Tips voor schoolfoto's

Tips voor het bewaren van de schoolfoto’s

Zojuist zijn bij ons de schoolfoto’s van de kinderen op de mat gevallen. Altijd weer leuk om te zien hoe ze het afgelopen jaar weer gegroeid zijn. Maar wat doe je met deze foto’s? Het is zonde om ze in een stoffige lade te bewaren voor later. Hier een paar leuke tips voor wat je met deze foto’s kunt doen. Zo is een mooie print aan de muur, voor je zelf of voor opa’s en oma’s altijd een goed idee. Zeker nu naast een print van de foto’s ook downloads worden aangeboden. Dit maakt het nog makkelijker om er iets leuks voor nu en later mee te doen.

Schoolfoto’s aan de muur

schoolfoto's

Het mooiste is natuurlijk om de foto’s een plekje aan de muur te geven. Mijn ouders deden ze altijd in een mooi lijstje en hingen deze aan de muur bij de trap. Zo zag je ons ouder worden, naarmate je de trap opliep. Maar tegenwoordig kun je de schoolfoto’s op verschillende manieren laten afdrukken, in plaats van ze in een fotolijstje te doen. Wat dacht je van een mooie foto op aluminium. Door te kiezen voor deze achtergrond geef je de foto’s een mooi uitstraling met een metallic afwerking en een zacht glanzend effect. De foto kun je aan de muur hangen (net als mijn ouders deden) of je kunt er voor kiezen om een mooi plek te vinden op de kast of een plankje. Heb je meerdere foto’s omdat je meerdere kinderen hebt en ze ook samen op de foto zijn gegaan, dan kun je er ook voor kiezen om een mooie collage te maken van de foto’s samen.

Schoolfoto’s in een lijstje

Zoals ik al schreef, deden mijn ouders de foto’s altijd in een lijstje. Dit kan natuurlijk nog steeds en zo kun je ook elk jaar de foto vervangen met het nieuwste portret. Maar omdat tegenwoordig de foto’s ook digitaal verkrijgbaar zijn, kun je ze ook programmeren in een digitale fotolijst, zoals de digitale fotolijst van Kiki&Co. Zo kun je ook de foto via een app op je mobiele telefoon meteen sturen naar alle opa’s en oma’s die zo’n fotolijst hebben staan. Want zeker de schoolfoto’s doen het altijd goed bij hen en zo kunnen ze trots hun kleinkinderen showen aan hun vrienden en bekenden.

Schoolfoto’s in een boekje

Tegenwoordig heb je ook speciale invulboekjes voor schoolfoto’s. Hier kun je ze van elk jaar mooi inplakken. Zo houd je alle foto’s van alle jaren mooi samen. Vaak kan dit al vanaf de eerste foto’s op het kinderdagverblijf en peuterspeelzaal. Naast de portretfoto’s kun je hier ook de klassenfoto’s inplakken. Er is ook vaak extra ruimte voor grappige en interessante weetjes over je kind en zijn vriendjes van dat jaar en plak zijn of haar eigen tekeningen en plaksels erbij. Hoe ouder het kind wordt, hoe meer het zelf kan invullen. Zo wordt het een prachtig herinneringsboek.

Hoe bewaar jij de schoolfoto’s van je kinderen?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.