Super Mario 3D All-Stars

Vier Mario’s 35e verjaardag met Super Mario 3D All-Stars

Dat ik Mario ken zolang ik leef is dus helemaal niet zo raar, als je weet dat Mario dit jaar zijn 35e verjaardag viert. Helaas geen groot feest met al zijn vrienden i.v.m. Covid-19, maar Nintendo laat het zeker niet onopgemerkt voorbij gaan. Speciaal voor zijn verjaardag brengt Nintendo het Limited Edition spel Super Mario 3D All-Stars uit; een bundel met de 3 grootste 3D-avonturen van Mario.

Super Mario 3D All-Stars

Super Mario 3D All-Stars

Deze speciale verjaardagsbundel Super Mario 3D All-Stars bevat de 3 golden-oldies games Super Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy. Alle drie de games zijn geoptimaliseerd voor de Nintendo Switch van nu, met verbeterde HD-graphics, Joy-Con-besturing en een muziekspeler met de epische soundtracks van alle drie de games!

Super Mario 64

Super Mario 64 werd Mario’s glorieuze debuut in de wereld van 3D. Het spel voor de Nintendo 64 werd op 23 juni 1996 uitgebracht in Japan en later in de rest van de wereld. In 2003 waren er al 11 miljoen exemplaren van het spel verkocht. Het spel is later ook uitgebracht voor de Nintendo DS.

Als het spel begint krijgt Mario een uitnodiging van Princess om haar kasteel te komen eten van haar zelfgebakken taart. Alleen als Mario bij aan het kasteel aan komt heeft Bowser de prinses opgesloten. Het is nu aan Mario om op zoek te gaan naar de 120 Power Stars en Princess Peach redden.

Super Mario Sunshine

Met Super Mario Sunshine gaan we naar het strand! In dit spel werd in oktober 2002 uitgebracht voor de Nintendo Gamecube, de opvolger van de Nintendo 64.

Als Mario naar het prachtige Isle Delfino voor een tropische vakantie vliegt met zijn vrienden, merkt Peach plots een schaduw op die erg lijkt op Mario in het introductie filmpje. Wanneer het vliegtuig landt op Delfino Airstrip, blijkt het eiland met modder vervuild. Ook het zonlicht is weg. Mario krijgt hier de schuld van en de opdracht om het eiland te redden ende zonneschijn terug te krijgen. Met de hulp van F.L.U.D.D., een watersysteem, kan Mario op unieke manieren door de werelden reizen dankzij de magische waterpomp!

Super Mario Galaxy

De voorloper op de Nintendo Switch is natuurlijk de Wii. Super Mario Galaxy werd in 2007 uitgebracht. Het spel won in 2007 de GameSpot’s Game of the Year. Na de uitgave van voorgangers Super Mario 64 en Super Mario Sunshine, het derde 3D-platformspel in de Mario serie. Er kwam zelfs een vervolg op die spel in 2010, Super Mario Galaxy 2, i

In Super Mario Galaxy gaat Mario op een intergalactische missie om Rosalina te helpen en prinses Peach te redden van Bowsers astronomisch machtige offensief. Negeer de zwaartekracht en spring over de planeten met de optionele bewegingsbesturing, of geef een Joy-Con-controller aan een vriend voor dubbel plezier in de Co-Star Mode!

Systeem: Nintendo Switch | Categorieën: Avonturenspel, Actiespel, Platformspel | Multiplayer-stand: Tegelijkertijd | Spelers: 1 – 2 | Releasedatum: 18-09-2020 | Leeftijdsclassificatie: 7 | Talen: Duits, Engels, Frans, Japans

Limited Edition

De gamecardversie van Super Mario 3D All-Stars (release op 18 september) is in de winkels verkrijgbaar tot en met 31 maart 2021, zolang de voorraad strekt. De downloadversie is tot en met 31 maart 2021 te koop. Zodra je de downloadversie via je Nintendo-account heb gekocht, kun je deze opnieuw op je systeem downloaden en spelen nadat je de software hebt verwijderd.

Wat vonden wij ervan?

Zelf heb ik als kind nooit een spel computer gehad, maar mijn vrienden wel. Al deze Mario spelletjes heb ik dan ook telbare keren bij hen gespeeld. Nu hebben mijn kinderen een Nintendo Switch en de Mario spelletjes zijn ook bij hen erg populair. Mooi is te zien, zeker in vergelijking met de spelletjes in Super Mario 3D All-Stars, hoe groot het verschil is in graphics en mogelijkheden. Bij het spel Luigi’s Mansion 3 viel ik stijl achterover. Misschien daarom ook dat Super Mario 3D All-Stars meer een mooi cadeautje is voor de oude Mario liefhebbers, om samen te spelen met hun kinderen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.