Zorgverzekering vergelijken

Welke zorgverzekering past straks het beste bij jouw gezin?

Het einde van het jaar is alweer in aantocht. Naast alle feestdagen betekent dat ook het moment om uit te zoeken of je het komende jaar wilt overstappen van zorgverzekeraar. Omdat er veel aanbieders zijn, kan het lastig zijn om een juiste zorgverzekering te kiezen. Welke past het beste bij de zorgbehoefte van je gezin? Omdat dit per jaar kan veranderen is het verstandig dit goed uit te zoeken met behulp van een zorgverzekeraar vergelijkingssite.

Zorgverzekering

In Nederland is het zo dat je verplicht bent om een basis zorgverzekering af te sluiten. Wel ben je vrij in het kiezen van deze verzekering. In het laatste kwartaal van het jaar maken de verschillende zorgverzekeraars bekend wat hun kosten voor het komende jaar zullen zijn. Tot aan 1 januari heb je dan de mogelijkheid om over te stappen van verzekeraar. Wil je dit doen, dan is het verstandig om de verschillende verzekeringen naast elkaar te leggen. Het vergelijken van zorgverzekeringen kan een flinke besparing opleveren van soms wel een paar honderden euro! Een zorgverzekering kun je voor jezelf afsluiten, maar ook in één keer voor je hele gezin. Vaak worden kinderen tot 18 jaar namelijk gratis meeverzekerd.

Zorgverzekering vergelijken

De vraag is dan altijd: Wat is de goedkoopste polis in 2022? Want naast de maandelijkse kosten, is het ook goed om te kijken naar de zorgbehoefte van je gezin. Omdat de kinderen gratis meeverzekerd worden, moet je dus niet alleen kijken naar wat je zelf nodig denkt te gaan hebben, maar naar de zorgbehoefte van de kinderen. Dragen de kinderen bijvoorbeeld een bril, lenzen of beugel? Vaak zijn hiervoor speciale voorwaarden om deze mee te verzekeren. Het is dus goed om er even voor te gaan zitten, voordat je de beslissing neemt om over te stappen van zorgverzekering.

Zoek naar helderheid

Probeer helder voor jezelf op een rij te zetten wat je denkt nodig te zullen gaan hebben het komende jaar. Dit is lastig, omdat je natuurlijk niet in een glazen bol kunt kijken naar de toekomst. Maar vaak kun je wel een inschatting maken, afgaande op je eigen gezondheid. Heb je bijvoorbeeld een zwakke rug, dan is een aanvullende zorgverzekering met voldoende fysiotherapie aan te raden. Of heeft je kind straks een beugel nodig. Vaak moet je hiervoor namelijk al een jaar een aanvullende tandartsverzekering hebben, voordat deze wordt vergoed. Probeer dus een verzekeringspakket samen te stellen die het dichtst al jouw wensen benadert.

Ook is het een idee om met vrienden en kennissen ervaringen uit te wisselen over hun keuze van zorgverzekering. Hiermee beperk je de risico’s om voor verrassingen te komen staan. Als je een beeld voor je gezin hebt gevormd, is de belangrijke volgende stap de daadwerkelijke vergelijking te gaan doen op het internet.

Blijf alert

Een advies dat wellicht overbodig is, maar toch benoem ik het nog even: toets elk jaar zorgvuldig je zorgverzekering. Naast dat de kosten en voorwaarden van de polissen veranderen, verandert de zorgbehoefte van je gezin uiteraard ook. Zet daarom alles op een rijtje en win advies in bij familie en vrienden en doe een goede vergelijking online. Zo voorkom je dat je volgend jaar teveel betaalt of voor onverwachte hoge kosten komt te staan.

Uitgelichte foto: Canva

Spread the love

24 thoughts on “Welke zorgverzekering past straks het beste bij jouw gezin?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.