beauty producten

Beauty Weetjes – Ken jij de verschillen tussen deze beauty producten?

Ik ben zelf niet zo’n make-up type; beetje creme, mascara en eyeliner en ik ben klaar. Soms voor een feestje vind ik het wel leuk om iets extra te doen, maar ik hou het altijd simpel. Het komt ook wel een beetje om dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Er zijn zoveel soorten make-up, poeders en creme-tjes, dat ik het verschil soms niet meer weet… Maar weet jij het verschil? Test vandaag je make-up kennis of spijker hem (net als ik) even bij.

beauty creme

Misschien is dit voor jou gesneden koek of weet je ook niet altijd het verschil meer tussen alle producten. Ik heb er een paar voor je uitgezocht. Om jou te testen begin ik met een stelling bij elk product. Weet jij over welk product het dan gaat?

creme

Micellair water vs Tonic

Dit product is eigenlijk geen gezichtsreiniger

Uit deze vergelijking blijkt alweer meteen hoe weinig ik er vanaf weet. Want na wat google lees ik al meteen dat dit 2 heel verschillende producten zijn. Micellair water is namelijk een reinigingsproduct waarbij je op een milde manier je gezicht reinigt, zonder hard te boenen. In plaats van het schoonpoetsen breken de bestanddelen van het water de oogschaduw, mascara, eyeliner of wat je op je oog hebt af. Wanneer je wat van dit water op een wattenschijf je doet, hoef je het maar een paar seconde op je ogen te leggen. Het vet en vuil clusteren en als je zachtjes wrijft verwijderen deze.
Een tonic is een stuk minder mild en dat voel je vaak ook op je huid, omdat het een tintelend gevoel achter laat. Dit is de alcohol in het product. Hiermee haal je de laatste restjes vet en vuil weg. Het is dus eigenlijk een extra stapje in je reinigingsroutine, nadat je je gezicht hebt gereinigd.

creme

BB creme vs CC creme vs DD creme

Deze creme camoufleert, hydrateert en beschermt je huid

Ik dacht altijd dat de CC creme een opvolger was van de BB creme. De AA creme was waarschijnlijk al zo verouderd, dat die niet meer in de schappen te vinden was. Nu blijkt dat er ook een DD creme te zijn en allemaal net weer anders.
De BB staat voor Blemish Balm en is in eigenlijk vergelijkbaar met een foundation. De vloeibare creme egaliseert en camoufleert, maar is ook een gezichtsverzorgende creme met een hoge SPF, die je beschermt tegen zonnestralen. Ideale alles-in-een creme dus.
CC staat in dit geval voor Color Correcting of Color Control. Deze creme doet eigenlijk hetzelfde als de BB creme, maar heeft toch nog een extra pluspuntje; hij corrigeert de huidskleur. een beetje groen tegen roodheid of abrikoos om de grauwe huid op te frissen
Dynamic Do-all of Daily Defense is de DD creme en voor de wat oudere, rijpere huid. Er wordt ook gezegd dat DD creams vooral goed werken op je handen en voeten en minder geschikt zijn voor het gezicht.

Psst ik heb ook al een EE creme voorbij zien komen, nu alleen nog bij Estée Lauder. Deze Even Effect creme bevatten antioxidanten om de huid te voeden

creme

Primer vs concealer

Goede basis voor een mooie make-up

Een goede make-up begint bij de basis en daarvoor gebruik je dan een primer en een concealer. Toch blijken ook deze 2 producten net iets van elkaar te verschillen in gebruik en doeleinde.
Een primer is eigenlijk de basis die je aanbrengt onder je make-up. Het zorgt er voor dat je make-up er mooier uit ziet en langer blijft zitten. Ideaal voor lange dagen op je werk, een avondje uit of hete dag,
Terwijl je de concealer gebruikt voor de kleine plekjes die wat extra camouflage nodig hebben, zoals rode plekken rond de neusgaten of op de wangen, kringen onder de ogen en puistjes.

creme

Serum vs creme

Door het lage oliegehalte trekt het sneller in

Tot voor kort was voor mij nog niet duidelijk dat met de aanduiding serum, toch iets anders bedoelt werd dan alleen een fancy name voor weer een creme.
Serum lijkt wel degelijk iets anders te zijn en dat heeft te maken met de hoeveelheid olie in het product. Serum bevat zeer weinig olie en wordt daarom ook sneller door de huid opgenomen.
Een creme heeft een veel hoger oliegehalte en geschikt voor de normale, droge en rijpere huid.

Bij hoeveel stellingen wist jij over werk product het ging? Wist jij alle verschillen?

Spread the love

13 thoughts on “Beauty Weetjes – Ken jij de verschillen tussen deze beauty producten?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.