Hoe vermaak je je tijdens quarantaine?

5x Hoe vermaak je je tijdens quarantaine?

Het lijkt ons nu allemaal te overkomen, er komt een moment waarop je samen met je kinderen in quarantaine komt te zitten. Zo ook bij ons vorige week. Gelukkig hebben we wel alleen wat milde klachten en vermaken wij ons samen prima met de Olympische Spelen op de TV en af en toe een spelletje tussendoor. Toch kan het voorkomen dat je af en toe een verveelmomentje hebt. Hier 5 tips om de quarantainetijd samen door te komen.

#1 Samen spelletjes spelen

Mijn meiden zijn dol op spelletjes. Het liefst zijn dit spelletjes op de Nintendo Switch, maar als de schermtijd op is, dan spelen ze ook graag een leuk spelletje. We hebben gelukkig een kast vol met leuke kaart- of bordspellen. Sommige spelletjes zoals bijvoorbeeld Exploding Kittens en Lift Off speel je lekker snel achter elkaar. Maar zeker als je toch de hele dag in quarantaine zit, kun je ook gaan voor een spel dat wat langer duurt. Denk bijvoorbeeld aan Monopoly of Bankroet. Op deze manier vliegt te tijd voorbij.

#2 Samen bakken

Al in de vorige lockdowns werd samen in de keuken iets lekkers bakken een echte activiteit die iedereen oppikte. Het bakken van iets lekkers heeft namelijk meerdere voordelen. Ten eerste ben je lekker samen een tijdje bezig met alle voorbereidingen. En als je taart of cupcakes helemaal afgebakken zijn, kun je ze ook nog leuk versieren. Maar het allerleukste is natuurlijk als laatste als je het mag opeten.

#3 Tijd goed besteden

Natuurlijk kun je heel veel leuke dingen samendoen als je met z’n allen in quarantaine zit en je uiteraard niet te ziek voelt. Maar ook kun je er voor kiezen om deze tijd goed te gebruiken en te beginnen aan een klus waar je anders niet aan toe komt. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van al het speelgoed, de zolder of je kledingkast. Nu je nergens heen kan of iets moet, is dit het moment om je in zo’n klus eens aan te pakken. Het hoeft ook niet in 1 dag af, je hebt er tenslotte 7 om het af te ronden.

#4 Let’s go to the movies

De bioscopen zijn al een tijdje gesloten, maar met alle streamingdiensten die tegenwoordig beschikbaar zijn, is er altijd wel een leuke film te vinden om samen te gaan kijken. Kijk bijvoorbeeld eens een film waar jij als kind graag naar keek, misschien vinden je kinderen het ook wel leuk. Misschien heb je nog wel ergens een stapel DVD’s liggen met films die je vroeger graag keek. Maak er een marathon van en zorg dat je genoeg popcorn en limonade hebt klaarstaan. Succes verzekerd, heb je zo een leuke dag.

#5 Quarantaine Verveelpot

En mochten er dan toch momentje zijn waarop iedereen zich verveelt, zorg dan voor een pot vol briefjes met leuke activiteiten die jullie kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een tekenchallenge, een verkleedpartij of gezellige een beautymomentje met een lekker maskertje of een nieuw lakje op je nagels. Het belangrijkste is dat je deze periode thuis goed en gezellig met elkaar doorkomt.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

One thought on “5x Hoe vermaak je je tijdens quarantaine?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.