Never a Dull Moment week 4

Weekoverzicht | Never a dull moment #4 met een verrassing van Dylan Haegens en vaker ja zeggen

Het is alweer zondag en de week bijna voorbij. Wij hadden weer een mooi weekje dat in het teken stond van Grote Zus haar spreekbeurt over Dylan Haegens (en ik een mooie verrassing voor haar geregeld had), kamer opruimen en de uitdaging van Center Parcs om wat vaker ja te zeggen tegen de meiden. Lees je maar mee waarop zij wilde dat ik graag wat vaker ja zou zeggen.

Never a Dull Moment week 4Zondag 21 januari 2018

Vandaag stond de hele dag in het teken van het maken van de spreekbeurt van Grote Zus. Deze was al vrijdag en ze moest daarvoor nog een Powerpoint presentatie maken. De tekst was al wel af, maar nu nog de plaatjes. Omdat het voor haar de eerste keer was dat ze PowerPoint gebruikte, had ze wel even wat hulp nodig. Samen zochten we naar plaatjes van Dylan Haegens en plakte deze bij elkaar. Natuurlijk vond ze alle animatie mogelijkheden superleuk, dus werd het een mooie bonte presentatie!

Maandag 22 januari 2018

Het weekend is weer voorbij, dus moesten we allemaal weer aan de bak. Gelukkig waren mijn afspraken in het ziekenhuis allemaal in de ochtend en kon ik om 15.00 daar weg. Vanmiddag was er namelijk weer een kijkdag bij de zwemles van Kleine Zus. Ze heeft haar zwemlessen via de BSO, dus zie ik als ouder eigenlijk niet zo vaak hoe het vordert. Gelukkig heel goed en had de badmeester ook geen op- of aanmerkingen. Ze doet lekker mee en heeft de schoolslag al goed onder de knie. Ook zag ik haar zo onder water door “het gat” zwemmen!

Thuis gingen we snel even wat eten, want op maandag ga ik sporten. Normaal plof ik daarna lekker op de bank, maar nu moest ik ook nog door naar de oudercommissie van de BSO.

Dinsdag 23 januari 2018

De blog-uitjes zijn deze maand schaars en daardoor zie ik mijn blog-vriendinnetjes ook een stuk minder. Maar vandaag was er weer een Persdag met de nieuwe zomercollecties bij PR4Kids. Papa’s Liefste zou mij afzetten bij Charlotte van Lovely Charlotte en met haar zou ik dan samen daar de persdag gaan. Onderweg stopte we nog even voor een romantische ontbijtje. Door alle drukte van gisteren, hadden we weinig tijd gehad om even stil te staan bij ons 22,5 jaar (!!!) samen zijn

Bij PR4Kids was gezellig druk met veel bekende. Naast het bekijken van alle leuke nieuwe zomerkleding, kregen we ook een presentatie van het merk Deal 75. Een mooie merk met veel twinning jurken voor moeder en dochter.

Na afloop reden Charlotte en ik nog even naar een bekende patat-keten voor een traditionele patatje. Daarna zetten ze mij op de trein en stond ik precies om 15.00 weer op het schoolplein.

Woensdag 24 januari 2018

’s Ochtends werkt ik wat in huis en haalde rond het middaguur de meiden weer op. Het weer is al dagen somber, regenachtig en guur. Kleine Zus had daar blijkbaar genoeg van en trok thuis eerst haar slippers aan en vroeg daarna of ze ook haar bikini aan mocht doen. Waarom niet! Met een handdoek op de grond (met vloerverwarming) ging ze daarna lekker de Donald Duck lezen.

De afspraak met Grote Zus was dat ze vanmiddag haar kamer zou opruimen. Ik had vorige week vrijdag al een mysterieus pakketje ontvangen dat ze alleen open mocht maken als haar kamer was opgeruimd. Omdat ze ook nog aan haar spreekbeurt moest werken, voorde dat opruimen niet zo erg. Vandaag zou het ultimatum aflopen, dus had ze hulptroepen geregeld van een vriendje en vriendinnetje. Aan het einde van de middag was haar kamer opgeruimd en mocht de doos open! Er zaten voor de beide meiden een L.O.L. Suprise Pets bal in. Dit is de nieuwe serie en wilde ze natuurlijk al heel lang graag hebben. Hopelijk blijft haar kamer nu ook een tijdje opgeruimd.

We hadden ’s avonds gezellig op de bank, want Papa’s Liefste was er niet, die was voor een paar dagen voor zaken naar Madrid en zo hadden wij het rijk alleen.

Donderdag 25 januari 2018

Gelukkig hielpen de meiden vanochtend goed mee (lang leven de Checkpad) en waren we ruim op rijd op school. Ik fietste daarna door naar de stad, waar ik koffie ging drinken met vriendinnetjes. Omdat zij wat later zouden komen, had ik mijn laptop meegenomen om ook even rustig nog te werken. Ik trakteerde mijzelf daarbij ook op een lekker ontbijtje.

Het eerste mailtje dat ik opende was een hele bijzondere! Ik had namelijk iets speciaals aangevraagd voor de spreekbeurt van gisteren en dat was gelukt! Ik kan niet wachten om haar reactie te zien! Na de koffie ging ik nog even de stad ik en haalde mijn David Yarro fotoboek op bij een galerie. Ik had het daar ruim een jaar afgeven met de vraag of ze het zouden willen laten signeren door hem. Hij zou namelijk bij hun een nieuwe tentoonstelling openen en ik kon er zelf niet bij zijn. Daarna had ik niets meer van ze gehoord en ook op mijn mailtjes werd niet gereageerd. Heel blij was ik dus toen ik vorige week wel een mailtje kreeg dat ze mijn boek hadden gevonden en dat ik het kon komen afhalen!

Uit school lag er ook een pakketje voor ons in de brievenbus. Center Parcs daagde ons uit om mee te doen aan hun campagne #MoreYes. In deze campagne roepen ze ouders op om vaker ja te zeggen tegen je kinderen om samen dingen te gaan doen. Door alle drukte zeggen wij als ouder te vaak nee, omdat het even niet uitkomt of er, heel eerlijk, even geen zin in hebben. In het pakje zaten 2 t-shirts, voor beide meiden een. Daarop konden zij invullen wat ze graag met mij wilde gaan doen en die afspraak ondertekende we.

  

De wensen zijn slijm maken en spelen in het speeltuintje, waar we altijd langs fietsen en we nooit stoppen om even te spelen. Je kunt ook zelf meedoen aan deze challenge! Door ook ja te zeggen tegen je kind en een foto van jullie actie op Instagram te zetten met de hashtags #moreyes en daarin CenterParcsNLD en MamasLiefste te taggen, maak je kans op ook zo’n T-shirt. Ik mag er 10 weggegeven. Meer informatie lees je in mijn blog van gisteren.

Vrijdag 26 januari 2018

We begonnen de dag al meteen met de challenge. Kleine Zus mocht zich zelf aankleden en zelf op de fiets naar de VSO. Meestal stuur ik haar nog wel een beetje bij in de kledingkeuzes en vind ik het ook niet zo’n goed idee als ze de hele dag op haar laarzen naar school gaat. Ook tegen het zelf fietsen zeg ik nog wel eens nee, door de haast of de weersomstandigheden (de afgelopen dagen was ik bang dat ze zou wegwaaien)

Vandaag was de grote dag! De spreekbeurt van Grote Zus over Dylan Haegens. Ik had met de juf afgesproken dat ze na haar spreekbeurt een filmpje van zijn YouTube kanaal mocht laten zien. Maar in plaats van de 10 manieren om de klas uitgestuurd te worden, startte er een heel ander filmpje…

Dit was natuurlijk even schrikken voor haar en ze was er helemaal door overdonderd! Net als de rest van de klas. Mijn verrassing was dus goed gelukt! Gelukkig had de juf haar reactie voor mij gefilmd, zodat ik toch ook een beetje kon nagenieten. Ze kreeg van de juf een ruim voldoende / goed voor haar spreekbeurt. Na school heeft ze op de BSO haar spreekbeurt ook nog een keertje gehouden.

Op de terugweg naar huis, stopte we zoals beloofd natuurlijk ook even in de speeltuin. De lol was snel over, want door het natte weer, gleed Kleine Zus binnen 5 minuten uit op de grond en wilde naar  huis.

Pas tegen middernacht kwam Papa’s Liefste weer thuis uit Madrid en nam voor mij een Sunday IJsje mee.

Zaterdag 27 januari 2018

Na de balletles gingen we nog even de stad in om cadeautjes te kopen voor de verjaardag waar we ’s middags heen zouden gaan. Natuurlijk liepen we ook langs de speelgoedwinkel en wilde de meiden graag even kijken. Dit probeer ik meestal te voorkomen, maar in het kader van de #MoreYes mochten ze toch even kijken.

Zo kon ik mooi even bij de Zeeman ernaast naar binnen schieten, want op de persdag had ik vernomen dat er vanaf vandaag leuke truien met eenhoorns voor slechts €3,99 verkrijgbaar zouden zijn! Gelukkig waren ze er nog en vond ik er voor beide meiden ook eentje in hun maat. Tussen de Valentijns spullen vond ik ook een lichtsnoer met hartjes. Altijd leuk om mee te vlechten in het haar.

Voordat we naar de verjaardag gingen, maakte de meiden en ik slijm. De spullen waren in huis (was nog best lastig geweest om goedkope lijm te vinden) en samen met het Ultieme Slijmboek, gingen we aan de slag. We deden er nog wat kleurstof bij en glitters. Het gebruik van wasmiddel als activator lukt helaas niet, maar na het toevoegen van contactlens vloeistof, veranderde de lijmmassa in eens in een slijmbal. Missie geslaagd!

Daarna gingen we gezellig naar de verjaardag van onze vrienden en de slijm moest natuurlijk mee. We konden niet te lang blijven, want ik was vergeten dat ik ook Albert had bestelt. Gelukkig krijg je aapje van de levertijd en waren we zo mooi op tijd weer thuis. Natuurlijk was het ook weer Wie is de Mol tijd en wilde de meiden dat graag zien. Omdat we vandaag toch bezig waren met de #MoreYes Challenge, mocht het voor deze keer. Moltalk hebben ze alleen niet meer gehaald

Waar tegen heb jij deze week ja gezegd of misschien eigenlijk wel moeten zeggen?

Spread the love

38 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #4 met een verrassing van Dylan Haegens en vaker ja zeggen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.