DIY Ananas cakejes

Hoera! We mogen weer trakteren – Ananas cakejes

Voor ons is het traktatie seizoen weer geopend! De jongste is morgen jarig en wordt alweer 6 jaar. Haar wens om te trakteren was iets met Ananassen. Liever niet het fruit, want dat lusten niet alle kinderen in de klas. Op Pinterest ging ik dus speuren en na een flink beraad, hebben we hem gevonden. Vandaag laat ik jullie zie hoe we de Ananas cakejes gemaakt hebben, want er zijn nog al wat proefcakejes verloren gegaan.

Al de hele zomer is Kleine Zus vol van haar aankomende 6e verjaardag en de Ananassen, die ze overal tegenkomt. We kochten Ananas-rietjes, een Ananas-tas, een beeldje voor op tafels en kussen voor op de buitenbank. Het was dan ook geen verrassing dat we haar traktatie ook in het thema van Ananassen zouden doen. Op Pinterest vonden we diverse leuke traktaties, maar die van de donut spraak haar het meeste aan. Helaas konden we geen mini-donuts vinden, dus moesten we iets anders bedenken.

DIY Ananas traktatie

Nu ben ik niet heel erg handig en creatief, maar deze traktatie is prima te doen. Daarom leek het mij ook leuk om deze traktatie met jullie te delen in een DIY.

Wat heb je nodig?

SpullenWaar gekochtKosten
– Sterren cakejesAlbert Hein€0,99 (voor 4 cakejes)
MarshmellowsAlbert Hein€1,35 (Ha­ri­bo Cha­mal­lows
bar­be­que)
poedersuikerAlbert Hein€0,78 (Van Gilsen)
Gele kleurstofAlbert Hein€2,25 (Dr. Oetker)
Chocolade deco stiftAlbert Heijn€3,25 (Dr. Oetker)

Overige benodigdheden

  • Magnetron
  • 3 bordjes
  • Spatel
  • Groen papier
  • optioneel; roomboter en Tropical limonadesiroop

Aan de slag

Op het internet vond ik een plaatje van de bladeren van de ananas. Deze printen in op een groen blaadjes, om er vervolgens 30 van uit te knippen. Voor de gein had ik op de bladeren ook nog Hoera 6 jaar op gezet. 

Bron Shutterstock

Ik wilde graag de cakes van een gele kleur voorzien. Helaas bleek het gele glazuur dat ik had gemaakt van de poedersuiker en gele kleurstof op de cakejes niet echt te pakken. Door al het surfen op Pinterest had ik ook gelezen dat je marshmallows kon laten smelten op de cakejes in de magnetron.

Dit leek natuurlijk weer veel simpeler dan het was. Na een paar mislukkingen had ik het dan toch onder de knie!

  1. Zet een cakeje op een bordje
  2. Druk met een spatel een van de marshmallows plat
  3. Plaats deze in het midden van het cakeje
  4. Zet het bordje met cakeje en marshmallow 20 sec. op het hoogste vermogen van de magnetron (1000Watt). De marshmallow zal nu opzwellen en smelten.
  5. Haal het cakeje uit de oven en laat het even afkoelen.

Omdat ik graag de marshmallow als platte schijf op het cakeje wilden, moest ik deze soms even met een spatel aandrukken.
LET OP: Dit kan alleen als je de spatel eerst goed hebt ingevet met bijvoorbeeld boter.

Ik heb elk cakeje apart in de magnetron gezet, omdat ik bij meerdere tegelijkertijd erg in de knoei kwam met de tijd of de cakejes stonden te dicht bij elkaar, waardoor de marshmallows in elkaar overliepen. Met de 3 bordjes had ik als snel een mooi systeem, een bordje in de magnetron, eentje met een cakeje om af te koelen en een cakeje ter voorbereiding. Omdat het maar 20 sec per cakeje is, gaat het allemaal best snel.

Versieren

Nadat ik alle cakejes had gedaan, liet ik de marshmallows nog even uitharden. In de tussentijd maakte in het glazuur. Voor 30 cakejes gebruikte ik 100 gram gezeefde poedersuiker, met daar doorheen 1 eetlepel Tropical limonadesiroop (voor de smaak) en 2 eetlepels water. Het glazuur moet een dikte hebben dat lijkt op vla/honing. Om de hele kleur te krijgen deed ik er tot slot nog wat gele kleurstof doorheen.

Het glazuur kun je vervolgens met een theelepel aan brengen op de cakejes. Ook al is het maar een dun laagje, voor de zekerheid heb ik de cakejes daarna weer een kwartiertje laten staan.

Daarna breng je met de chocolade decoratiestiften een paar streepjes aan. In de verpakking zat een stift met pure chocolade, melk chocolade en karamel. Alle 3 de stiften had ik nodig om de 30 cakejes te kunnen versieren. 

Tot slotte stak ik de groene blaadjes in de cakejes en klaar! Alles bij elkaar ben ik denk ik een uurtje bezig geweest voor 30 cakejes

Tatata, de DIY Ananas Traktatie is klaar!

Bekijk ook de Flamingo traktatie van vorig jaar

Spread the love

3 thoughts on “Hoera! We mogen weer trakteren – Ananas cakejes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.