Kinderen lenzen

Hier moet je rekening mee houden bij lenzen voor kinderen

Wil je brildragende kind ineens lenzen? Veel ouders hebben hier hun twijfels bij, maar lenzen bij kinderen is helemaal niet ongewoon. Kinderen vinden hun bril soms niet zo fijn en hij zit bijvoorbeeld alleen maar in de weg tijdens het spelen op kinderfeestjes. Er zijn wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij de juiste keuze. Benieuwd welke factoren dit zijn? Lees dan vooral verder! 

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen lenzen dragen?

Het is begrijpelijk dat jij je als ouder afvraagt vanaf welke leeftijd lezen nu eigenlijk verantwoord zijn. Als wordt gekeken naar de ontwikkeling van het oog, dan kunnen kinderen lenzen dragen vanaf de leeftijd van acht jaar. Voor die tijd is het nog mogelijk voor kinderen om een lui oog te ontwikkelen. Dit is niet schadelijk voor de groei van de ogen van je kind.

Hoe verantwoordelijk je kind is, is een belangrijke factor om mee te nemen in de keuze voor lenzen. Je kind zal namelijk hygiënisch om moeten gaan met het indoen, uitdoen en ze ook goed moeten schoonmaken. De leeftijd waarop kinderen klaar zijn voor al deze taken wisselt per kind.

Wat zijn de voordelen?

Met lenzen is het voor kinderen veel fijner om te spelen en sporten. Ze hoeven zich niet druk te maken over hun bril die af kan vallen. Daarnaast wordt het gezichtsveld van je kind groter. Ten slotte zie je met lenzen altijd scherp en heb je geen last van vieze of beslagen glazen. 

Welke lenzen zijn geschikt voor kinderen?

Lenzen worden meestal op maat gemaakt naar de ogen van de gebruiker. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Er zijn dus geen speciale lenzen voor kinderen. Je hebt vele soorten en varianten. Welke geschikt zijn voor je kind, hangt af van de staat van de ogen en specifieke wensen die je eventueel nog hebt.

Lenzen kopen voor je kind?

Denk je dat je kind er helemaal klaar voor is? Ga dan langs een contactlensspecialist voor een oogmeting. Je kunt geen lenzen bestellen op basis van oude meetgegevens voor een bril. Hier is echt een aparte meting voor nodig. Aan de hand van de oogmeting kan de contactlensspecialist advies geven over wat het beste past bij jouw kind.

Uitgelichte foto: Unsplash

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.