De Kleine Keuken #kleindilemma Fandag

De Kleine Keuken #kleindilemma Fandag

Afgelopen zaterdag mocht ik voor Mama’s Liefste naar de Fan-dag van De Kleine Keuken. Voor mij een nieuw merk, maar omdat ik het altijd leuk vind om nieuwe producten uit te proberen, was ik zeer nieuwsgierig. Het event van De Kleine Keuken vond plaats in de prachtige bossen van Austerlitz en werd een middag vol lekkere dingen proeven en leuke activiteiten voor de kinderen. Het was een geslaagde dag, want wij zijn fan. Ben jij ook benieuwd? Doe dan mee met de winactie en maak kans op een mooie #kleindillema goodiebag.

De Kleine Keuken #kleindilemma Fandag

Omdat onze kleine dame (net 6 jaar!) in de ochtend zwemles had, kozen we voor het middagprogramma van De Kleine Keuken. Mijn broer en nichtjes (7 en 9 jaar) gingen gezellig mee, want ook zij wilden wel deze producten eens proeven. De meiden waren meteen al enthousiast bij het zien van het luchtkussen. Na een lekkere kop koffie en verse thee, bekeken we wat we allemaal konden doen. Voor de kinderen was er genoeg te doen. Ze kregen ieder een strippenkaart en konden zelf een smoothie laten maken, op het springkussen, popcorn poffen, geschminkt worden, lekker het bos in en verkleed (of niet) op de foto.

#kleindillema Campagne

De nieuwe campagne van De Kleine Keuken heet #kleindillema. Bij het opvoeden van je kind wil je natuurlijk het beste voor je kind. Maar ongezonde voedingskeuzes komen nu eenmaal voorbij van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. De Kleine Keuken wil graag hulp bieden bij deze dillema’s; hoe houd je het gezellig, maar zorg je ook dat je kind gezond en energiek opgroeit?

#kleindillema Lunch

Omdat het al tegen lunchtijd liep, bedachten wij zelf een proeverij van al het beleg uit het assortiment van De Kleine Keuken dat op tafel stond. Bij de meiden was vooral het nieuwe beleg – de Biologische Amandelpasta; een variant op Speculoos, maar dan 100% biologisch, zonder palmvet en zonder geraffineerde suikers – een groot succes. Het smaakte volgens mijn dochter naar ontbijtkoek!

Ook de pindakaas en amandelpasta waren een succes. De Mango-Pompoen-variant was oké volgens mijn dochter. De Aardbei&Bietjes-variant vonden ze alle drie het minst. Inmiddels staan de pindakaas en chocopasta én de Appel&Peerstroop thuis ook bij ons in de kast. Het idee dat het toch een ‘gezondere’ variant is van al het zoete beleg, waar mijn dochter zo dol op is, geeft mij wel een beter gevoel. Dus wat ons betreft komt die speculoosvariant snel op de markt. En misschien in de toekomst nog hagelslag of misschien zelfs pepernoten?

#kleindillema College

Terwijl de kinderen zich vermaakten met schminken en knutselen, proeven en popcorn poffen, zaten wij bij een college van Kirsten Toeset. Kirsten is de oprichter van De Kleine Keuken en vertelde dat het haar – toen haar kinderen nog heel klein waren –is opviel dat er bijna geen voedings- en verzorgingsproducten voor baby’s en (kleine) kinderen waren, waarop je duidelijk kon zien wat er nu precies in zat. Het was altijd zoeken en eigenlijk zaten in de meeste producten, toegevoegde suikers of E-nummers die niet even gezond zijn voor kleine kinderen en baby’tjes. Ze besloot om met het oprichten van De Kleine Keuken, hier verschil in te maken. Inmiddels werkt er een heel team van experts om de producten De Kleine Keuken te optimaliseren en bekender te maken.

#kleindillema Quiz

We kregen een korte quiz waarbij de zaal bij verschillende stellingen moest aangeven of het een Feit of een Fabel was, zo kregen we meer te weten over hoe je gezondere producten kunt herkennen. Wanneer is iets nu biologisch geproduceerd (zonder toegevoegde hormonen) en hoe herken je dat logo? Want er zijn tegenwoordig zoveel logo’s, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En wat is het verschil tussen geraffineerde suikers (minder goed voor de spijsvertering) en wat zijn dan ongeraffineerde suikers (fruitsuikers, biologische honing, stevia etc.). Ook werden wij erop gewezen dat bruin brood niet persé gezonder is. Het gaat erom dat er volkoren op het product staat. Wederom, beter voor de spijsvertering.

#kleindillema Verzorging

Ook ging ze in op de verzorgingsproducten voor met name baby’s en waarom het belangrijk kan zijn om toch voor een biologische variant te kiezen, omdat het babyhuidje nog zo dun en gevoelig is en alles opneemt. Dit alles vertelde ze trouwens op een heel prettige en vooral niet belerende manier (daar ben ik zelf altijd een beetje allergisch voor!).

De Kleine Keuken #kleindilemma Fandag

#kleindillema Tussendoortjes

Na het ‘college’ sloten we aan bij het kampvuur, waar de meiden popcorn aan het poffen waren. Nadat ook dit lekker was opgesmikkeld, was het tijd voor de chipstest! Welke chips vonden ze lekkerder? De Teckels met Paprika of de Surfers met Pizzasmaak? Wederom waren de meningen onverdeeld en de prijs ging naar de Teckels!

Terwijl de meisjes gekke brillen en pruiken op hun inmiddels geschminkte koppies zetten, vulden wij een kaartje in met onze #kleinedilemma’s. Wel of niet eten voor de televisie? Wat als je kind weigert groente te proeven? Wel of geen koekje als tienuurtje mee? Genoeg dilemma’s te bedenken…

Na de leuke polaroids (die inmiddels boven mijn dochters nieuwe bureautje hangen) was het tijd om weer te gaan. We kregen nog een Goodiebag mee om wat producten thuis te proeven en natuurlijk namen we er ook één mee voor de meiden van Mama’s Liefste!

Na een frisse boswandeling, waarbij de paddenstoelen en paardjes in de wei het hoogtepunt waren, vertrokken we weer richting huis. Dochterlief en ik stopten nog even bij La Place voor een klein hapje (geen idee of de frietjes wel biologisch waren… maar lekker waren ze wel!

#kleindillema Traktatie

Dat het bezoek aan de fandag voor het oplossen van de #kleinedillma’s zorgde, bleek wel toen mijn dochter de week erna mocht trakeren op school. Ze vond de Chocoloco’s zo lekker dat ze die graag wilde uitdelen in de klas. Het dillema van een gezonde traktatie of een lekker traktatie was daarmee meteen opgelost.

Winactie #kleindillema pakket is gesloten

Ben jij ook benieuwd naar de producten van De Kleine Keuken, zonder meuk en zou je ook graag een aantal producten willen uitproberen. Doe dan mee met deze winactie en maak kans op een #kleindillema pakket. De winnaar is:

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

30 thoughts on “De Kleine Keuken #kleindilemma Fandag

  • Lilian Wapperom-Declercq says:

   Eten….drama. Ik probeer momenteel de voeding van mijn kinderen te veranderen. Bewuster eten, andere smaken en combinaties proberen. Ik ben daarom erg benieuwd naar dit pakket.

 • Marjo van Leeuwen says:

  Ik wist niet dat zo zoveel artikelen hadden, helaas ook niet gezien hier in de supermarkt. Ons kleindilemma is toch wel hagelslag zowel chocolade als vruchten. Ik ben heel benieuwd naar de producten

 • Tussendoortjes die makkelijk mee te nemen zijn, zijn vaak ongezond. En het kost meer tijd om gezonde dingen te snijden en zo te verpakken dat het geen knoeiboel wordt.

 • Lisette Kleiweg says:

  Mijn klein dilemma; lepel jus over avondeten of lepel groentenat ? Welke van de twee de voorkeur van de jongste heeft, hoef ik er niet bij te zetten neem ik aan ?!

  • Loes van Bommel says:

   Onze kindjes van 1 en 3 jaar eten best heel gezond en ook dingetjes van de kleine keuken, het jammere is alleen dat ze bij onze supermarkten lang ff ff niet alles in het assortiment hebben! Dus voor wat variatie in de (kleine) keuken ? zou dit pakket wel heel leuk en lekker voor ze zijn!

 • Maaike van der Woude says:

  Ik doe graag mee!
  Mijn zoon van 3,5 reageert heel erg op suiker. Hij gaat meteen stuiteren. Nu ben ik op zoek naar goede alternatieve, want op bijna elke verjaardag staan de bakken met snoep voor het grijpen. Als ik dan iets lekkers voor hem mee kan nemen is dat natuurlijk veel beter!

 • Xaviera Jamie says:

  Mijn #kleindillema is eigenlijk de overdaad aan suikers in bijna alles. Het is net of het overal aan toegevoegd moet worden en het is een #grootdilemma dit te moeten omzeilen om de kinderen toch te kunnen laten genieten van lekkernijen zonder de hele tijd op te moeten letten wat er overal aan toevoegingen in zit! Graag loot ik mee! @mamasliefste.nl

 • Lenny Wibbelink says:

  Het dilemma hier in huis is een peuter die door medische omstandigheden weinig eet. Ze lijkt echter een voorkeur voor biologisch te hebben. De kleine Keuken ken ik niet. Ik ben heel benieuwd hoe ze hier op reageert.
  Tja en dan nog een 7 jarige in huis die graag snoept, dan is dit toch beter

 • Ons dilemma is dat oma de kinderen op haar oppasdag iets te veel verwend wat lekkers betreft. Verder bestaat er eigenlijk gewoon veel te veel snoep. Een gezonder alternatief zoals producten van De Kleine Keuken maken mij nieuwsgierig, ik doe graag mee.

 • Ik zou dit graag willen winnen. De jongste begint net met vaste voeding en de oudste is een echte smulaap. Helaas gaat het drinken wat moeizamer en wil onze zoon het liefst sap drinken. Wij hebben nu de regel 1x sap en verder water of thee. Zo komen we hem een beetje tegemoed.

 • Mijn #kleindillema is de pauzehap op school, naast fruit ook groentes als snoeptomaatjes en kommer mee naar school, maar de dochters willen het liefst een koek mee net als hun vriendjes

 • #kleindillema: bied maar eens weerstand tegen de allerliefste jarige Job die nadrukkelijk een ongezonde traktatie in gedachten had, want hij is toch maar één keer per jaar jarig en je gunt ‘m alles …. Gelukkig kun je nu een alternatief aanbieden, en na het bekijken van de voorbeeld traktaties hier, kiest hij nu vast met veel plezier voor lekkers van De Kleine Keuken! Iedereen blij!

 • Mirjam Hellingman says:

  Ja, een gezond alternatief voor alle lekkere, maar gezonde dingen zou heel welkom zijn in huis. #kleindillema Wat trakteert je kind met zijn/haar verjaardag? De gezonde alternatieve zien mijn kinderen meer als een straf dan als iets feestelijks. Hoe zorg ik dat het gezond, lekker en feestelijk is?

 • Ons #Kleindillema is dat de groten vaak zelf iets pakken of kopen van hun eigen geld, en dat lekker opsnoepen. Terwijl ik wil,dat de kleintjes eerst wat fruit eten als ze uit school zijn. Van deze koekjes eten is dan een super,goede tussen oplossing! Ik maak graag kans

 • Ons dilemma: het blijft altijd lastig om te bedenken wat geef ik mijn neefjes en nichtje wel en niet. Wij zijn ook groot geworden met zo nu en dan toch een guilty pleasure dus vind ik dat het zo nu en dan ook moet kunnen naast natuurlijk gezonde dingen

 • Ik doe graag mee! Hier het dilema is water of toch een pakje mee naar school? Kies je voor water dan zit er een koekje bij kies je voor het pakje dan een stuk fruit

 • Ik doe graag mee, we hebben net de chocokoekjes van de kleine keuken gekocht en die vallen goed in de smaak. Dilemma hier is op het moment drinken. Ze willen heel graag frisdrank met koolzuur hebben terwijl ik ben van water of limonade

 • Nadine Rozeman says:

  Het dilemma heeft inderdaad te maken met de hoeveelheid suikers in allerlei voedingswaren. Mocht ik deze dingen winnen, dan ga ik ze delen met een aantal collega’s en vrienden van mij.

 • Mijn kleindilemma is toch wel het geven van een snoepje aan de kleinkinderen.
  Ik wil het altijd gezellig houden als de kleinkinderen een keertje bij mij zijn.
  Als ik vraag willen jullie een stuk appel, dan kijken ze mij sip aan en willen liever snoep.
  En om het gezellig te houden en blije gezichtjes te zien geef ik ze het snoepje.
  Dat is mijn kleindilemma.
  Heel graag doe ik mee voor het gezonder snoep pakketje voor de kinderen.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje.

 • Ons, of liever gezegd, mijn dilemma ; altijd maar dat zoete beleg op brood. Zelf word ik al moe bij het zien van zoveel suikers. Ik wil mijn kinderen graag goede energie meegeven en dat gaat niet met zoveel suiker in al het broodbeleg en koekjes voor onderweg.

 • Lynn Mahieu says:

  Ik probeer om suiker te vermijden bij de opvoeding van mijn dochtertje. Zaterdag wordt ze 2 en ze begint meer en meer te verlangen naar alles wat de grote mensen mogen eten. Zo’n kleine keuken hapjes lijken me een heel goed alternatief voor haar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.