Een goed rolgordijn past altijd overal in huis

Een goed rolgordijn past altijd overal in huis

Rolgordijnen kunnen op veel manieren worden toegepast. Ze zijn dan ook in veel verschillende kleuren en designs verkrijgbaar. Dit maakt dat ze passen in zowel een klassiek als een modern interieur. Ook is het mogelijk om met een rolgordijn een ruimte te verduisteren of te kiezen voor juist een rolgordijn met een lichtdoorlatende stof. Zo is er voor elke ruimte wel een rolgordijn te vinden dat goed past.

Een goed rolgordijn past altijd overal in huis

Rolgordijn in de woonkamer

Voor woonkamers, maar ook kantoren kies je vaak voor een gordijn met een lichtdoorlatende stof. Zo wordt er nog wel licht doorgelaten, maar voorkom je dat mensen van buiten naar binnen kunnen kijken. Mooie transparante rolgordijnen zijn dan ook lichtdoorlatend, maar zijn door de open structuur ook doorzichtig. Een ander groot voordeel van een transparante stof is dat ze vlamvertragend zijn. Dit geeft toch ook een veilig gevoel.

Rolgordijn in de slaapkamer

Een verduisterend rolgordijn is ideaal voor in in slaap- en kinderkamers. Deze laat geen enkel licht door en hebben vaak ook een goede isolatiewaarde. In feite is een rolgordijn met verduisterende stof een vorm van binnenzonwering. Bepaalde rolgordijnen bestaan uit een lichte of gemetalliseerde stof. In de regel bestaat de stof uit twee lagen, maar die kan tot een factor vier verhoogd worden. Bij meerdere lagen wordt de isolerende en zonwerende factor verhoogd. De hoogste isolatiewaarde wordt bereikt wanneer men kiest voor een rolgordijn met zijgeleiding. Het gordijn sluit dan nauw aan het kozijn omdat het in een strip loopt.

Keuken, Badkamer en Kantoor

Rolgordijnen met screendoek worden veel gebruikt bij vochtige ruimtes, zoals de badkamer en keuken, maar ook in kantoren. De stof is een samenstelling van Polyestergarens en PVC. Screendoek is vlamvertragend en houdt voor een deel het felle zonlicht tegen. Screendoek is dankzij de samenstelling ook geschikt voor vochtige ruimtes.

Bediening

De keuze voor een rolgordijn is ook vaak omdat deze zich gemakkelijk laat bedienen. Handmatige bediening werkt met een koord of ketting aan één zijde van het raam. Het systeem werkt met een rol en een katrol. Naast handbediening bestaan er elektrische varianten. De elektrische motor is dan ingebouwd in het ophangsysteem. Het systeem zorgt voor een geruisloze wijze van op- en afrollen van het gordijn. Gemak dient de mens want de bediening kan met een schakelaar, afstandsbediening of met de smartphone. In kantoren wordt dikwijls gebruik gemaakt van sensorschakeling en zijn alle ramen met dezelfde raambedekking gekoppeld.

In welke kamer heb jij een rolgordijn hangen?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.