De voordelen van kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen

Je gevel is het visitekaartje van je huis. Naast een mooie steensoort zijn goed onderhouden raam- en deurkozijnen ook van belang. Wil je hier niet te veel onderhoud aan, dan zijn kunststof kozijnen een goede oplossing. UPVC of niet-geplastificeerd polyvinylchloride is een standaardmateriaal dat wordt gebruikt in ramen en deuren. Wat hier de voordelen van zijn zetten we even op een rijtje!

Aanpasbare kunststof kozijnen

Door ontwikkelingen in het productieproces van kunststof kozijnen, ben je niet langer beperkt tot alleen de kleur van het kozijn. Bij het kiezen van een kunststof kozijn is er ook veel keuze in vormen, stijlen en imitatie-effecten zoals houtnerf. Meestal gebruiken de fabrikanten de RAL-kleuren om de kunststof kozijnen te kleuren via poedercoating. Maar de keuze voor de kleur is veel breder en alles is mogelijk.

Weinig onderhoud

Eén van de grootste voordelen van UPVC is dat het een onderhoudsarm materiaal is. In tegenstelling tot natuurlijke materialen, hoef je het dus niet om de zoveel jaar te schuren, lakken en verven. Kunststof kozijnen gemaakt van UPVC kunnen tientallen jaren meegaan zonder enig teken van verwering. Het enige onderhoud is schoonvegen met zeepsop om vlekken te voorkomen en vuil te verwijderen.

Duurzaamheid van kunststof kozijnen

De gemiddelde levensduur van UPVC-ramen kan variëren van 40-80 jaar, wat dus erg duurzaam is. Maar de kunsttof kozijnen worden tegenwoordig grotendeels gemaakt van gerecyclede materialen. Dit draagt op deze manier ook bij aan een ​​minimale impact op het milieu. Het is ook mogelijk om de oude UPVC te recyclen. Het materiaal kan dan hergebruikt worden in producten zoals leidingen, sanitair en meer.

Kunststof als materiaal is ongelooflijk sterk. Hierdoor zijn de kunstof kozijnen bestand tegen de meest extreme elementen van de natuur. Het grote voordeel is dat de kunststof deuren en kozijnen niet snel aangetast worden door rot en corrosie en vervangen hoeven te worden. Dit kan zeker voordelig zijn in de buurt van de kust, waar een hoog zoutgehalte problematisch kan zijn. De UPVC-coating is ook beschermd tegen ultraviolette (UV) stralen. Zo voorkom je dat het kunststof kozijn vervaagt bij langdurige blootstelling aan de zon.

Ventilatie

Kunststof kozijnen zijn leverbaar in verschillende raamstijlconfiguraties. Hierbij bieden zij een efficiënt ventilatiesysteem met een effectieve luchtstroom naar een kamer. Een effectieve raamconfiguratie wordt ‘kantelen en draaien’ genoemd. Deze bestaat uit een opstelling met twee ramen die je in twee afzonderlijke richtingen kan openen voor tochtvrije ventilatie. Warme lucht kan ontsnappen door de boven- en zijopeningen. En bij het volledig openen kun je de hele kamer snel ventileren. Maar ook zeer handig voor reiniging van de ramen en kozijnen.

Geluidsisolatie

Het UPVC-materiaal werkt, in combinatie met dubbele beglazing, om de hoeveelheid geluid die jouw huis binnen kan komen te verminderen. De meeste UPVC-ramen en -deuren zouden het externe geluid met 50% moeten verminderen in vergelijking met traditionele tegenhangers.

Beveiliging en isolatie

De veiligheid van een eigendom of huis is van het grootste belang voor elke raam- of deurinstallatie. Dit is de reden waarom kunststof kozijnen de verwachtingen overtreffen met een ultralicht maar stevig frame. In combinatie met verschillende vergrendelingscombinaties en een dubbele beglazing zal voorkomen dat een indringer inbreekt. De keuze van de gebruikte materialen is ook van invloed op de warmte- en raamenergieclassificatie van het huis. UPVC is een lage warmtegeleider. Dit betekent dat het, wanneer het correct is aangebracht, een gesloten luchtsysteem vormt. Op deze manier kan het warmteverlies tot een minimum worden beperkt.

Brandvertragend

De bouwregelgeving stelt dat kozijnen voor ramen en deuren gemaakt moeten zijn van brandwerende materialen die externe branduitbreiding voorkomen. UPVC is een materiaal dat volgens de bouwvoorschriften vereist is om te voldoen aan het brandveiligheidsprotocol. Dit betekent dat het materiaal de primaire route 30 minuten openhoudt in het geval van een brand.

Meer informatie over kunststof kozijnen

Wie interesse heeft in kunststof kozijnen, hetzij voor nieuwbouw, hetzij voor een renovatieproject, vraagt het best vrijblijvend een prijslijst kozijnen kunststof op bij een raamspecialist of online bij https://www.kunststofkozijn.net

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.