Goede voornemens 2023

Dit zijn de 3 goede voornemens van 2023 en zo houd je ze vol!

Ben jij dit jaar goed begonnen met goede voornemens? Veel mensen wel. Vaak is het meer een traditie en een leuk gespreksonderwerp aan het kerstdiner en bij de nieuwjaarsborrel, maar houden maar weinig hun voornemens ook het hele jaar vol. Dit zijn de 3 meest voorkomende goede voornemens van 2023 en zo houd je ze vol!

Gezonder leven

Het goede voornemen om gezonder te gaan leven staat, net als alle voorgaande jaren met stip op nummer 1. Zeker na een maand vol lekker eten, iets te veel drinken en meer borrels dan bezoekjes aan de sportschool. Onder gezonder leven kun je natuurlijk heel veel dingen scharen van op dieet gaan tot minder snoepen en meer water drinken, maar ook vaker naar de sportschool gaan tot trainen voor een hele marathon. Zelf ben ik het jaar begonnen met Dry January, een steeds populairdere challenge. Niet alleen goed voor het gewicht, maar ook voor het hele lichaam en brein.

Zuiniger leven

Het voornemen om geld te sparen staat al langer op de lijstje van meest voorkomende goede voornemens, maar nog nooit zo hoog in de lijst. Wel zal het bespaarde geld, door zuiniger te gaan leven, niet op een spaarrekening gezet worden. De prijzen zijn het afgelopen jaar zo hard gestegen dat er voor veel mensen ook minder geld op de bankrekening over blijft voor extraatjes. Maar zoals Johan Cruijff al zei, elk nadeel heeft ze voordeel, staat het goede voornemen van zuiniger gaan leven niet alleen voor een financieel voornemen. Door de stijging van met name de energiekosten staat bij veel mensen de verwarming een paar graden lager en zijn we ons meer bewust van alle energieslurpende apparaten in huis. Hierdoor staat dit voornemen ook voor het beter zorgen voor onze aarde.

Meer tijd voor jezelf

Ook het voornemen om meer tijd voor jezelf te maken is veel genomen. Dit kan zijn door jezelf 1x per week in de badkamer op te sluiten en lekker lang in bad te gaan liggen, maar ook om je zelf uit te dagen door bijvoorbeeld een nieuwe studie te gaan doen. Dit jaar is er ook weer een STAP-budget beschikbaar die je kan helpen om dit goede voornemen ook echt door te zetten.

Het STAP-budget is een budget van maximaal €1000 dat je kunt aanvragen bij de overheid voor het volgen van een studie. Dit budget is voor mensen die in aanmerking komen voor studiefinanciering, maar toch niet genoeg geld hebben om de studie te kunnen betalen. Het budget kan gebruikt worden om de collegegelden te betalen, maar ook om boeken en andere studiematerialen te kopen. De keuze voor studies zijn heel breed van studies zoals HBO Toegepaste Psychologie tot opleidingen tot leefstijlcoach of interieurstylist. Wees er wel op tijd bij, want het aantal STAP-budgetten is beperkt! Op=op!

Zo houd je het vol

Een van de beste manieren om je voornemens vol te houden, is door ze concreet te maken. Veel mensen falen bij het nastreven van hun voornemens omdat ze te vaag zijn. Als je voornemen is om ‘gezonder te eten’, maak dan een plan om elke dag een bepaald aantal calorieën te eten en bepaalde maaltijden te maken. Op deze manier weet je precies wat je moet doen om je voornemen te bereiken.

Om je goede voornemens van 2023 vol te houden, is het belangrijk dat je ze realistisch en haalbaar maakt. Wees eerlijk over je eigen valkuilen. Als je wilt gaan sporten, maar het lastig vindt tijd of energie te vinden om naar de sportschool te gaan, probeer dan eens thuis te sporten. Op het internet zijn heel veel sportlessen te vinden. En is je goede voornemen om meer water te gaan drinken, maar je het door de drukte van de dag vaak vergeet, zet een alarm op je telefoon. Er bestaan ook apps, die je er aan kunnen helpen herinneren.

Het is ook belangrijk dat je je goede voornemens niet alleen maar voor jezelf maakt. Vertel je vrienden en familie erover, zodat ze je kunnen helpen je voornemens vol te houden.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

One thought on “Dit zijn de 3 goede voornemens van 2023 en zo houd je ze vol!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.