photo of macarons

Macaron madness: de meest unieke en verrassende smaakcombinaties

Macarons, wie kent ze niet? Die heerlijke gekleurde koekjes met een heerlijke zachte vulling ertussen. De koekjes komen oorspronkelijk uit Frankrijk en zijn gewoonlijk kant en klaar in de standaard smaken en overeenkomstige kleuren verkrijgbaar. Geel is citroen, groen is pistache, rood is kers, roze is aardbei, karmijnrood is framboos, roomkleurig is kokos, donkerbruin is chocolade en lichter bruin is mokka. Behalve de gebruikelijke smaken, bevatten de macarons soms hele aparte samenstellingen in smaken. Macarons zijn naast de welbekende cupcakes erg populair. Wil jij ook weten wat de meest unieke en verrassende smaakcombinaties zijn van de macaron madness, dan lees snel verder.

Traditioneel zoet

De macaron was van oudsher een zoet koekje, bestaande uit twee krokante helften van een schuimkoekje met een heerlijke zachte vulling ertussen. In het recept van het koekje zit niet veel variatie maar met de vulling kun je ontelbare smaken combineren. Vul de koekjes na het bakken met de gewenste vulling uit een spuitzak. De vulling kan bestaan uit een botercrème, een fruit curd, een cremeux, een chocolade ganache of een fruit jam. Hierboven zagen we de veel voorkomende smaken, combinaties hierop zijn gezouten karamel, aardbeien-kwark, vanille, nutella, oreo, snickers, advocaat, speculaas, koffie en ga zo maar door. Wil jij gezond snoepen dan zijn er ook macarons gemaakt van natuurlijke bestanddelen zoals van fruit en groenten van het seizoen. Heb je een gluten allergie of lactose-intolerantie dan koop je de soorten zonder zuivel en gemaakt van glutenvrije mais- of rijstbloem. Apart smaken verder de drop en salmiak exemplaren, de rozen en lychee combinatie, de hazelnoot met vijgen combinatie

Hartige koekjes

Inmiddels zijn er echter ook hartige varianten en smaakcombinaties. Hierbij worden unieke combinaties gemaakt die een beetje raar zijn misschien, maar wel lekker. Je hebt koekjes in Japanse stijl zoals wasabi, macarons met een vulling van paddenstoelen paté, en macarons in de smaak gerookte eendenborst en in de combinatie guacamole en garnaal. Andere bijzondere smaken zijn tomaat-basilicum, munt en olijfolie, en truffel. Kaas doet het ook goed in de hartige smaken zoals feta en ricotta, deze kunnen worden gecombineerd met bijvoorbeeld gerookte ham of zalm.

Kiezen is moeilijk

Er zijn zoveel lekkere macarons dat het vrijwel ondoenlijk is om er een keuze uit te maken. Het is immers anders dan de welbekende biscuittaart. Dit blijkt ook wel uit de eindeloze keuze in smaken en smaakcombinaties. De van oorsprong zoete Franse koekjes zijn er inmiddels ook in unieke smaakcombinaties en hartige varianten. Kun je niet kiezen dan neem je een doos met diverse smaken, veel kans dat je ze allemaal heerlijk vindt!

Lees ook: DIY | Flamingo traktatie

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.