Dit zijn de zonnebrillentrends voor deze zomer

Dit zijn de zonnebrillentrends voor deze zomer

Zonnebrillen zijn al tientallen jaren enorm populair. Niet alleen als beschermingsmiddel tegen de zon, maar vooral als een modestijl of onderdeel van je outfit. Er zijn dan ook erg veel verschillenden soorten brillen. Tegenwoordig is er gelukkig niet één soort die iedereen wil hebben. Bovendien is het verschil tussen mannen en vrouwen wat betreft zonnebrillen erg divers. Elk decennia kent zo zijn eigen trends, toch zien we dat veel van deze oude trends zich verplaatsen naar de huidige tijd, in verschillende prijsklassen.

Zonnebrillen van toen en nu

In de jaren ‘50 was de zogenoemde Cat Eye zonnebril erg populair. Destijds was dit een gewaagd nieuw ontwerp die iedereen erg aanstond. Vóór de jaren ‘50 gebruikte men geen zonnebril om mee te pronken, maar meer voor klasse en status. Later, in de jaren ’60 werd de zonnebril nog opzichtiger, denk maar aan de bril van ‘Jackie O’. Nu zien we de jaren ‘50/’60-trends weer helemaal terug. Hoe groter het montuur hoe beter. De kleuren van destijds hebben zich vooral laten vervangen door strak, donker design.

Cat Eye zonnebrillen Bijenkorf

Bij mannen zijn het altijd de Wayfarer zonnebril en de pilotenmonturen die het goed doen Deze brillen zag je veel in de jaren ‘70. Deze bekende ovalen en ronde modellen heroveren duidelijk een nieuwe plek in 2020.

Wayfarer zonnebrillen Bijenkorf

Goedkope en dure zonnebrillen

Of je nu een zonnebril van vijf euro koopt of een merkzonnebril van 150 euro bij bijvoorbeeld de Bijenkorf, beide beschermen ze tegen UV-straling van de zon. Volgens Europese wetgeving moet een zonnebril volledige bescherming geven om verkocht te mogen worden. De goedkopere versie zonnebril is overal te krijgen en vaak voorzien van simpele monturen met veel kleuren. Als een goedkope bril alsnog zo goed beschermt, en vaak ook trendy is, waarom koopt men dan een dure zonnebril van de opticien? Dit heeft voornamelijk met het merk te maken. De Italiaanse markt domineert op dit gebied en kan daarom veel vragen. Ook speelt zekerheid een rol en/of een bril met sterkte. Het is overigens vaak te zien aan de bril of die goedkoop is of niet. Je zal automatisch meer bekijks krijgen op straat als jij met een echte Gucci of Tommy Hilfiger op loopt.

Duidelijk is dat er niet één zonnebril deze zomer veel te zien zal zijn, doordat de verschillende stijlen en trends van zonnebrillen zich steeds weer opnieuw uitvinden. De meeste inspiratie komt dit jaar uit de jaren ’50, ’60 en ‘70. Met grote donkere glazen voor vrouwen en voor de mannen meer kleinere ronde modellen. Het mooie is dat je, als het aankomt op bescherming tegen de zon, ook kunt kiezen voor een goedkopere variant om net even de juist look te vinden, die past bij jouw stijl. Kort samengevat: draag altijd een zonnebril, maar wel eentje die goed zit en past bij jouw zomergevoel!

Zonnebrillen Bijenkorf

Wil je weten welke bril het beste bij jouw gezicht past? Op de website van de Bijenkorf kom je hier gemakkelijk achter. Nieuwsgierig? Klik hier!

Lees ook: Poets je zonnebril maar op, dit zijn de feiten en fabels

Heb jij al een nieuwe zonnebril voor aankomende zomer?

Uitgelichte foto van Shutterstock

Spread the love

11 thoughts on “Dit zijn de zonnebrillentrends voor deze zomer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.