kerstcadeau voor fijnproevers

Hoe vind je het perfecte cadeau voor een fijnproever?

Het zoeken van het perfecte cadeau met kerst kan lastig zijn. Maar als je weet dat de ontvanger van jouw cadeau een echte fijnproever is, dan kun je daar mooi op inspelen met één van deze cadeautips.

Een restaurantbezoek

Het leukste kerstcadeau is om een ervaring te geven. Je kunt de fijnproever dan ook zeker blij maken met een bezoekje aan een restaurant! Kies voor dat ene restaurant waar hij of zij continu over praat, of verras de gourmand met een restaurant waar hij of zij nog nooit geweest is! Kies bijvoorbeeld voor een keuken die waarschijnlijk nog onbekend is voor deze fijnproever, zoals de Ethiopische of Afghaanse keuken.

kerstcadeau fijnproever

Keukengerei

Grote kans dat de fijnproever niet alleen van eten houdt, maar het ook leuk vindt om in de keuken te staan! Er zijn tal van keukengereedschappen die de gourmand waarschijnlijk nog niet in huis heeft, maar die wel erg welkom zouden zijn! Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan nieuw, luxe (gouden) bestek. Maar ook een vijzel kan een goed cadeau zijn: die heb je al bij de Ikea vanaf tien euro en is dus ook erg budget-proof. Een vijzel wordt gebruikt om kruiden met elkaar te mengen, en de smaak hiervan naar boven te laten komen. Perfect als kerstcadeau dus! 

Daarnaast kun je ook denken aan een keukenmachine, zeker als je budget wat groter is. Zo heb je bijvoorbeeld wafelijzers, poffertjesmakers en blenders. Deze machines zorgen ervoor dat er een geheel nieuw gerecht in een handomdraai gemaakt kan worden! 

Proeverij

Goedkoper dan een restaurantbezoek is een proeverij. Er worden allerlei proeverijen georganiseerd voor bijvoorbeeld bier, wijn, kaas en chocolade. Koop tickets voor een proeverij waarvan je denkt dat deze persoon het lekker zal gaan vinden. Extra leuk als je de proeverij boekt in een stad waar deze fijnproever nog niet zo vaak geweest is, dan kan er meteen een leuke dagtrip van gemaakt worden!

kerstcadeau fijnproever wijn

Een flesje wijn 

Een echte fijnproever kan natuurlijk niet zonder een goede fles wijn bij het eten. Met een lekker wijntje zit je dus eigenlijk altijd wel goed! Mocht je zelf niet zoveel verstand hebben van wijn, vraag dan bij de plaatselijke slijterij om advies. 

Mocht je de wijn online bestellen, kijk dan naar een keurmerk, of kijk of de wijn een keer in de prijzen is gevallen. Als er op het etiket staat dat het een prijswinnende wijn is, dan komt dit sowieso heel chique over! 

Kookboek voor een fijnproever

Mocht de ontvanger van het cadeau naast fijnproever ook nog een beetje boekenwurm zijn, dan is een kookboek een perfect cadeau! Zo kan de fijnproever zelf nieuwe recepten uitproberen, en wellicht nodigt hij of zij je dan binnenkort nog eens uit om deze te komen proeven!

Aan de hand van het niveau van koken van de fijnproever kun je een kookboek uitkiezen. Het leukst is denk ik om een kookboek te geven van een keuken waar de fijnproever erg van houdt, of waar hij of zij nog onbekend mee is. Er zijn ook veel algemene kookboeken op de markt, die inspelen op gemakkelijke, snelle recepten. Dit kan ook zeker handig zijn wanneer de ontvanger van je cadeau een drukke baan heeft en ’s avonds vaak laat thuis is. 

Wat geef jij graag aan een fijnproever?

Afbeeldingen van Pixabay

Spread the love

One thought on “Hoe vind je het perfecte cadeau voor een fijnproever?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.