Met deze tips kun jij het langste weg met de kinderen met zo min mogelijk vrije dagen

Met deze tips haal je het optimale aantal vakantiedagen uit jouw vrije dagen en de verplichte dagen

Af en toe komt er een persbericht binnen, waarvan ik denk dat iedereen het zou moeten weteen. Zo ook het bericht dat ik van TravelHunter kreeg. Zij zochten namelijk uit hoe je het aankomende jaar het meeste haalt uit je eigen vakantiedagen en de verplichte vrije dagen. Als je het goed aanpakt kun je in 2020 van 27 maar liefst 54 vrije dagen maken! Lees snel hoe je dit voordeel kunt halen en er het optimale uit kan halen voor wat QFT!

Met deze tips haal je het optimale aantal vakantiedagen uit jouw vrije dagen en de verplichte dagen - Shutterstock

Reizen met kleine kinderen

In Nederland heb je wettelijk gezien recht op 20 vakantiedagen als je fulltime werkt. De meeste werkgevers zetten daar nog een aantal dagen bovenop. Als je 27 vakantiedagen hebt, kun je in 2020 in principe 54 dagen op vakantie als je de feestdagen en de weekenden meerekent. Reis je met kleine kinderen die nog niet naar school gaan, dan kun je hier handig gebruik van maken. 

Vakantiedagen Kalender - Reizen met kleine kinderen - TravelHunter.nl
Vakantie dagen Vrije dagen - Reizen met kleine kinderen

Reizen met schoolgaande kinderen

Reis je met schoolgaande kinderen, dan heb je minder flexibiliteit in data, maar ook dan kun je deze truc uithalen. Een groot deel van de feestdagen valt namelijk in de schoolvakanties.  

In de meivakantie is het meeste voordeel te behalen. Koningsdag valt op een maandag en Bevrijdingsdag op de dinsdag daarna. Dit is eens in de 5 jaar een vrije dag en zo ook in 2020. Door de dagen rondom deze feestdagen vrij te nemen, kun je maar liefst 16 dagen weg voor maar 8 vakantiedagen. Datzelfde kun je doen rondom Kerst en Oud & Nieuw. En de meeste scholen hebben ook Goede Vrijdag en de vrijdag na Hemelvaartsdag vrij. Doe er je voordeel mee!

Kalender - Reizen met schoolgaande kinderen
Vrije dagen 2020 - Reizen met schoolgaande kinderen

Ik hoop dat jullie hier ook iets hebben aan deze slimme tips en er volgend jaar lekker veel op uit kunnen met je kinderen en het gezin. In onze hectische levens is het goed om af en toe tijd te maken voor elkaar en een mini-vakantie er tussendoor te plannen.

Heb jij je vakantiedagen in 2020 al gepland?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.