Elektrische fiets diefstal

Help, mijn elektrische fiets is gestolen!

Elektrische fietsen zijn hip en ze zijn niet alleen geliefd onder gebruikers, maar ook onder dieven. Fietsendiefstal is dan ook iets wat in Nederland veel voorkomt. Gemiddeld worden er per jaar zelfs meer dan een half miljoen aan diverse soorten fietsen gestolen. Gelukkig zijn er wel een aantal tips die je kunnen helpen om diefstal van je fiets te voorkomen.

Gebruik een slot

Natuurlijk kent iedereen het spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor fietsendiefstal. Je wilt er niet aan denken dat je elektrische fiets gestolen wordt. Het ligt voor de hand om je fiets op slot te zetten en zo diefstal te voorkomen. Maar je kunt meer doen. Op de meeste fietsen zit een ringslot, maar dat kunnen fietsdieven gemakkelijk openbreken. Het is beter om daarom handiger om twee verschillende soorten sloten te gebruiken om de kans op diefstal aanzienlijk te verminderen. Denk hierbij aan een combinatie van ringslot met een kettingslot, hangslot of kabelslot. Een goed extra slot is écht geen overbodige luxe. Hiermee kun je jouw fiets ook vastzetten aan een object. Dit maakt het meteen een stuk lastiger om hem mee te nemen.

Maak je fiets vast aan een ander voorwerp

Wil jij je elektrische mamafiets extra beschermen? Dan kun je het beste je fiets aan een ander voorwerp vastzetten. Bijvoorbeeld een fietsenrek, paal of boom. Wanneer je de ketting vastmaakt aan de fiets is het verstandig dit zo hoog mogelijk te doen. Wanneer het slot op de grond ligt, is het namelijk makkelijker er met een zwaar object op te slaan. Het slot aan het voorwiel bevestigen is alleen bij een elektrische fiets met voorwielaandrijving het beste om te doen. Een e-bike met een voorwielaandrijving beschikt over een motor in het voorwiel, wat één van de meest waardevolle delen van de fiets is. Het voorwiel achterlaten en de fiets meenemen heeft dan ook minder nut voor een fietsendief.

Voorkom dat je fiets wordt gestolen

Zoals je al gelezen hebt is het gebruik van sloten geen overbodige luxe. Wil jij je elektrische fietsen nog veiliger stellen? Dan kun je hem het beste stallen in een bewaakte fietsenstalling. Vaak betaal je hier wel een extra prijs voor. Echter de camera’s in de fietsenstalling schrikken dieven vaak af. Vaak vind je bij populaire gebieden zoals een school, station, winkelcentrum of uitgaansgebied wel een bewaakte fietsenstalling. Dit zijn namelijk vaak ook de plekken waar je fiets wordt gestolen. Zorg dus goed extra goede sloten of door te stallen in een bewaakte fietsenstalling.


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.