SodaStream Dry January

FeelGood WinWeek | Zo houd je Dry-January wel vol, ook op Blue Monday

Houd jij je goede voornemens nog een beetje vol? Vandaag is het dan ook nog eens Blue Monday, de dag waarop de kans dat jij je depressief voelt, het hoogste is van het hele jaar. Met het grauwe en natte weer buiten zeker heel begrijpelijk. Een van mijn goede voornemens is Dry January en daarom vandaag een aantal lekker tips voor alcoholvrije cocktails met de SodaStream. Mocht je er geen hebben, lees dat zeker verder, want ik mag er eentje weggeven.

Maak Dry January bruisend met SodaStream

Bij het nieuwe jaar horen goede voornemens. Zeker na de feestelijke maand december met iets te veel diners en borrels, is een maandje zonder alcohol een goed begin van het nieuwe jaar. Daarom doen tienduizenden Nederlanders ieder jaar mee met Dry January. Door een maand even geen alcohol te drinken, kun je bijkomen van december en meteen ook zien wat het met je doet. Van de deelnemers die zich vorig jaar op IkPas.nl inschreven, voelde ruim tweederde zich mentaal en fysiek fitter na een maand geen alcohol. Ruim 55% sliep beter en 32% verloor ook nog eens gewicht. Voldoende redenen om ook mee te doen dit jaar.

Het bekende bruiswatermerk SodaStream helpt je graag om deze mooie uitdaging aangaan door je te motiveren met tips en lekkere non-alcoholische recepten.

Tip 1 – Vind een alternatief

Tip nummer één van Harvard Health is om een goed alternatief te vinden voor je favoriete drankje. Met een SodaStream-bruiswaterapparaat maak je in een handomdraai heerlijke mocktails. Dat biedt meerdere voordelen: naast dat je geen alcohol neemt, gebruik je ook nog eens caloriearm bruiswater als toevoeging. Bovendien bespaar je ook nog eens plastic afval, zodat je ook nog eens een stuk duurzamer kunt zijn.

Tip 2 – Doe het samen en zoek steun

Net zoals met sporten en diëten helpt het als je het samen doet en elkaar kunt motiveren. Daag ook je vrienden en familie uit en schrijf je in op IkPas.nl, dan heb je een stok achter de deur. Laat mensen om je heen ook weten dat je meedoet aan Dry January, zodat ze er rekening mee kunnen houden.

Tip 3 – Voorkom lastige situaties

Haal geen alcohol in huis en als je bij iemand uitgenodigd bent, neem dan je eigen drankje mee. Het voordeel is dat er tegenwoordig heel veel alcoholvrije alternatieven zijn. Maar je kunt natuurlijk ook thuis al een fles bruiswater maken voor ‘on the go’.

Tip 4 – Tel uit je winst

Heb je even een moeilijk moment? Bekijk het dan eens van een andere kant; hoeveel euro bespaar je deze maand? Vast voldoende om jezelf te belonen met een mooi cadeau. Een andere mooie rekensom is het aantal calorieën dat je bespaart. Een glaasje wijn of bier bevat al snel 100 calorieën dus je werkt ook nog eens aan je beach body!

Tip 5 –  Don’t worry, be happy

Begin Dry January niet met jezelf te vertellen met wat je niet mag maar wat je wel wilt. Dus in plaats van te zeggen ‘ik mag geen alcohol’, zeg je: ‘ik wil mezelf fitter voelen’. Op de website IkPas.nl kun je lezen dat het kan gebeuren dat je een keer de fout ingaat. Helemaal niet erg, gewoon doorgaan met je goede gewoonte en de draad weer oppakken.

Sodastream Mocktail Recepten

Op de website van Sodastream vind je heel veel lekker recepten voor mocktails. Graag deel ik er alvast een paar inspirerende recepten.

Rosemary Citrus Spritzer

SodaStream Rosemary Citrus Spritzer
 • 1 Liter SodaStream bruiswater
 • 8 takjes rozemarijn, gehalveerd
 • 4 eetlepels suiker
 • Sap van 3 citroenen, mixen met;
 • 120 ml (vers) sinaasappelsap

Maak vooraf een fles SodaStream-bruiswater en zet deze een tijdje in de koelkast. Vul een glas met ijs en voeg 45ml van de citroen-sinaasappelsap toe. Vul de rest van het glas met het gekoelde bruiswater en steek enkele takjes rozemarijn in het glas om het af te maken.

SodaStream Star Kissed

Star Kissed

 • 25 ml lychee of elderflowersiroop
 • 15 ml limoensap
 • 30 ml appelsap
 • SodaStream bruisend water

Meng de siroop en de sappen in een kan. Vul ¾ van ieder champagneglas met de mix en voeg als laatste het SodaStream-bruiswater toe. Garneer met de schil van de uitgeperste limoen. Cheers!

Lees hier voor meer Sodastream Mocktail recepten.

Winactie SodaStream Dry January pakket is gesloten

Met dank aan PR Matters mag ik 1 Dry January SodaStream-pakket met daarin een SodaStream en een set Bio-smaken verloten.

 • De winnaar is bekend en zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere lopende winacties op Mama’s Liefste

Spread the love

133 thoughts on “FeelGood WinWeek | Zo houd je Dry-January wel vol, ook op Blue Monday

 • Mijn goede voornemens zijn vaker nee zeggen en vaker langs gaan bij mijn schoonouders en moeder. Wat een mooie prijs is de SodaStream! We drinken veel bruisend water.

  • Patricia Lubberts says:

   Mijn goede voornemen is om meer de rust op te zoeken. Ik voel me vaak gejaagd en niet lekker in m’n vel. Ik probeer meer bij mezelf te blijven en me minder te laten meeslepen door anderen. Denk dat dat niet alleen goed is voor mezelf, maar ook voor mn gezin.

   • Hoi Fleur,

    Mijn voornemens is elk jaar weer hetzelfde en dat is afvallen en na een week doe ik dat al weer niet want het is altijd met geen alchohol en ik ben een cocktail drinker.Daarom lijkt mij deze prijs zo geweldig om te winnen. Als ik win dan probeer ik nog 1x af te vallen want met mijn 1.59 qua lengte en 85 kilo ben ik te zwaar.

 • Marloes De Wals says:

  Mijn goede voornemen is om toch het afvallen weer op te pakken.
  Vandaag dus geen blue monday voor mij maar juist get back om track monday 😉

 • Floor aanhaanen says:

  Oooh een sodastream wil ik heel graag!
  Dry January is iets te hoog gegrepen. Maar mijn goede voornemen is wel kortere weekenden 😉. Een soda stream zou daar zeker bij helpen!

  • Mijn goede voornemens zijn meer liefde aan mijzelf geven!
   Ik heb afgelopen jaren heel veel voor andere gedaan en dit deed ik met liefde maar nu is het een jaar dat deze mama liefde aan haar zelf gaat geven waardoor ik ook meer liefde en tijd en energie aan me dametjes en man kan geven.

 • Mijn goede voornemen van 2023 is om eindelijk die corona-kilo’s er eens af te krijgen. De eerste kilo’s zijn al een feit dus ik ben zeker gemotiveerd om door te gaan maar zo’n sodastream zal zeker helpen om sowieso meer te drinken maar ook om mezelf iets lekkers te geven tijdens borrels waarbij anderen lekker aan de wijn zitten😅

  • Mijn goede voornemens? Vooral meer genieten! Van mijn mooie dochters, mijn lieve man. 2022 was absoluut niet mijn jaar, maar dit jaar is al zoveel beter begonnen! Ik ben me bewuster geworden, niet alleen door meer te genieten maar ook beter voor mijn lichaam te zorgen! Deze sodastream zou echt een mooie aanvulling zijn. Weg met de wijn en cola flessen en meer gezond drinken 🙂 leuke actie!

 • We hebben 2022vaarwel gezegd,
  Ook voor mij was dit een jaar , bereslecht!
  Dus heet ik 2023 van harte welkom in mijn leven,
  En hoop er veel leuke en liefdevolle momenten te mogen in beleven!
  Ik heb ook een goed voornemen in mijn hoofd ,
  En heb me bij het naleven ervan een cadeautje beloofd…
  Ik beloofde mezelf om aan mijn zelfbeeld te werken,
  En mijn negatief zelfbeeld niet meer mijn doen en laten te laten beperken!
  Van die haters en pesters trek ik mij niets meer aan,
  Vanaf nu komt niemand boven mij en mijn gezin staan!
  Ik hoop dat het me lukt,
  Want die pesters hebben al genoeg mooie momenten uit mijn leven geplukt..
  Vanaf nu is het puur genieten van mooie momenten en mijn gezin,
  En hopen dat ik op deze manier mijn zelfvertrouwen herwin !

  • Kelly Callemeijn says:

   Mijn goede voornemen is lekker in mijn vel komen te zitten en na een relatie van 13 jaar mijn draai weer goed alleen te kunnen vinden samen met mijn alles, mijn lieve zoontje en zijn bejaarde zusje Luna de poes ♥️

   • Gaaf! Ik heb een lijstje met 23 dingen voor 2023 gemaakt. Geen standaard goede voornemens maar dingen die ik graag zou willen doen in 2021 zoals een professionele gezinsfoto laten maken

  • Mijn goede voornemen is om me minder druk te maken over dingen waarop ik geen invloed heb en verder ABC: Afvallen, Bewegen en Camping. Goed bezig!!!

 • Begonnen met medische fysio fitness en mijn trainer herhaalt steeds: “Hydrateren!”. Meer bubbelwater dus, voor het grijpen thuis zou heel goed uitkomen!
  Ik loot graag mee.

 • anita kempenaers says:

  mijn goede voornemens zijn wat meer te bewegen door regelmatig een wandeling te maken en wat gezonder te eten zodat ik wat kilo’s kwijt geraak en met mijn kinderen en kleinkinderen samen op vakantie te gaan

  • Wat een super leuke en mooie win actie! Ik doe heel graag mee. Mijn goede voornemens? Afvallen en meer zelfliefde maar bovenal genieten. Van ieder moment.

 • Mijn voornemen was om beter voor mezelf te zorgen. Niet eerst voor een ander, en dan twee uur later er achter komen dat jezelf nog niks te eten of drinken gehad hebt. Daar past deze prijs perfect bij!

 • Ik doe zeker graag mee voor deze mooie Soda Stream.
  Lijkt me super leuk en lekker om van deze gezonde drankjes te gaan maken.
  Goede voornemens das altijd een lastige, want meestal komt er niet veel van.
  Ik wil proberen wat kilotjes kwijt te raken en gezond en lekker eten te gaan maken en nieuwe dingen uitproberen.

 • Shelley Van Belleghem says:

  Mijn partner en ik doen mee met dry january, wie weet zelfs nog veel langer! Wij hebben een eigen zaak en grijpen snel naar een drankje na onze service. We kunnen zeggen dat we het hele jaar nog niets hebben gedronken en we voelen ons nu al een pak beter :=)

 • Mijn goede voornemen is minder alcohol drinken. Ik merk dat ik sinds de coronatijd vaker een wijntje drink. Een niet zo gezonde gewoonte is het geworden.

 • Anneke Haas says:

  Mijn goede voornemen is om dit jaar minder dingen te moeten van mijzelf en te accepteren dat niet alles perfect hoeft te gaan.
  Je eigen drankjes maken met de sodastream lijkt mij heerlijk om te doen en te drinken. Ik doe graag mee met deze winactie

  • Doe graag mee! En mijn goede voornemen? Gezonder eten en vooral ook minder maarre…. dat gaat wat lastig met alle verjaardagen hier in december. 🤣

  • Hallo Fleur.
   Ik zou deze Sodastream super graag willen winnen omdat ik heel graag wil afvallen dit jaar en daarom wil ik deze Sodastream zodat ik meer water ga drinken in plaats van iets zoets
   Groetjes Lotte ❤️

 • Niet echt specifiek goede voornemens bij de jaarwisseling, maar eerder per dag en in het algemeen. Hopelijk een fijne balans vinden tussen gezin, studie en (vriendschaps)relatie(s).

 • Myrthe Aartsen says:

  Ik heb heel januari nog geen alcohol gedronken! Eigenlijk niet opzettelijk door een flinke griep bij mezelf en m’n kinderen, maar het bevalt prima zo. Alleen kan ik nog wel een alternatief gebruiken, een sodastream zou een uitkomst zijn!

 • Eliska Novakova says:

  Mijn goede voornemen is om een goed slaapritme aan te houden, ik merk nu al dat ik meer energie heb! Ik drink eigenlijk sowieso bijna nooit alcohol dus dat zou te makkelijk zijn als voornemen, maar deze recepten klinken echt heerlijk zeg 😀

 • Debby Koeman says:

  Mijn goede voornemen is meer aandacht en liefde voor mezelf. Ik heb me de afgelopen jaren eigenlijk een beetje voorbij gelopen en mezelf weggecijferd. Helaas merk ik dat nu geestelijk en lichamelijk.

 • Ik had er meerdere maar de eerste is al gesneuveld…..niet druk maak om zaken die ik toch niet kan veranderen. Nu werk maken om de andere twee wel vol te houden: meer fruit eten en minder alcohol!

 • ik doe zeker graag mee.
  Mijn voornemen is wat mindere frisdrank in flessen te kopen en meer water uit de kraan te gaan drinken. Met deze sodastream kan ik dan heerlijk bruiswater met een smaakje maken. En natuurlijk flink experimenteren met allerlei andere drankjes. Hoe leuk is het ook om tijdens een verjaardag je kunsten met deze sodastream te kunnen laten zien!.

 • Mijn goede voornemens: niet snoepen, alleen water/water met bubbels/thee drinken, 5 glazen water/water met bubbels/thee per dag, iedere dag een rondje lopen. De sodastream zou een welkome stimulans zijn.

 • Geweldige actie, zou mooi cadeau zijn voor mijn man zijn verjaardag (vandaag 16-1). Ons goede voornemen om langere wandelingen te gaan maken dit jaar moet nog in uitvoering gebracht worden maar het is ook zo’n rot weer.

 • Mjin goede voornemen is meer te bewegen. Meer wandelen, meer fietsen en dus gewoon meer de auto laten staan voor de korte stukjes. Gezond eten doen wij al, dus dit is iets wat ik nog extra kan doen.

 • Mijn goede voornemen is , nog meer genieten van alle leuke dingen doen met onze kleinzoon en er gezellig samen er op uit gaan!
  Wat zou dit fijn zijn zo Dry January SodaStream-pakket met een set Bio-smaken daarbij, ik doe er graag voor mee!

 • Ik heb als doel voor dit jaar 7500 km te fietsen. En een gezondere leefstijl helpt mij dit doel te bereiken. Bedankt voor deze leuke Winactie!

 • Ik maak graag kans op deze mooie Sodastream! Aan goede voornemens doe ik niet want dat vind ik onzin. Als je iets wilt veranderen waarom begin je er niet meteen mee in plaats van te wachten tot 1 januari.

  Ik volg je via Instagram (Truusje26

 • Mijn goede voornemens voor dit jaar? Wat gezonder eten (dus vaker zelf koken, plannen zodat ik na het werk het eten snel kan opzetten/opwarmen), minder kant en klare maaltijden.
  Verder opruiming houden zodat ik meer overzicht krijg in m’n spullen.

 • Lies Vandenbroucke says:

  Ik doe graag mee!
  Mijn goede voornemen voor 2023 is enorm hard gaan genieten van het eerste jaar als gezin van 3 (ons eerste kindje wordt binnenkort geboren)!

 • melissa van stipdonk says:

  Meer bewegen, ik heb al een zittend beroep en omdat ik het zo druk heb op mijn werk, zit ik thuis ook nog eens veel achter mijn laptop. dat moet echt beter in 2023.

 • Perfect deze Sodastream om je eigen drinken, met of zonder bubbels te kunnen maken. Ik loot graag mee want het bespaart me een hele hoop gezeul met zware flessen, het is een heel stuk milieuvriendelijker en gezonder!!

 • Lotte Pfeiffer says:

  Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is: minder snoep eten en gezonder leven!
  Ik wil deze prijs super graag winnen zodat ik nog gezonder kan gaan leven door bruisend water te drinken

 • Voor veel mensen zou het gek klinken, maar mijn voornemen is meer eten. Eten is voor mij altijd een struggle geweest en ik zit altijd qua gewicht erg laag. Met het koude weer de komende dagen weet ik maar al te goed dat ik nog een dikkere laag vet kan gebruiken!

 • Ik doe niet aan goede voornemens. Het jaar zou wel goed beginnen met een sodastream. Vorig jaar al meerdere keren geprobeerd om er eentje te winnen. Wie weet heb ik dit jaar gelukkig en mag ik er eentje winnen.

 • Mijn goede voornemen van dit jaar is gelukkiger proberen te zijn met de dingen die ik heb en beseffen dat ik al heel veel heb doorstaan en dat ook heb ‘overleefd’ 🙂

 • Wilma Wentink says:

  Hier wil ik wel graag aan meedoen ja, Ik heb het eens op bij een vriendin van mij en vond het echt verrassend lekker, je kan zelf je bubbels bepalen dus eigenlijk een must tegenwoordig

 • Antonia van Eegelen says:

  Mijn goede voornemens:
  Is elke dag genieten van een nieuwe dag.
  En minder streng zijn voor mijzelf.
  Wat moet ik nog meer zeggen?
  Het is al zoveel gaande op deze aarde, en je bent opeens ziek.
  Daarom mijn belangrijkste voornemen, geniet van elke dat dat zonnetje, die regen drup en de wind.

 • Mijn voornemen is me minder druk maken wat een ander van mij vindt. Mijn zusje heeft een sodastream en is enthousiast, daarom ben ik er wel erg nieuwsgierig naar.

 • Sietse van der Bij says:

  Dit jaar is het jaar waarin ik minder wil gaan snoepen. Tot op heden lukt dit erg goed, ik hoop dit ook vol te houden. Ik ding graag mee naar deze mooie prijs die ook weer kan helpen in het einddoel om aan het eind van het jaar flink wat afgevallen te zijn.

 • Fenna Beeren says:

  Mijn goede voornemen voor dit jaar is om iedere dag iemand een complimentje te geven. Al s het maar iets kleins. Tot nu toe lukt dit aardig goed!
  Natuurlijk is gezonder leven ook altijd een goed voornemen dus ik doe ook graag mee met de winactie 🙂

 • Xaviera Jamie says:

  Fantastisch en geen gezeul meer met zware flessen. Ik lees dat je zelfs smaakjes kunt toevoegen en met of zonder bubbels kunt variëren. Ik loot graag mee Mama’s Liefste voor deze topper van SodaStream Nederland 💦👌

 • Het vervelende vind ik, dat je altijd met halfvolle flessen blijft zitten. Die kun je later weggooien. De een wil met prik de ander zonder. Nemen er dan 1 of 2 glaasjes uit en de rest ..nee dan moeten ze ineens een andere smaak of zo. Het is telkens weer wat anders. Dit zou dus wel een hele grote uitkomst zijn. Kunnen ze het mooi zelf maken , met of zonder prik en met of zonder smaakje. Heerlijk ik loot dan ook heel graag mee.

 • graag maak ik kans op dit SodaStream Dry January pakket. Ik ben van plan om er dit jaar weer eens wat meer op uit te gaan. De afgelopen jaren heb ik dat jammer genoeg niet gedaan, zoals velen met mij. Tijd voor wat meer vertier.

 • Anouk Hessels Nijmeijer says:

  Mijn goede voornemen van 2022 was het volgen van de CLS cursus van Horison als ik de aanbieding langs zag komen. Dat was een doel waar ik bijna het hele jaar druk mee ben geweest, maar meer dan de moeite waard. 2023 is mijn doel wat minder concreet. Ik wil graag de mensen van wie ik hou, duidelijk maken hoe veel ze voor mij betekenen. Niet vanzelfsprekend voor mij maar heb al goede eerste stappen gezet. Deze sodastream zou ik aan mijn ouders geven. Die zijn dol op bruiswater en alle kleinkinderen ook als ze bij opa en oma zijn!!

 • Lotte Wensink says:

  Mijn goede voornemen is om wat beter voor mezelf te zorgen, fysiek en mentaal. Na een half jaar afstuderen is mijn lichaam wel toe aan wat liefde, de sodastream zal die liefde alleen maar vergroten!

 • Wauw, ik loot graag mee! Mijn goede voornemen is om meer tijd voor mezelf te maken. 2022 was veel te druk en te gehaast en dat gaat ten koste van m’n gezondheid.

 • Mijn goede voornemen voor 2023 is om liever voor mezelf te zijn en ik hoop dat ik eindelijk eens kan gaan accepteren in 2023 dat ik chronisch ziek ben (en blijf), zou me toch wat meer rust geven dan er constant tegen te blijven vechten 🍀

 • Mijn goede voornemen? Iets gezonder leven en minder plastic gebruiken. Dus geen bubbel water meer kopen maar zelf maken. Hopelijk win ik deze sodastream!

 • Ingrid Walker says:

  Mijn goede voornemen is om meer rust te nemen. Na afgelopen jaar van Australië naar Nederland te zijn verhuisd en hierdoor verschillende keren heb moeten verhuizen, ben ik hier ook echt aan toe!

 • Grete Karina says:

  Ik ben wijkverpleegkundige en door het nog steeds met mondkapje op moeten werken bij cliënten neig ik ertoe te weinig te drinken. Eind vorig jaar bleek ik zelfs wat uitgedroogd te zijn en daardoor steeds hoofdpijn te hebben….
  Ik hou ook niet zo van gewoon water, maar met een bubbeltje en een smaakje erin word het vast veel makkelijker om mijn goede voornemen om voortaan beter te drinken ook daadwerkelijk uit te voeren.

 • Anneliese de Waal says:

  Ik heb geen goede voornemens, gewoon genieten van het leven, naar een jaar ziek te zijn geweest 😀😀, Groetjes Anneliese de Waal

 • Els Timmers says:

  Gaaf! Mijn goede voornemen is om weer wat meer naar de bioscoop te gaan. Dat was altijd zo’n grote hobby van me en er is sinds corona te weinig van gekomen

 • Ik doe graag mee! Mijn goede voornemen voor 2023 is om zo bewust en gezond mogelijk te leven, zodat mijn kleine man al gelijk een gezonde lifestyle meekrijgt. Ook wil ik dit doorzetten op mijn werk in de ggz en de patiënten bewuster maken van een gezonde leefstijl, want dat ik bij deze groep vaak ver te zoeken. De soda stream zou een mooie toevoeging zijn om zoete sappen, frisdrank met veel suiker en met name de koffie te laten staan voor een lekker caloriearme drank!

 • Nanny 's Gravenmade says:

  Wat een leuke actie! Natuurlijk doe ik graag mee en ik heb dit jaar niet heel veel goede voornemens, maar wil wel meer tijd vrijmaken voor vriendinnen, want het afgelopen jaar was te hectisch.

 • Wat een gave actie! Eerlijk gezegd heb ik ik geen goeie voornemens, ik probeer ze direct te doen wanneer ik ze bedenk (niet dat dat altijd wil, haha!)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: