Nijntje Sikkelfonds cadeautips

Nijntje kerstcadeautips met een goed doel

Bij de feestdagen horen ook het geven van cadeautjes. Maar wat is er dan mooier om te kiezen voor een cadeautje waarbij je ook nog eens een goed doel steunt. De onderstaande nijntje cadeautips zijn voor jong en oud en dragen tegelijkertijd bij aan bewustwording rond sikkelcelziekte. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan onderzoek en uiteindelijk hopelijk genezing van sikkelcelziekte.

Sikkelcelziekte

Jaarlijks worden er wereldwijd 300.000 kinderen geboren met deze pijnlijke, onbekende ziekte. Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte waarbij rode bloedcellen een abnormale vorm aannemen, vergelijkbaar met een sikkel. Deze vervormde cellen hebben moeite om soepel door bloedvaten te bewegen, wat leidt tot verstoppingen en verminderde bloedtoevoer naar verschillende organen. Dit kan leiden tot ernstige pijn, vermoeidheid en orgaanschade.

Met een cadeau voor een ander help je deze en alle andere mensen met sikkelcelziekte.

Licht in het donker

Deze leuke nijntje lamp is opvouwbaar en dus ook een ideaal cadeautje voor door de brievenbus. De verpakking verandert in een handomdraai in een lamp voor aan de muur of op het nachtkastje. Dat scheelt meteen een hoop onnodig afval. De lamp kost €25.

Warme voetjes

Normale bloedcellen zijn rond. Bij mensen met sikkelcelziekte hebben ze de vorm van een halve maan. Op deze bloedmooie sokken van Medsocks wordt het verschil in vorm duidelijk. Een mooie ‘conversation starter’, warme voetjes én een bijdrage aan het Sikkelcelfonds. Een perfect cadeau voor iedereen dus! De sokken zijn verkrijgbaar in de maten 35-40 en 41-46 en kosten €11,99.

Favoriet bij de allerkleinsten

Deze schattige nijntje en nina knuffels zijn erg populair als kraamcadeau, maar zijn eigenlijk altijd leuk om te geven of te krijgen. Ze zijn speciaal gemaakt voor het Sikkelcelfonds. De maan verwijst naar de vorm van de zieke sikkelcellen. De volledige opbrengst gaat naar het Sikkelcelfonds. De knuffels kosten €12,50 per stuk. 

Voor in de boom

Met dit prachtige ornament van Vondels in de vorm van nijntje met de maan wordt elke kerstboom een succes. Elk exemplaar is uniek, want de vondels worden mond geblazen en met de hand gedecoreerd. Ze worden bovendien verpakt in een prachtige cadeaudoos wat uitpakken extra feestelijk maakt. De vondel kost €21,95.

Een tweede leven

Duurzaam en voor een goed doel? Met deze bijzondere houten kerstboomhangers van Noest sla je twee vliegen in één klap. Ze zijn gemaakt van Utrechtse stadsbomen die na de kap een nieuw leven verdienen. De hangers voor het Sikkelcelfonds zijn verkrijgbaar in twee varianten. Nijntje op de ster of nijntje op de maan en kosten €12,95.

Uit logeren

Kinderen die in de kerstvakantie gaan logeren bij grootouders of bij vriendjes, kunnen lekker veel meenemen met deze handige reistas. Hij is makkelijk draagbaar aan de twee lussen of over de schouder met de verstelbare schouderband. De tas kost €19,95.

.

Zilveren bedels

Deze zilveren met emaille bewerkte bedels zijn een ideaal cadeau voor grote en kleine fans van nijntje. Ze zitten in een mooie cadeauverpakking mét 925 zilver-certificaat. Op de ene bedel zitten nina en nijntje samen op een wolk en op de andere zit nijntje op de maan. De bedels zijn ook geschikt voor de populaire Pandora armbandjes. Ze kosten €49,- per stuk. 

Samen lezen

Het boekje nijntje en nina beste vriendjes gaat over de vriendinnen nijntje en nina. Ze spelen heel graag samen, houden allebei van knutselen en vinden het leuk om bij elkaar te logeren. Zelfs in hun dromen komen ze elkaar tegen. De gehele opbrengst gaat naar het Sikkelcelfonds. Het boekje kost € 5,95.

Over het Sikkelcelfonds

Het Sikkelcelfonds is in 2017 opgericht met als doel wetenschappelijk onderzoek naar sikkelcelziekte te financieren. Met o.a. nijntje als ambassadeur creëert het Sikkelcelfonds meer aandacht voor deze onbekende erfelijke bloedziekte waarmee wereldwijd 300.000 kinderen per jaar geboren worden. Zonder behandeling worden zij niet ouder dan 5 jaar. Het Sikkelcelfonds werft gelden waardoor baanbrekend onderzoek naar een betere behandeling en uiteindelijk ook genezing mogelijk wordt.

Deze en nog meer cadeaus zijn ook te vinden in de shop op de website van het Sikkelcelfonds. 

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.