Help! Foundation frustratie

Gewoon even uit nieuwsgierigheid… maar wat is nu jullie geheim van een egale huid? Ben jij zo’n geluksvogel die gezegend is met zo’n prachtige natural flow? Die nooit last heeft van pukkels of rosacea en wiens hormonen heerlijk stabiel zijn, ongeacht de tijd van de maand? Of heb jij gewoon een ultieme truc en weet jij je probleemzones onzichtbaar te camoufleren met de perfecte BB-Cream, CC-Cream of foundation? Of misschien val jij gewoon wel in de categorie dat jij je oneffenheden in welke vorm dan ook accepteert en je er niets van aantrekt?

Het flawless-gen

Hoe heerlijk moet het zijn als je in de categorie geluksvogels valt en je bent gezegend met zo’n ‘flawless’-gen in je DNA. Geen pukkels of mee-eters, geen bultjes, schilfertjes, of andere oneffenheden, geen wallen onder de ogen, maar er dag in dag uit, ook zonder make-up, stralend uit zien….

Helaas ben ik dus niet zo’n geluksvogel en ik moet je bekennen dat ik inmiddels al tal van producten heb uitgeprobeerd, maar tot op heden nog niet de ultieme truc heb gevonden om tot een natuurlijk ogend egaal effect te komen. Ga ik voor BB-cream? Of een CC-cream? Het verschil is me overigens tot op heden niet duidelijk… of toch ‘gewoon’ een dagcrème in combinatie met mijn vertrouwde Max Factor Foundation? Maar er zijn zoveel merken die allemaal weer zo veel verschillende producten en kleuren aanbieden… en zo zie ik inmiddels door de bomen het bos niet meer…

Foundationfrustraties

Graag deel ik mijn foundationfrustraties met jullie.. en wie weet, wie weet hebben jullie wel de ultieme tip voor een ‘flawless skin’…

Hier komen ze:

1. Allereerst, welk product kies ik? BB, CC of foundation?
De BB in deze crème staat voor “beauty balm” of “blemish balm”. Een BB-crème is een getinte, hydraterende crème met iets meer dekking. BB-crèmes werken ook als primer en beschermen je huid tegen de zon én verminderen ze soms zelfs rimpels. 
CC staat voor “colour correcting” of “complexion correcting”: correctie van je kleur of teint. Dit product dekt iets beter dan een BB-crème maar is nog steeds lichter dan foundation. CC-crème werkt beter dan BB-crème als je een vale huid hebt of last hebt van ouderdomsvlekjes.

2. Kleurkeuzes ?.. Al die namen! Online bestellen is zo goed als onmogelijk.. want, ga ik voor honey, blush, beige, rose, cappuccino, almond, coffee, porcelain of nude…? En geloof me, dat zijn nog lang niet alle kleuren…

3. En dan de substanties…. gaan we voor een crème? Of een foam? Luchtig? Een verzorgende olie erin? Vettig? Droog? Of toch een compact powder? Hier is het belangrijk te weten welk huidtype je hebt, maar ook waar je voorkeur bij ligt.

4. Een spf-factor is een must. Toch? Voor een dagcrème wordt aangeraden minimaal SPF 30 te gebruiken. Wat de beste verzorging van de huid van je gezicht is toch een goede bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

5. Een primer. Is dat nu echt nodig? En breng ik die dan op voor of na de foundation? Primer breng je aan na je dagcrème, maar voordat je overige make-upproducten gaat aanbrengen. De primer is namelijk een barrière tussen de huid en de make-up. Zo wordt de huid beschermd tegen eventuele schadelijke invloeden van de make-up en het helpt ook om je make-up beter te laten zitten.

6. De finishing touch… gaan we voor shiny of mat of voor een natural glow?

Foundation
Shutterstock door Sunflowerr

7. Advies is duur. Want, in de winkel zijn ze er altijd van overtuigd dat de duurdere producten echt beter zijn en dé juiste teint hebben voor mijn huid…

8. Maar dan eenmaal thuis…. waar ik in de winkel met een helemaal happy face weg ging, thuis lijkt het bij het opbrengen net niet zo perfect te zitten als in de winkel…

9. Oh ja, het aanbrengen… in de winkel deden ze het met een ‘beautybrush’. Want dat zou zorgen voor een betere dekking. Maar met de vingers mag ook. Maar tegenwoordig zie je ook veel beauty-blenders (zo’n eivorming sponsje), wat ik tot op heden nog steeds niet geprobeerd heb.

10. Eenmaal aangebracht… heb ik het wel goed gedaan? Zien mijn collega’s geen rare overgang bij mijn kaaklijn of haargrens? Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je goed de foundation blend of vervaagt op plekken als je kaaklijn of haargrens. Gebruik hiervoor speciale blendsponsjes met een klein beetje water.

11. Shit, ik had toch nog een korstje op mijn kin… dat ziet er nu ineens wel heel uitgedroogd uit.. sterker nog, mijn hele gezicht lijkt toch droger met een laagje erop… ik doe vast iets niet goed…

12. Oh ja, een fixing spray. Ook zo’n begrip. Werkt dat nu? Met een fixing spray blijft je make-up langer op zijn plek zitten en het zorgt ervoor dat je er minder poederig uitziet.

Help! Foundation frustratie
Shutterstock door puhhha

En dan heb ik het nog niets eens over de rest van mijn make-up…. ik ben er gewoon niet handig in… dus, laat ik mijn wimpers gewoon maar eens in de zoveel tijd verven, zodat ik er zonder make-up in elk geval een beetje sprekend uit zie… En de meeste dagen sla ik een perfect egale teint maar over en houd ik het bij een dagcrème, een oogcrème, een mineral powder van Mac en een beetje mascara.

Maar heel, heel stiekem… droom ik nog steeds van zo’n perfect gebrusht gezicht met make-up die er in al zijn perfectie heel natuurlijk uit ziet. Dus mocht je tips hebben of me een professionele tutorial willen geven, ik houd me aanbevolen ?!

Wat is jouw ultieme foundationtip?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

10 thoughts on “Help! Foundation frustratie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.