3x trakteren met BEAR Fruit Rolls

3x trakteren met BEAR Fruit Rolls

Steeds meer scholen vragen de ouders om er op te letten dat de traktaties gezond zijn. Aan de ene kant heel begrijpelijk, maar kinderen willen dan natuurlijk wel iets lekkers trakteren. Omdat we dit jaar ook nog gevraagd werden om alleen voorverpakte traktaties mee naar school te geven, viel onze keuze al snel op BEAR Fruit Rolls. Gezond, lekker en leuk te geven, los of verpakt. Ik maakte 3 verschillende traktaties en mag ook nog eens 2x een uitdeeldoos voor de hele klas weggeven.

Gezond trakteren

De Schijf van Vijf is een ideaal middel voor ouders om te kijken welke traktaties verantwoord zijn. Want de verleiding is groot om onze kinderen minder gezonde traktaties mee te geven naar school, kinderdagverblijf en BSO. Gelukkig zijn er naast fruit ook andere tussendoortjes die wel perfect passen binnen de Schijf van Vijf, zoals de fruitrolletjes van BEAR Fruit Rolls. Deze zijn gemaakt van fruit en niets anders.

Van de boomgaard tot een rolletje

De BEAR Fruit Rolls zijn gemaakt van 100% fruit en niets anders en zitten daardoor bomvol met vitaminen en mineralen. Het fruit voor de rolletjes wordt met zorg geplukt en daarna in het geheel zachtjes tot een moes verwerkt. Deze moes gaat de oven in en wordt vervolgens op lage temperatuur gebakken. Door het fruit niet te schillen en op lage temperatuur te bakken blijven alle vezels en vitaminen intact. Het is daarom niet nodig om iets anders dan fruit, zoals concentraten of suiker, toe te voegen.

Benieuwd welke producten in de Schijf van Vijf passen? In de Kies ik gezond-app van het voedingscentrum kan je producten zoeken en vergelijken of streepjescodes scannen. Door producten te vergelijken zie je de verschillen in voedingswaarde op een rij.

3x Trakteren met Bears Fruit Rolls

Wanneer er getrakteerd mag worden kiezen wij altijd eerst het thema. Dit jaar is dochterlief helemaal in de ban van het buitenaardse wezen Stitch. Dus dat was snel besloten. We vonden een mooie gratis printable met een label en het beestje zelf. Daarna gingen we aan de slag. Bij navraag op school bleek dat de traktaties toch niet meer voorverpakt hoeven te zijn. Dat gaf meteen wat meer mogelijkheden en maakte ik 3 proeftraktaties waaruit ze kon kiezen.

Verpakt

Vanwege het Coronavirus vragen veel scholen om alleen traktaties mee te nemen die voorverpakt zijn. Zo hopen ze de besmettingen op scholen in te dammen. De BEAR Fruit Rolls zitten per 2 verpakt in een zakje. Het leuke is dat naast de rolletjes er dan ook leuke avonturenkaarten verstopt zitten in de verpakking. Deze kun je sparen en op een grote wereldkaart plakken. Voor deze traktatie maakte ik een mooi label van Stitch om op de verpakking te plakken. Zo werd de traktatie toch nog wat persoonlijker.

Gezond

De vraag om gezond te trakteren is al langer van kracht. Zelf heb ik daar toch wel een beetje moeite mee (lees hier waarom) maar natuurlijk is het wel mogelijk om een leuke en volledig gezonde traktatie te maken met BEAR Fruit Rolls. Op een lange saté-prikker ‘vlocht’ ik een fruitrolletje om druiven heen. Boven op de prikker plakte ik een Stitch en klaar is deze gezonde traktatie.

Zoet

Ook maakt ik een lekker zoete traktatie met een rolletje BEAR Fruit Rolls. Deze prikte ik met een kleinere prikker in een cakeje, met een lolly erbij. Zo zit er toch nog wat te snoepen bij. Deze traktatie is ook lekker snel klaar en natuurlijk kun je ook kiezen voor zelfgebakken cupcakes.

Inspiratie nodig voor een gezonde lunchtrommel? BEAR deelt graag dit makkelijk weekmenu met gezonde lunch recepten en tussendoortjes.

Winactie 2x BEAR Fruit Rolls uitdeelbox is gesloten

Met dank aan Blyde mag ik 2x een BEAR Fruit Rolls uitdeelboxen voor de hele klas weggeven:

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

55 thoughts on “3x trakteren met BEAR Fruit Rolls

 • Ik doe graag mee voor de aankomende verjaardag van mijn zoon. Hier ook een school die vroeg om gezonde traktaties. Als ik mijn kinderen hoor over de traktaties die ze de afgelopen tijd gehad hebben, lijkt het dat ze door de corona voorverpakte traktatie dat beleid hebben laten varen. Bear is een mooi alternatief!

  • Lucas de Jong says:

   Nu met corona dient alles verpakt te zijn. De standaard regel is gezond trakteren! Geen koek/snoep/chips.. voor de kleuters is dat makkelijker te bedenken dan voor de kids in de hogere klassen. Daarom doen we graag mee!

  • Anneliese de Waal says:

   Geen snoepbij traktaties op school, zo gezond mogelijk.
   Doe graag mee voor mijn dochtertje Anna, ze is op 27 november jarig ?? Groetjes Anneliese

 • Bij mijn dochters op school is een gezonde en verpakte traktatie verplicht i.v.m. Corona ( gezond willen ze altijd, maar gebeurd niet veel). Mijn dochter wordt volgende maand 5 en mag dus voor het eerst trakteren op de basisschool!

 • Oh wat een fijne actie! Super voor de verjaardag van mijn dochter. Bij haar op school moet de traktatie verpakt zijn, liefst gezond en niet zelfgemaakte cake oid. De Bear Fruit Rolls zijn dus ideaal!

 • Oh wat lekker!!! Ik doe graag mee voor mijn meiden. Bij ons op school mag er getrakteerd worden maar alles moet verpakt zijn. (Niet opnieuw verpakt)

 • Tamara Jongkees says:

  Ik doe graag mee voor de verjaardag van mijn zoon. Bij hem op school moet de traktatie ook gezond en voorverpakt zijn. Dit lijkt mij een leuk alternatief voor de zelfgemaakte gezonde traktaties. Al denk ik dat we met een groep van 34 niet genoeg zullen hebben aan een uitdeelbox ?

 • Ik vind dat de traktatie gezond moet zijn en mijn dochter denkt daar net zo over.
  Ze zijn altijd bezig om weer iets moois te maken van gezonde producten.
  Soms wel moeilijk, je moet maar weer ideetjes hebben.
  Kinderen willen graag op snoep trakteren.
  Nou dat kan met deze rolletjes van BEAR Fruit.
  Deze rolletjes zijn heel lekker fris en ik vind ze verrukkelijk, vooral die met aardbeismaak.
  Ze zijn er in verschillende smaken, voor elk wat wils.
  Ze doen mij denken aan die rolletjes drop, wat je kunt afwikkelen , alleen gezonder.
  Heel graag doe ik mee voor mijn kleindochter die begin volgend jaar jarig is.
  Ik volg bloglovin en loot graag mee.

 • Ik doe graag mee voor mijn nichtje Amaly die sinds kort twee keer in de week naar de peuterschool gaat en nu al aardig gewend raakt. Het zou leuk zijn dat ze als nieuwkomer haar klas mag trakteren op deze uitdeelbox.

 • De school legt niet specifiek regels op. Voor een verjaardag mag het al eens ongezonder zijn, al ben ik zelf wel fan van leuke gezonde alternatieven. De Bear fruits vallen hoe dan ook onder onze favoriete snoepen.

  Ik doe graag mee voor onze zoon.

 • Oh dat lijkt me handig voor de peuterspeelzaal, in december mag onze zoon trakteren. Ik verbaas me er nu al over hoeveel troep die kleintjes krijgen… Ik trakteer veel liever dit 🙂 Bij ons moet het ook voorverpakt zijn.

 • Er is 1 regel –> geen chips, voor de rest wordt het redelijk los gelaten. Bij een verjaardag hoort een lekkere traktatie en als het zoet is, is dat prima. Zijn er meer verjaardagen dan wordt er rondgedeeld door alle jarige kindjes, maar dan mag er maar 1 traktatie op school opgegeten worden. De rest mag mee naar huis.

  • Ik doe mee!
   Ik vrees dat de volgende verjaardag van mijn zoontje óók nog een corona verjaardag wordt, dus verpakte traktaties zijn dan verplicht.
   Er wordt gevraagd naar een gezonde traktatie, maar dat is niet verplicht en wordt ook weinig gedaan.

 • Ik doe graag mee. Mijn dochtertje is vandaag jarig (4)en trakteert op de PSZ en neemt afscheid. Een voorverpakte traktatie. Bij mij zoon is dat op school ook het geval, en het liefst gezond. De juffen en meesters hoeven geen traktatie.

 • Ook hier gezonde traktaties. Nu was mijn zoontje de eerste die jarig was na de zomervakantie. Hij wou druifjes trakteren.mocht niet het moest voorverpakt zijn. Kon zo snel niks bedenken en werd een beetje boos dat druifjes niet zouden mogen dus surprise eieren gedaan. Dan maar niet gezond.
  Deze rolletjes al regelmatig in huis gehaald nooit aan gedacht met trakteren. De rolletjes zijn perfect voor ons, omdat mijn dochtertje geen gluten mag. Dus een voorverpakt koekje mee nemen als we een uitje hebben zit er eigenlijk niet in.

 • Cheryl van de Loo says:

  Super leuk. Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Hij wordt bijna 4 en dan kan hij trakteren op de peuter speelzaal voordat hij weg gaat. Alles moet verpakt zijn en gezond dus dit is ideaal

 • Coronaproof, dus voorverpakt is het beleid. En het liefst gezond. Dit zou leuk zijn, momenteel 38 weken zwanger van ons derde kindje. Kunnen de kids leuk trakteren als hun broertje is geboren.

 • Jess Kniest says:

  Mijn dochter is eind november jarig en mag gelukkig nog wel trakteren, (ik heb al gehoord dat er scholen zijn waar helemaal niet getrakteerd mag worden).
  Wel zijn er inderdaad regels, het moet verpakt zijn dus cupcakes bakken mag niet en het liefst ook nog iets gezonds, nou ga er maar aan staan haha.
  Bears Fruit Rolls ziet er leuk en lekker uit dus ik waag graag een kans voor zo’n leuk pakket zodat ik hier niet meer over hoef te stressen 🙂

 • Mijn zoon was on september jarig. Normaal gezien bak ik een cake of cupcakes om uit te delen. Maar dit jaar mocht dit niet. Het moest een voorverpakte traktatie zijn. Hopelijk zijn we terug wat soepeler tegen mijn dochtertje haar verjaardag.

 • Op de school van Bart (6) moeten alle traktaties individueel voorverpakt zijn. Hij wil graag snoepjes uitdelen, maar het beleid is gezonde snacks. Ook is hij gek op dieren, dus hoe geweldig zijn deze Fruit Rolls! ♥♥♥
  Hopelijk winnen we en kan hij over een paar weken zijn klasgenootjes verrassen met deze “snoepjes”!

 • Ik doe graag mee, de BEAR Fruit Rolls ken ik al en mijn kleine meid is er dol op en ik ben blij dat ik het heb ontdekt omdat het lastig is een gezond tussendoortje te vinden voor voor kids.. overal zit zo veel suiker in!!

  Bij de school van mijn dochtertje Flore, is het ook de bedoeling dat er gezond getrakteerd wordt, dit vind ik goed omdat overal al zo veel suiker in zit!

  Veel Liefs Fenny

 • Wat ontzettend leuk voor onze kleinzoon die op 5 december 6 jaar zal worden! Hij mag niet trakteren maar hij wil graag langs de kinderen van zijn klas lopen en daar voor ieder kind een traktatie voor de deur leggen of afgeven! Het is zijn eerste verjaardag die hij op school viert daarvoor was hij niet in staat om naar school te gaan door een chronische ziekte maar nu gaat het beter! Hij wil heel graag trakteren! Wat zou dit fijn voor hem zijn!

 • Ik doe heel graag mee met deze lekkere winactie. Op de school van mijn kinderen mag er momenteel ivm de corona niet meer uitgedeeld worden, maar vroeger mocht je van alles uitdelen, al werd de nadruk wel gelegd op een gezonde traktatie zonder al teveel snoepgoed.

 • Dit is een leuke traktatie voor de kleintjes ! Op school vragen ze om op hygiëne te letten en het liefst zo gezond mogelijk, waaronder ook verstaan wordt: niet teveel suikers. Daaraan voldoet deze traktatie ruimschoots. De kleine man is op 1 januari jarig, dus dat wordt na de kerstvakantie naar school met al dit lekkers !

 • Hoi,

  Ik zie dat bijna iedereen (gelukkig) op school dezelfde regels heeft tegenwoordig. Ook op de school van mijn zoontje moet de traktatie gezond zijn én voorverpakt (ivm corona). Het is inmiddels dus best een gebrainstorm om iets leuks en origineels te serveren bij de verjaardagen. Dit ziet er super leuk uit en is ook weer eens iets anders dan anders. Ik zou dit dus graag willen proberen bij traktatie voor de klas (en wie weet krijg ik hiermee extra kinderen om om gezond te snoepen ;-))

 • Op de school van mijn dochter gold altijd al de regel dat het gezond moest zijn. Niet dat iedereen zich eraan houd, maar goed.
  Nu moet het voorverpakt zijn en is de regel gezond aardig vervallen. Maar met deze fruitrolletjes hebben we gezond en verpakt in een. Ideaaal. En vooral belangrijk, mijn dochter is er gek op. Tijd om de klas ook kennis te laten maken

 • Doe graag mee, Tractatie pas weer in februari voor mijn zoon maar inderdaad liever gezond en geen snoep, chips en dergelijke, het is geen verplichting maar dit is een leuk alternatief.

 • Debby Koeman says:

  Wat een goed idee! Ieder jaar hebben we al moeite om een leuke en gezonde traktatie te bedenken. En dit jaar moet het vanwege Corona ook nog eens voorverpakt zijn. Ik wilde voor mandarijntjes gaan, maar dit is zoveel leuker en lekkerder. En hopelijk winnen we, want dan is alles direct in één keer geregeld!

 • Ik doe mee! Bij mijn zoon op school willen ze graag wel dat er gezond getrakteerd wordt, dit wordt dus aangeraden (maar niet altijd gedaan..)
  I.v.m. corona moet de traktatie verpakt zijn.

 • Op de school van Finn en Jesse mag er helemaal niet getrakteerd worden helaas. Ik vind dat heel jammer, want ik vind het juist leuk om traktaties te maken. Gelukkig hebben we de kinderfeestjes nog 😉

 • Iris Bakker says:

  Deze lijken me ideaal de komende tijd, al dat gesnoep, oef, dan liever deze gezondere optie. Bij ons op school moet het nu verpakt zijn, maar het mag nog steeds ongezond. Zo zie ik mijn zoon steeds vaker een zakje chips eten om 10 uur ’s ochtends. En de traktaties worden ook steeds groter, hele zakken met chips en lollies worden er uitgedeeld. Ik ben niet anti-suiker, maar gewoon een lekker kleinigheidje is toch genoeg?

 • traktaties bij ons op school moeten nu verpakt zijn en bij voorkeur gezond.
  Vorig jaar had ik voor onze oudste cocktailglaasjes gevuld met witten en rode druiven, versierd met een mooi parapluutje, rietje erin en bovenaan een kersensnoepje (er moet soms ook iets te snoepen zijn) Dit jaar zal dat lastig worden aangezien alles verpakt moet zijn, al vind ik jouw idee met de bear fruit rolls ook wel heel erg leuk

 • Gelukkig geen regels hier (buiten nu met Corona dat het voorverpakt moet zijn). Heel leuk voor mij, want ik ben gek op bakken, en door mijn eigen bedrijfje hierin ook alle mogelijkheden om van alles te maken <3!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.