De documentaire “de schooltuin” nu in de bioscoop

Op 8 oktober gaat de bijzondere documentaire De Schooltuin in première! Hierin zien we een groep acht- en negenjarige kinderen die een jaar lang aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten, fruit en bloemen. Zelf vond ik dit één van de leukste projecten op de basisschool. We volgen het complete proces; de grond, het zaaien, groeien, wieden, oogsten, bereiden en opeten. Het is een verhaal vol aanstekelijk plezier over het beleven, ontdekken én het zelf doen van zaaien en oogsten in De Schooltuin! Ik mag 2x 2 vrijkaartjes weggeven.

Het verhaal

De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. Van de makers van De Wilde Stad. Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken. De kijker volgt de ‘cycle of life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen, maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die, als het hek ’s avonds dicht gaat, op pad gaat….

Genre: familiefilm, natuurfilm
Lengte: 60 min.
Kijkwijzer: alle leeftijden
Gesproken taal: Nederlands

Regisseur: Mark Verkerk

Winactie 2×2 vrijkaartjes Schooltuin is gesloten

Met dank aan Triple P Entertainment mag ik 2x 2 vrijkaartjes voor deze vrolijke documentaire verloten. De winnaars zijn

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
De schooltuin filmposter

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

12 thoughts on “De documentaire “de schooltuin” nu in de bioscoop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.