Life hacks voor een meer volume in je haar

Ik mag niet klagen, ik ben geboren met een kop voor dik haar met krullen. Geërfd van mijn moeders kant. Zij was niet altijd even blij met haar haar en liet het dan bij de kapper ook uitdunnen. Veel mensen zullen daar stikjaloers op zijn en zoeken juist naar manieren om hun haardos meer volume te geven. Vandaag 5 life hacks om je haar er voller uit te laten zien.

1. Droogshampoo

volume droogshampoo -

Er bestaan verschillende sprays en poeders om je maar meer volume te geven. Deze kunnen best wel prijzig zijn en een goedkopere oplossing is droogshampoo te gebruiken. Ideaal als je die dag net je haar gewassen hebt en je wilt er toch wat meer volume in. Maak een scheiding in je haar en spray de droogshampoo dicht op je hoofdhuid, direct op de haarwortels. Door nu stevig de droogshampoo in de masseren, wordt je haar stugger en door het masseren creëer je meer volume in je haar. Nog beter is het om de droogshampoo de nacht ervoor al in je haar te spuiten en er mee te slapen.

2. Volle paardenstaart

Heb je eigenlijk net genoeg haar voor een klein muizenstaartje en droom je van een mooie dikke volle paardenstaart, dan heb ik hier super makkelijke tips.

  1. Je hebt een paardenstaart gemaakt, maar je wilt wat meer volume aan de bovenkant zodat hij boller valt. Door je haar een beetje te touperen creëer je makkelijk deze look. Verdeel je staart in 2 lagen. Til de bovenste laag op en toupeer deze aan de onderkant. Ben je bang dat dit uitzakt, dan kun je ook deze bolling ondersteunen door een mini klemmetje aan de onderkant van de bovenste helft te plaatsen. Dit kan ook door 2 haarspeldjes aan de onder kant van je elastiekje te steken.
  2. Wil je ook een langere paardenstaart? Maak dan eerst van de bovenste helft van je haar een paardenstaart. Doe dit vervolgens ook met de onderste helft van je haar. Doordat de bovenste staart over de onderst valt, lijkt je paardenstaart en je haar opeens 2x zo lang. Dit werkt natuurlijk het beste als je een beetje krul in je haar hebt. Hoe lager ook je de onderste staart maakt, hoe langer je haar.
  3. Met behulp van de goede haardroger met krulopzetstukken kun je daarna je haar fohnen voor nog meer volume. Bekijk bijvoorbeeld deze Dyson Airwrap aanbieding

3. Pas op met Conditioner

Conditioner beschermt je haar tegen de slijtage van buitenaf. Maar pas wel op met het gebruik. Verkeerd gebruik kan er voor zorgen dat je haar zwaar wordt en zo zijn volume verliest. Als je conditioner gebruikt, smeer het dan alleen aan de onderkant van je haren in, ongeveer 3/4 van je haar, vanaf de onderkant. Smeer geen conditioner op de haarwortels en hoofdhuid. Zo voorkom je ook dat je haar weer sneller vet wordt. Was de conditioner daarom altijd heel goed uit na gebruik. Een andere tip is om te beginnen met de conditioner en dan pas de shampoo te gebruiken. Zo was je de achtergebleven conditioner meteen goed uit.

4. Masseer je hoofdhuid

Een goede hoofdmassage is niet alleen heel erg ontspannen, maar het stimuleert ook je haargroei. Door je hoofdhuid te masseren verbeter je de doorbloeding en zou je haar sneller groeien. Meer haar is meteen meer volume. Er zijn ook speciale haaroliën die je voor deze massage kunt gebruiken.

5. Haar extensies 

Natuurlijk kun je ook meer haar volume creëren door haar extensies te gebruiken. Dit kan op verschillende manier. Je kan kiezen voor langdurige extensies of tijdelijke. Voor de langdurige extensies moet je wel naar de kapper. Deze plaatst te extensies dan met metalen klemmetjes achter op je hoofd. Ook kan je er voor kiezen dat ze op een speciale manier worden ingenaaid. Op deze manier kun je haar langer en volle maken voor maanden, tot dat ze uitgroeien.

Wil je liever een keertje langer haar voor een avondje uit of voor als je bijvoorbeeld gaat trouwen, dan kun je ook kiezen voor een Clip-in of Flip-in haarextensies. Deze namen verwijzen naar de manier van vastzetten van de extensie. Bij de Clip-in wordt de haar- verlenging in het haar vast gezet met schuifclips. Zo heb je geen lijm of andere schadelijke stoffen nodig. Deze sets worden meestal geleverd met verschillende stukken, van verschillende lengtes, die je dan op de verschillende plekken onder je haar vast zet.

Bij een Flip-in haarextensie is het haar bevestigd aan een nauwelijks zichtbare draad die je gemakkelijk in je eigen haar verbergt. Het aanbrengen van een Flip- In haarstuk is dan ook zo gebeurt en kost je minder dan 1 minuut.

Kijk voor meer informatie bij Oxyextensions.nl

Hoe creëer jij meer volume in je haar?


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

44 thoughts on “Life hacks voor een meer volume in je haar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.