4127_D006_00013-00014_R_COMPJim Carter stars as Charles Carson in DOWNTON ABBEY, a Focus Features release. Credit: Jaap Buitendijk / Focus Features

Filmtip| Downton Abbey, nu ook op het witte doek

Downton Abbey is al jaren een zeer geliefd kostuumdrama over het wel en wee in een Engels landhuis in het begin van de 19e eeuw. Eigenlijk is de serie in 2015 al gestopt na 6 seizoenen, dus de fans konden niet wachten op deze speelfilm. Vorige week stond deze fim dan ook op Nr 1 in Nederland en hebben al meer dan 700.000 mensen de film gezien in de bioscoop. Gisteren ging ik een kijkje nemen en ik mag ook 2x 2 kaartjes weggeven.

4127_D006_00013-00014_R_COMPJim Carter stars as Charles Carson in DOWNTON ABBEY, a Focus Features release. Credit:  Jaap Buitendijk / Focus Features

Deze herfst wordt het wereldwijde fenomeen Downton Abbey een speelfilm, waarin de geliefde Crawleys en hun onbevreesde personeel zich voorbereiden voor het belangrijkste moment in hun leven. Een koninklijk bezoek van de koning en koningin van Engeland zal schandaal, romantiek en intrige teweeg brengen die de toekomst van Downton doet wankelen.

De hoofdrollen worden vertolkt door de originele castleden o.a. Hugh Bonneville (Robert Crawley, Earl of Grantham), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Allen Leech (Tom Branson), Michelle Dockery (Lady Mary Crawley), Elizabeth McGovern (Cora Crawley, Countess of Grantham), Joanne Froggat (Anna Bates), Jim Carter (Charles Carson), Matthew Goode (Henry Talbot) en Maggie Smith (Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham).

De film is geschreven door Julian Fellowes, ook de bedenker van de serie. En ook de regisseur Michael Engler kennen we van Downton Abbey. De succesvolle serie werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards en in totaal wel 69 keer genomineerd voor een Emmy Award.

Wat vonden wij ervan?

Er is niets lekkerder dan een avondje meegenomen te worden in een mooi kostuumdrama. In 2 uur tijd word je meegenomen terug in de tijd, waar er nog lakeien en bedienden waren en de etiquette hoogtijd vierde. Downton Abby heeft het allemaal; romantiek, complotten, vriendschappen en oude ruzies. Ik ben vast één van de weinigen die de serie niet echt gekeken heeft, maar voor deze film is dat zeker geen must. Als je een beetje doorhebt hoe de relaties liggen, is het verhaal goed te volgen. Zeker de oude Dowager Countess of Grantham, Violet Crawley, is heel erg grappig!

Winactie Downton Abby is gesloten

De winnaars zijn

  • De winnaar zal ik persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Wil je extra kans maken op kaartjes voor deze film? Kijk dan ook bij MeerVanMir en Lisette Schrijft

Downton Abby

Spread the love

67 thoughts on “Filmtip| Downton Abbey, nu ook op het witte doek

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.