Een PVC-vloer in elk design

Een PVC-vloer in elk design te vinden

Een pvc-vloer is van vinyl en heeft een wat minder imago, want het is geen echte houten vloer maar eentje van kunststof. Het wordt gezien als een goedkopere vloerbedekking ter vervanging van laminaat of een tegel. De vraag is of dat terecht is. Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over de mogelijkheden van kunststofvloeren.

Een PVC-vloer in elk design

PVC is geen laminaat

Het verschil met laminaat is dat een pvc-vloer volledig bestaat uit kunststof. Laminaat heeft verschillende houtlagen met een toplaag van kunststof. Het leggen van de vloeren heeft een gelijkenis indien gebruik wordt gemaakt van de klikvariant. Pvc-vloeren kunnen echter ook gelijmd worden. Het voordeel van lijmen is dat de vloer gladder is en een hogere geluidsisolatie heeft in vergelijking met een zwevende vloer. De prijzen voor een pvc- of laminaatvloer zijn ongeveer hetzelfde.

Natuur vinyl

Linoleum is ook een vergelijkbaar product. Het is in tegenstelling tot een vinylvloer geproduceerd uit natuurlijke en gerecyclede materialen. Het is een harde vloer in vergelijking met vinyl. Ook de linoleum vloer is er in een klikvariant of wordt gelijmd. Er is wel een redelijk prijsverschil tussen een linoleumvloer en een pvc-vloer. Linoleum kost gemiddeld 35 euro per vierkante meter. Wil je een pvc-vloer bestellen? dan moet je rekenen op ongeveer 25 euro.

Welk design voor de pvc-vloer?

Pvc-vloeren zijn in alle designs te verkrijgen. Kies je voor een parket look dan is de vloer nauwelijks te onderscheiden van een echte parketvloer. Hetzelfde geldt voor het tegeldesign. In plaats van een harde vloer is een vinylvloer zacht en isolerend. Toch is vinyl een goede warmtegeleider en dus uitermate geschikt voor vloerverwarming. De vloer is afgewerkt met een beschermlaag. Het verhoogt de duurzaamheid, maar zorgt ook voor een eenvoudig onderhoud. Wie wil dat nou niet?

Lees ook: 3 dingen die je niet wist over vloerisolatie


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

One thought on “Een PVC-vloer in elk design te vinden

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.