijs

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.