Nijntjes voorleesfeest tijdens de Nationale Voorleesdagen

Nijntjes Voorleesfeest tijdens De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is een feest voor groot en klein. Deze speciale momentjes samen met je kind kun je niet vaak genoeg doen. Voorlezen heeft heel veel voordelen en vandaar ook dat vandaag De Nationale Voorleesdagen van start gaan. Thuis hebben we altijd graag voorgelezen uit de boekjes van Nijntje. Ter ere van Nijntje haar 65e verjaardag is er nu een mooie bundel uitgebracht; Nijntjes Voorleesfeest! Het is dubbel feest, want ik mag ook een exemplaar verloten!

Nijntjes voorleesfeest tijdens de Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen worden sinds 2004 georganiseerd. Het doel is om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Hierbij gaat het dan ook met name om de doelgroep ouders van kinderen tussen ½ en 6 jaar. Tijdens deze Voorleesdagen staan dan ook met name de Prentenboeken in het middelpunt.

Prentenboeken top 10 Nationale Voorleesdagen

Prentenboek van het Jaar

Het Prentenboek van het Jaar wordt jaarlijks gekozen uit het complete aanbod van peuterboeken van het voorafgaande jaar. Een jury van bibliothecarissen heeft als belangrijkste criterium dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, ook voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen. Dit jaar is het van het Jaar de Moppereend van Joyce Dunbar met de illustraties van Petr Horacek.

Moppereend Nationale Voorleesdagen

Het Nationale Voorleesontbijt

De Nationale Voorleesdagen wordt afgetrapt met Het Nationale Voorleesontbijt op basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven door het hele land. Hiervoor worden verschillende bekende Nederlanders of lokale helden uitgenodigd om voor te komen lezen en zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden.

Nijntjes voorleesfeest

Misschien wel één van de meest voorgelezen boekjes in Nederland, maar ook op andere plekken op de wereld, zijn de boekjes van Nijntje. Dit jaar is het maar liefst 65 jaar geleden dat het eerste Nijntjeboek verscheen. Speciaal voor deze gelegenheid is er een mooie verzamelbundel uit gegeven; Nijntjes voorleesfeest. In dit dikke voorleesboek zijn 5 klassieke nijntje-verhalen gebundeld.

Nijntje Voorleesfeest

Deze mooie bundel zal ook weer zorgen voor uren voorleesplezier. De kleurige leeslinten geven nog een extra feestelijk tintje aan dit boek.

Winactie Nijntjes voorleesfeest is gesloten

Deze 2 mooie gelegenheden combineren we in een leuke winactie. Ik mag namelijk een exemplaar weggeven van de bundel Nijntjes Voorleesfeest! De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

96 thoughts on “Nijntjes Voorleesfeest tijdens De Nationale Voorleesdagen

 • Tamara Jongkees says:

  Wij lezen erg graag voor. Momenteel is ‘Met jouw pootje in het mijne’ favoriet bij onze oudste. Het Nijntje voorleesboek lijktmij erg leuk voor hem en zijn broertje.

 • Kristel Gubbels-daemen says:

  Lijkt me geweldig voor onze dochters. Vooral de jongste is helemaal fan van Nijntje. Hier is een favoriet leesboek jip en Janneke.

 • Majonne Twigt says:

  Ons favoriete boek was vroeger “slaap maar fijn, bouwterrein” . Maar tegenwoordig lezen we van alles voor, ook aan dochter van 11. Bv de gorgels, Foeksia, wiplala.
  Dit boek zou heel leuk zijn voor mijn neefje of de schoolbieb.

 • Eerst wordt er een nieuw verhaaltje voorgelezen uit “Elke dag Dikkie Dik”
  maar daarna mag ons meisje zelf nog een boekje uitkiezen, en jawel, dan is Nijntje aan de beurt, een van de “erfstukken” uit de familie, helemaal beduimeld en afgekloven….

 • erg leuk om tijdens oma-dag voor te lezen aan mijn kleinkinderen, ze willen nog steeds voorgelezen worden uit het voorleesboek van hun moeder: Jip en Janneke

 • Betti Scheringa says:

  Superleuk
  Lees graag voor
  Jongste dochter dol op kikker, oudste leest op moment zelf julius zebra en lees haar voor uit pinkeltje
  Gastkinderen lees ik graag nijntje en woezel en pip en dikkie dik voor

 • Ook hier is lezen zeker favoriet! Nijntje en Jip&Janneke blijven tijdloos maar ook Dikkie Dik wordt graag gelezen. En elke avond na het eten lezen we samen uit de kinderbijbel. Dit Nijntje boek zou dan ook een hele mooie aanvulling zijn en tevens een goed cadeau; mijn dametje van 3,5 is zo goed als zindelijk!

 • Anja Remmits says:

  Favoriet zijn hier vele boeken. Deze mama houdt van (voor)lezen, waardoor dat de kids ook graag een boek pakken om voor te lezen. Nijntje, boekjes van marianne busser en ron schroder, boeken van vivian den hollander, ….
  Momenteel kiest de oudste telkens het boek klein duimpje van dick bruna om voor te lezen.
  De kinderen leren ook dat lezen leuk is !!

 • We hebben meerdere favorieten hier. Waarom beperken tot 1 serie. De kleine wilt graag dat ik voorlees uit de verhalen van Borre. Ook vind hij de boeken van Nijntje en Dikkie Dik leuk om uit voorgelezen te worden.

 • Dorian Nicolai says:

  Ik lees mijn kleinzoontje graag voor.. de liefde voor boeken wordt hem met de paplepel ingegoten? ! Hij is dol op Nijntje en de Bobbi boekjes: tja, grote avonturen beginnen klein..Ik loot graag mee!

 • Wat een leuke winactie! Hier een klein jongetje thuis die dol is op nijntje. Ikzelf vind Jip en Janneke heel leuk om voor te lezen, mede omdat ik dan niet 5x achter elkaar hetzelfde verhaal hoef voor te lezen…

 • Mijn zoontje is gek op njjntje en omdat hij een kleine taalachterstand heeft helpt voorlezen hem om te verbeteren. Het zou echt leuk zij. Om deze boek te winnen.

 • Judith Veldhuizen says:

  Wat ontzettend leuk. Vanmorgen het boekje moppereend nog gehoord bij de muziekles muziek op schoot. Ons zoontje is dol op boekjes en dol op nijntje dus dat boekje ontvangen zou erg leuk zijn

 • Galinka van Bokhorst says:

  Wat een leuke winactie weer. Ik doe graag mee, omdat voorlezen zeer belangrijk is voor de taalontwikkeling. Mijn favoriete voorleesboek is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen van de Voorleesexpress waar ik bij voorlees. Mijn favorieten zijn dan slurfje past op het ei van Dr. Seuss, de boeken van Nijntje, Dikkkie Dik en bij de oudere kinderen ook het molletje die wil weten wie er op zijn hoofd heeft gepoept en de gruffalo.

 • Tof!

  Ik heb eigenlijk niet 1 boek dat favoriet is,
  Mijn dochtertje van anderhalf vindt het gewoon heel leuk als ik voorlees!

  Wij lezen voornamelijk uit;
  Jip en Janneke,
  Nijntje
  En boeken van Marianne en Ron

  Het zijn vaak kleine verhaaltjes die makkelijk en lekker voor te lezen zijn!

 • Lynn Mahieu says:

  Het boek ‘de dierendokter’ is hier grote favoriet. Een interactief boek dat hier steeds een lach tevoorschijn toont. Ook Nijntje doet mijn dochter lachen en dus doe ik graag mee voor dit toffe boek!

 • Ik doe mee! Maar mijn favoriete boek om voor te lezen… Oef. Lastig kiezen! Ik ben dol op Kikker, de Gruffalo, Rupsje Nooitgenoeg… Ik kan niet kiezen! Gelukkig mag ik als juf veel voorlezen <3

 • Heerlijk hè die voorleeadagen! Niet dat ik extra voorlees, dat doen we op zich iedere dag, maar alle aandacht voor die boeken, de aanbiedingen en aanraders! Ik vul meteen ons verlanglijstje aan voor verjaardagen en de sint ?
  Ik doe heel graag mee voor het Nijntje voorleesboek, Nijntje is hier thuis één van de blijvende favorieten ❤ Waar heb je de Nijntjemok gekocht?

  Fijne voorleesweek!!

  • Oh en nog vergeten het favoriete voorleesboek van ons pleegdochtertje is alles van lieselotje én opa pannenkoek, van onder pleegzoontje nijntje, kikker en woezel en pip en onze grote pleegzoon is ook nog gek op voorlezen van Nijntje tot aan de boeken van Tonke Dragt, als ik maar voorlees… ? In ons pleeggezin blijven altijd hele kleine kindjes dus voorlezen mag ik de komende jaren nog in overvloed ❤

 • Ik doe graag mee voor mijn allereerste kleinkind wat in aantocht is. Heb met de a.s. baby nog geen favoriet voorleesboek natuurlijk, maar mijn dochters konden nooit genoeg krijgen van Jip en Janneke

 • Oh wat super leuk! Ik zou deze graag willen winnen voor mijn nichtje van bijna 2 die het heerlijk vind om boekjes voorgelezen te krijgen (vooral plaatjes kijken natuurlijk ;)) Haar favoriete boekje van nu is: Nijntje op de boerderij. Ze is helemaal gek van dieren en kan veel van de dierengeluidjes al na doen.

 • ik las voor mijn kinderen altijd voor uit Dikkie Dik en Nijntje,
  Nu wordt ik voor het eerst oma en wil graag een mooie boekenverzameling aanleggen voor mijn kleinkind(eren) en daar past dit pakket perfect in !

 • Onze oudste ( bijna 4) was gek op het boek mama! Heerlijke kinderhumor:) verder vind ze het boek Alfie en Annie Rosie prachtig.. een klein meisje wat ondeugend/onhandig is en grote broer die van alles probeert te leren. De jongste( bijna 1 jaar) komt in de Nijntje boeken fase.

 • Marianne van den Hoek says:

  De kleinkinderen zijn net zo dol op Nijntje boeken als hun ouders waren. Ik doe graag mee met deze winactie, opa en oma lezen nog steeds graag voor 🙂

 • Altijd leuk! Rupsje Nooit genoeg blijft toch echt een van mijn favoriete voorleesboeken. Mijn dochtertje vindt heel veel leuk waaronder Nijntje, de boeken van Muis, Boer Boris en een boek over een ondeugend Geitje.

 • Chantal den Haan says:

  Tja geen twijfel over mogelijk dat is het voorleesboek Floddertje van Annie M.G Schmidt!!! Mijn bijnaam is ook Floddertje hihi?Fingers crossed ?

 • Onze eerste kleine kan ieder moment geboren worden en ik wil hem/haar ook heel veel gaan voorlezen! Het boek wat ik als allereerste op de verlanglijst heb gezet, toen ik nog maar nét zwanger was, is rupsje nooitgenoeg. Lief verhaal, met veel interactie door de rupspop. Op dit moment moet ik nog maar hopen dat iemand die voor ons gekocht heeft. Een hele stapel Nijntjes hebben we wel al, want ook die zijn geweldig! Toevallig hebben we de verhalen van deze bundel nog niet, dus deze zou een super aanvulling zijn!

 • Jess Kniest says:

  Ik (en mijn kids) ben dol op de leeftijdgerichte voorleesboeken, oftwewel Het grote voorleesboek voor rond de … jaar. En onze kleine man van 6 maanden is dol op Nijntje en geluidenboeken

 • Marja Legius says:

  Lijkt me superleuk om voor te mogen lezen aan mijn kleindochtertje. En nu het 2e kleinkind op komst is zal het boek nog vaak ter hand genomen worden om voor te lezen

 • Loes van der Hek-den Harder says:

  Wat grappig, deze winactie, want toevallig zette ik gisteren alle Nijntje-boekjes op het verlanglijstje van mijn dochter Tess, die 23 maart 1 jaar wordt. Ze is dol op lezen. Ze leest zelf knisperboekjes, en ook boeken met geluid doen het goed. Maar ze heeft ook een knuffel van Nijntje en herkent haar op plaatjes. Deze bundel is dus een geweldig cadeau voor haar!

 • Wat een geweldige mooie prijs is dit om samen heerlijk van te genieten. Wij lezen vaak voor aan onze kleinzoon Bjorn. Hij geniet er erg van en vind het altijd super leuk. De boeken van Dikkie Dik, Woezel en Pip en Nijntje vind hij fantastisch en je ziet aan zijn ogen en zijn hele houding dat hij dit prachtig vind. Ik doe er super graag voor mee!!

 • Wauw, wat een leuke winactie! Alle Nijntje boekjes zijn hier favoriet, naar bed met nijntje, Nijntje op de boerderij en Nijntje en de wilde dieren?

 • Ontzettend leuk voor mijn kleinste mannetje die volgende maand zijn 2e verjaardag viert! Hij krijgt steeds meer interesse in boekjes lezen! ? Verhaaltjes van nijntje lezen we graag, maar ook kikker, bobbi en kijkboekjes zijn favoriet!

 • Ik doe graag mee. Ik heb nog geen favoriet voorleesboekje. Ons kleintje wordt pas begin juli geboren. Vind het wel super leuk om dit boekje te winnen!

 • Voorlezen is écht mijn favoriete moment, datis echt even genieten 🙂 en de verhalen van Nijntje zijn favoriet! Heerlijk herkenbaar wat zij allemaal beleeft, daarom doe ik maar wat graag mee voor mijn dochtertje Flore <3

  Groetjes Fenny

 • Marja Legius says:

  Dit boek zou ik heel graag aan mijn kleindochter voor willen lezen. Zelf vond ik het boek Wie heeft er op mijn kop gepoept geweldig om voor te lezen aan mijn kinderen

 • Nicole Mutten says:

  Leuk, mijn kleindochter luistert ademloos naar mij als ik voor lees.
  Het valt mij op dat sommige boeken gewoon niet “lopen” qua zinnen
  dus heerlijk, ik verheug me er nu al op.
  En nijntje is erg favoriet ook in knuffels

 • Wij zijn dol op boekjes, we lezen Fenna iedere avond voor. Haar favoriete boekjes zijn die van Bobbi. Bobbi viert feest wordt het meeste gekozen. Haar broertje Sepp van één is dol op geluidenboekjes. Maar ook kijkt hij graag naar alle plaatjes in de boeken.

 • Onze zoon is helemaal gek op jip en Janneke. Onze dochtertje heeft nog geen lievelingsboek. Ik weet zeker dat ze het boekje van nijntje erg leuk gaat vinden.

 • Als biebmoeder op de school van mijn jongens weet ik zeker dat deze boekjes een groot succes gaan zijn bij ons vaste voorleesuurtje in de week.

  Op de vraag wat ons favoriete voorleesboek is op dit moment toch wel spekkie en sproet

 • Trezie Meuwissen says:

  Wat een leuke winactie! ♥
  Ons favoriete boek (misschien ken je deze zelf nog van vroeger) is Rupsje Nooitgenoeg. Net als Nijntje (waar we nog geen boekje van hebben) een echte klassieker!

 • Wat een leuke winactie! Nijntje is een echte klassieker en altijd goed.

  Mijn favoriete voorleesboek op het moment is ‘Soms zie ik 1000 lichtjes’. Er zitten verhaaltjes in met herkenbare situaties. Met name voor mijn oudste dochter die net naar de basisschool gaat. Haar favoriete voorleesboek is op dit moment denk ik ‘speuren in de dierentuin’. Maar eigenlijk kiest ze elke keer iets anders. De jongste daarentegen wil alleen maar Pip! Woezel en Pip dus 😉

 • Heel graag doe ik mee voor dit leuke boekje van nijntje .
  Leuk om voor te lezen aan mijn kleinkinderen.
  Ze zijn allemaal nogal fans geweest en nog zijn van dat konijntje. Mijn favoriete voorleesboek is op het moment: De mooiste verhaaltjes voor het slapen gaan, een leuk voorleesboek voor een nacht vol zoete dromen.
  Ik volg op bloglovin en waag een kansje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.