5 Bespaar tips voor Ouders

5 Bespaartips voor ouders

Het gebeurt steeds vaker dat ik aan het einde van mijn salaris nog een heel stukje maand over heb. Daarom heb ik besloten om in het nieuwe jaar wat meer op mijn uitgaven te gaan letten. Mocht je ook dit goede voornemen hebben, lees dan snel verder want dan deel ik een aantal praktische bespaartips met je.

Telefoonkosten

In de moderne wereld is een mobiele telefoon bijna onmisbaar geworden, zelfs voor kinderen. Hier in huis kregen de meiden een eigen telefoon toen ze 10 jaar werden. Een kostenbesparend idee is om te kiezen voor een Sim Only-abonnement. Een Sim Only-abonnement biedt flexibiliteit en lagere maandelijkse kosten, omdat je alleen betaalt voor de diensten die je daadwerkelijk gebruikt. Dit helpt om gemakkelijk controle te houden over de telefoonuitgaven van het hele gezin.

Kringloopwinkels

Kinderen groeien als kolen en groeien daarmee ook om de haverklap uit hun kleding en schoenen. Hun behoefte aan nieuwe kleding lijkt eindeloos. In plaats van altijd maar gloednieuwe kleding te kopen, kun je vaak ook heel goed slagen in kringloopwinkels en (online) tweedehands winkels. Je zult verrast zijn door de kwaliteit en diversiteit die je kunt vinden. Ook voor merkkleding kun je hier vaak de mooiste kleding en schoenen vinden, voor de fractie van de prijs. Naast het besparen van geld, is het ook nog eens vriendelijk voor het milieu.

Budgetvriendelijke maaltijden

Het maken van gezonde maaltijden hoeft echt niet duur te zijn. Kies bijvoorbeeld voor seizoensgebonden groenten en aanbiedingen in de supermarkt. Wat velen ook niet weten is dat groenten uit de diepvries niet alleen veel goedkoper is, maar ook nog eens veel meer vitamine en mineralen bevat dan verse groenten. En ga je wel wel eens naar de markt, ga dan aan het einde van de dag, want dan zijn groenten en fruit een stuk goedkoper. Tot slot kun je ook overwegen om maaltijden in grotere hoeveelheden te bereiden en restjes te bewaren voor drukke dagen. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook nog eens veel tijd.

Slimme energiebesparing

Het verlagen van je energierekening is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Investeer in energiezuinige apparaten en overweeg de overstap naar LED-verlichting. Dit hoef je natuurlijk ook niet in één keer te doen, want Smart LED lampen kunnen best prijzig zijn. Het voordeel van deze smart lampen is dat je ze via een app aan en uit kunt zetten, maar daarbij ook kunt kiezen dat ze alleen aangaan op bepaalde momenten en ook weer uitschakelen. Wij hebben hierbij ook sensoren gekocht, zodat eenvoudige gewoontes, zoals het uitschakelen van lichten wanneer ze niet nodig zijn, automatisch gaan in de gang en de WC.

Bespaar op familieuitjes

Dagjes uit met kinderen hoeven niet meteen de hoofdprijs te kosten. Vaal zijn er veel gratis activiteiten bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan parken in de buurt, het bos of de zee, voor een natuurwandeling. Maar ook zijn er bijvoorbeeld bibliotheekevenementen of festivals die gratis te bezoeken zijn. Deze activiteiten bieden niet alleen plezier voor het hele gezin, maar dragen ook bij aan het creëren van mooie herinneringen.

Image by Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.