koffie

Hoe kun je thuis de lekkerste koffie zetten?


Wie geniet er nu niet van een overheerlijk kopje koffie? De associatie met een fijn terras en een goede barista is natuurlijk snel gemaakt, maar toch zijn er ook mogelijkheden om thuis je eigen ‘bakkie leut’ te transformeren tot een ware delicatesse. Graag deel ik een aantal handige tips met je. Lees je verder?

Verse koffiebonen

Of je nu thuis een dure koffiemachine hebt staan of liever filterkoffie drinkt, de smaak van koffie begint altijd bij de koffiebonen. Verse koffiebonen geven een veel rijkere smaak aan je koffie dan een kant-en-klare filterkoffie uit een pak. Deze tips helpen je op weg.

Ga voor kwaliteitskoffie

Neem bijvoorbeeld goede Italiaanse koffiebonen en vul het reservoir in je koffiemachine met nét voldoende bonen. Blootstelling aan lucht zorgt voor kwaliteitsverlies, dus sluit daarom ook bijvoorbeeld een open zak koffiebonen goed af. Tevens kun je ze het beste op een donkere, koele plek bewaren.

Werk hygiënisch

Koffieresten in een machine kunnen de smaak van je nieuwe brouwsel beïnvloeden en een bittere bijsmaak geven. Wanneer je melk gebruikt, dien je ook te zorgen dat de pijpjes waar de melk doorheen gaat goed schoon gehouden worden.

Consistentie

Zit je eindelijk achter het perfecte kopje koffie, weet je niet meer welke hoeveelheden je gebruikt hebt! Om consistentie te bereiken is het handig om, zeker wanneer je net start, je hoeveelheden af te meten en te noteren. Als je dan het gewenste resultaat hebt, kun je het reproduceren.

Zoek je eigen favoriete koffiesmaak

Het aanbod koffiebonen is enorm dus er is geen reden om te blijven hangen bij altijd hetzelfde bakkie koffie. Als je ergens een kopje koffie drinkt waarvan de smaak je echt aanstaat, vraag dan naar de blend of experimenteer zelf door het mixen van verschillende soorten bonen.

Blijf oefenen!

Oefening baart kunst en ook al zijn je eigen koffiecreaties in het begin misschien niet precies zoals je hoopte, na verloop van tijd zul je vanzelf handiger worden en je eigen ‘masterpiece’ kunnen serveren, als een echte barista. Succes!

Hoe zet jij je koffie het liefst?

Spread the love

One thought on “Hoe kun je thuis de lekkerste koffie zetten?

  • Charlotte says:

    Je kunt me ervoor wakker maken een goed kopje koffie. Maar heb soms inderdaad dat de koffie wat bitterder smaakt. Dus toch wat vaker de machine schoonmaken, bedankt voor de tips.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.